Контент

Буряковий кекс із какао

Порцій: 8-10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 45 хвилин, випікання 45 хвилин

Опис

Спробуйте смачний шоколадний кекс із секретним інгредієнтом:)

Як Ви гадаєте, із чим він? Адже у складі тіста не лише какао та яйця-цукор-борошно... Що забарвлює кекс у гарний колір темно-вишневого оксамиту? Здогадалися? Звісно, це буряк!

Так-так, виявляється, буряк можна додавати не лише у борщ, але й у солодкі кекси!

Пропоную Вам спробувати оригінальний шоколадний кекс із буряком:)

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 125-150 г цукру;
  • 200 г вареного буряка;
  • 2/3 склянки олії;
  • 2 склянки борошна (260 г);
  • 1 столова ложка розпушувачу;
  • 1 столова ложка манної крупи;
  • 2 столові ложки з вершечком какао-порошку;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • ванілін на кінчику чайної ложки;
  • жменя родзинок, в'яленої журавлини, вишні.

Інструкція:

Бурячки відварюємо, як для салату — гарно помивши та не очищуючи, до м'якості. Заливаємо холодною водою, щоби легше чистилися. Очищуємо та тремо на дрібній тертці. Поєднуємо із олією та акуратно збиваємо міксером або вінчиком.

Родзинки промиваємо та заливаємо теплої кип'яченою водою.

В окремому посуді збиваємо яйця і цукром до легкої піни.

А в іще одній мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, какао, ванілін та манку.

Тепер виливаємо до сухої суміші збиті яйця та перемішуємо.

Тоді додаємо до тіста буряк із олією і знов перемішуємо.

Врешті всипаємо до тіста додаткові пів ложки борошна та жменю родзинок та сухофруктів, попередньо гарно віджатих від води.

Ще раз перемішаємо та можна викладати тісто до форми, змащеної олією.

Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо кекс упродовж 50-60 хвилин, допоки дерев'яна шпажка виходитиме з середини кексу сухою.

Виймаємо кекс із форми, підчепивши лопаткою по краєчках, та викладаємо на тацю.

Нарізаємо на скибочки. Ось такий вийшов буряково-шоколадний кекс!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів