Контент

Як спекти хліб без дріжджів. Домашній бездріжджовий хліб

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 50

Опис

Наразі чимало українських господинь не можуть знайти елементарні інгредієнти для приготування їжі, навіть хліб є у крамницях не завжди та не скрізь. Знайти дріжджі, сухі чи свіжі, щоб спекти хліб вдома,також дуже складно. Тому пропоную вам рецепти домашнього хліба без дріжджів: пшеничний бездріжджовий хліб на кефірі, що випікається в духовці,та хлібці з картопляною начинкою, смажені на пательні.

хлібці з картопляною начинкою

Ці рецепти перевірені мною особисто. Виходить смачно. Рецепт хлібу на кефірі вже є на сайті з покроковими фото, нині наведу його трошки скорочено.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 1 чайна ложка харчової соди (без гірки);
  • 1 чайна ложка солі (також);
  • 200 мл кефіру;
  • 1-2 столові ложки олії.

Просійте борошно із содою в миску, додайте сіль, влийте кефір (кімнатної температури). Перемішайте ложкою. Далі вимішуйте руками не менш як 5 хвилин, у процесі додайте пару ложок олії. Тісто має стати гладеньким та еластичним. Борошно підсипати не варто, щоб вийшло не занадто крутим. Застеліть форму для хліба (прямокутну 10х17 см чи круглу 18 см) пергаментом, змастіть олією та викладіть хліб. Поставте в духовку, розігріту до 200 С, випікайте упродовж 35-40 хвилин, до золотистої скоринки та сухої шпажки.

домашній хліб без дріжджів

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 1 склянка кефіру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 чайна ложка солі;
  • картопляне пюре;
  • зелень.

Інструкція:

А ось смачні хлібці з картоплею, можна й іншу начинку,зважаючи на те, що маєте: сир, гриби, можна й взагалі без начинки. Змішайте кефір із содою, додайте борошно та сіль, гарно вимісіть тісто, додавши олію. Покладіть тісто в тепле місце на півгодини. Підготуйте начинку, змішавши картопляне пюре із зеленню та часничком. Розділіть тісто на 8 частин, розкачайте кожну в коло, покладіть на середину начинку. Заліпіть краєчки, зібравши їх докупи. Обережно розкачайте 0,5 см завтовшки. Смажити з обох боків, можна на сухій пательні, можна на олії. хлібці на кефірі Смчаного! Миру всім нам!
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів