Цей простий рецепт домашнього хліба стане в нагоді, щоб не йти до крамниці, якщо вдома закінчився хліб. Нас він виручав вже не раз! Особливо нині, коли сидиш на карантині й до крамниці виходиш раз на кілька днів. А тут і зайнятися є чим, і хлібчик виходить смачний та гарний, краще за покупний!
Мені подобається цей рецепт хліба тим, що хліб без дріжджів, тому тісто робиться дуже швидко, не треба чекати, доки воно підійде. Замісив та печи! Увесь процес приготування хлібу вдома займає менше години.
Домашній хліб на кефірі можна пекти з пшеничного борошна, можна взяти 2/3 пшеничного та 1/3 якогось іншого, наприклад зі спельти, чи рисового, чи гречаного. Хліб матиме різний смак та фактуру. Ось із житнього не пробувала, мені здається, з ним хліб може вийти глевкуватим, бо воно надає випічці більшої щільності... але то треба перевіряти шляхом експерименту:)
Дітям дуже подобається такий саморобний хліб! А надто, коли його нарізати скибочками та намастити вершковим маслом:)