Контент

Медовий пиріг з яблуками без яєць, молока та масла

Порцій: 8  
Калорійність: 478 ккал  
Час приготування: підготовка 15 хвилин, випікання 50 хвилин
Домашня

Опис

Дотримуєтесь посту, а хочеться чогось до чаю? Спробуйте цей пишний, запашний та смачний пісний медовий пиріг із яблуками.

Незважаючи на те, що пісний медівник готується без яєць, молока та масла,він виходить напрочуд смачним, духмяним та апетитним. Чудовий рецепт!

Тим, у кого алергія на мед, стане в нагоді рецепт чайного пирога — також пісний, але без меду, він готується на чаї та варенні. Рецепт та відео дивіться за посиланням.

Інгредієнти:

На форму 20 см, склянка 200 мл:

  • 2 склянки борошна (260 г)
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • дрібка солі
  • 1 склянка води (200мл)
  • 1 склянка цукру (200 г)
  • 2 столові ложки меду
  • 1 чайна ложки соди
  • 0,5 столової ложки оцту чи лимонного соку
  • 2 столові ложки олії
  • 2 яблука цукрова пудра

Інструкція:

Просійте в миску борошно, додайте розпушувач, сіль та корицю.

До каструльки влийте воду, додайте цукор та мед.

Нагрівайте на маленькому вогні, доки мед та цукор розчиняться. Тоді погасіть в ложці соду оцтом чи соком лимона, влийте до медової суміші та розмішайте. Вона почне пінитися.

Зніміть з вогню та влийте медову суміш до сухих інгредієнтів.

Перемішайте та додайте олію і знов перемішайте. Тісто готове.

Форму застеліть пергаментом, що злегка змащений олією, та викладіть тісто. Прикрасьте скибочками яблук (найкраще кислувато-солодкого сорту).

Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180-200 С,та випікайте десь 50-55 хвилин, до сухої шпажки.

Готовий пиріг викладіть на тацю.

Як трохи вистигне, притрусіть цукровою пудрою.

Можна нарізати медово-яблучний пиріг на шматочки...

Та заварювати чай!

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *