Як спекти хліб без дріжджів. Домашній бездріжджовий хліб
Опис
Наразі чимало українських господинь не можуть знайти елементарні інгредієнти для приготування їжі, навіть хліб є у крамницях не завжди та не скрізь. Знайти дріжджі, сухі чи свіжі, щоб спекти хліб вдома,також дуже складно. Тому пропоную вам рецепти домашнього хліба без дріжджів: пшеничний бездріжджовий хліб на кефірі, що випікається в духовці,та хлібці з картопляною начинкою, смажені на пательні.
Ці рецепти перевірені мною особисто. Виходить смачно. Рецепт хлібу на кефірі вже є на сайті з покроковими фото, нині наведу його трошки скорочено.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 1 чайна ложка харчової соди (без гірки);
- 1 чайна ложка солі (також);
- 200 мл кефіру;
- 1-2 столові ложки олії.
Просійте борошно із содою в миску, додайте сіль, влийте кефір (кімнатної температури). Перемішайте ложкою. Далі вимішуйте руками не менш як 5 хвилин, у процесі додайте пару ложок олії. Тісто має стати гладеньким та еластичним. Борошно підсипати не варто, щоб вийшло не занадто крутим. Застеліть форму для хліба (прямокутну 10х17 см чи круглу 18 см) пергаментом, змастіть олією та викладіть хліб. Поставте в духовку, розігріту до 200 С, випікайте упродовж 35-40 хвилин, до золотистої скоринки та сухої шпажки.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 1 склянка кефіру;
- 1 чайна ложка соди;
- 1 чайна ложка солі;
- картопляне пюре;
- зелень.
Інструкція:
