Контент

Рецепт домашнього хліба на сухих дріжджах

Порцій: 4-6  
Калорійність: 265 ккал  
Час приготування: 1 година 50 хвилин
Домашня

Опис

Як спекти домашній хліб? Дуже просто! Рецепт хлібу на сухих дріжджах підходить для духовки та для хлібопічки. Білий хліб виходить надзвичайно смачний, м'який та запашний. Не зрівняти з покупним. Діти їдять його на сніданок замість солодкої булочки! Пекти хліб вдома легко, особливо якщо маєте миттєві сухі дріжджі — оті, що в порошку. Треба лише змішати сухі інгредієнти із рідкими, вимісити хвилин 5-7 та зачекати годинку, доки тісто підійде. А тоді півгодини в духовці — й духмяний домашній хліб готовий! В хлібопічці ще простіше — просто закладаєте інгредієнти та запускаєте програму.

До речі, я так і зробила спочатку, проте на етапі замісу хлібопічка вийшла з ладу. Що робити? Я висипала інгредієнти з її відерця до миски та продовжили замішувати руками, а спекла хлібчик духовка:) І все вийшло!

Тож, якщо виникли несподівані складнощі, не опускайте руки — просто рухайтесь далі, і все у вас вийде. За цим рецептом пекла хліб вже тричі і гадаю пекти ще.

Примітка: фотки такі різні, бо були зроблені при різному освітленні, звечора, коли хліб був щойно спечений, та вранці, коли залишився невеличкий шматочок.

Інгредієнти:

На форму 10х17 см

  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 1,5 столові ложки цукру
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 300 г борошна (2 склянки по 250 мл)
  • 200 мл води
  • 2 столові ложки олії

Інструкція:

Змішайте всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, дріжджі, цукор, сіль. Влийте теплу воді та олію. Смачніше з гірчичною олією, а можна асорті — соняшникова, оливкова та гірчична.

Замісіть тісто. Вимішуйте хвилин не менше п'яти — що довше, то краще підійде хліб. В процесі вимішування тісто все менше прилипатиме до рук, ставатиме гладеньким та еластичним. Викладіть в миску та залиште підходити під рушником на 1 годину.

Обімніть тісто, викладіть в форму та залиште ще на 15-20 хвилин, доки духовка розігріється до 180 С.

Поставте хліб в духовку, випікайте 30 хвилин або до сухої шпажки.

Готовий хліб дістаньте з форми та накрийте рушником, хай там охолоне — тоді він довго залишатиметься м'якеньким.

Нарізати домашній хліб краще, коли він охолоне, бо свіжий хліб мнеться під час нарізання, такий він ніжний.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(12 голосів, в середньому: 4.1 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. У вашого хліба є незвичайний смак і аромат, минулого разу готувалаза рецептом з сайту https://www.smachnotut.com/domashnij-hlib/(вийшло не гірше). Щире вам дякую за рецепт

  2. Лучше взять 400 г муки. (2,5 стакана). Для 300 г муки воды многовато...

  3. Рецепт хороший, але муки більше потрібно.

    • кількість борошна може коливатися, бо це залежить не лише від рецепту, а й від того, яке борошно використовуєте, якого помелу, якої вологості, тому для одного і того ж рецепту можна знадобитися різна кількість борошна:)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів