Пісний пиріг на чаю з варенням
Опис
Смачна випічка без яєць, масла та сметани? Цілком можливо! Цей пісний пиріг з варенням на чаї виходить навдивовижу пишним, запашним та чудово смакує! І готується швидко та просто — на раз-два-три, ось нижче самі побачите.
Рецепт пісного пирога на чаю — справжня знахідка для тих, хто дотримується посту. А ще це дуже бюджетна випічка, адже собівартість цілого пирога складає десь 5 гривень! Звісно, без урахування газу, електроенергії та води, що були витрачені під час приготування, та все ж.
Із порції інгредієнтів виходить височенький пиріг діаметром 18 см.
Я готувала на абрикосовому варенні. Втім, підійде будь-яке не дуже густе варення без кісточок.
Пісний пиріг на чаї — чудова альтернатива пісному медівнику, для тих, в кого алергія на мед.
Інгредієнти:
- 150 мл свіжозавареного охолодженого чаю
- 50 г варення
- 1 та 1/4 столової ложки олії
- 150 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 50 г цукру
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки кориці
- 1/4 чайної ложки кардамону
- ванілін на кінчику чайної ложки
Набір спецій — за бажанням та вашим смаком.
Інструкція:
Рецепт пісного пирога дуже простий. Раз — змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, цукор, сіль та спеції, усе перемішуємо.
![змішуємо сухі інгредієнти](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-2.jpg)
Два — в іншій мисці поєднуємо всі рідкі інгредієнти: чай кімнатної температури, варення та олію, перемішуємо.
![поєднуємо рідкі інгредієнти](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-3.jpg)
Три — вливаємо рідку суміш до сухої та ще раз перемішуємо.
![змішуємо рідку та суху суміші](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-4.jpg)
Тісто готове!
![готове тісто](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-5.jpg)
По густині воно, як гарна домашня сметана.
![тісто для чайного пирога](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-6.jpg)
Викладаємо тісто в форму,змащену тонким шаром олії, та ставимо в розігріту духовку. Випікаємо пісний пиріг з варенням при 180 с упродовж 30 хвилин. В електричній духовці пиріг може бути готовим швидше — хвилин за 20, тому перевіряйте тісто дерев'яною шпажкою Якщо суха — готовий. Також він помітно підійметься та набуде золотисто-коричневого кольору.
![випікаємо чайний пиріг](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-7.jpg)
Перекладаємо пиріг на тарілку, хай пару хвилин охолоне.
![викладаємо пиріг на тарілку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-8.jpg)
Та притрушуємо цукровою пудрою.
![притрушуємо цукровою пудрою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-10.jpg)
Щоб отримати гарний візерунок, притрушуйте з сита через мереживо, покладене на пиріг.
![притрушуємо пудрою через мереживо](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-12.jpg)
Розрізаємо пиріг. Ось який пишний та як гарно пропікся!
![розрізаємо чайний пиріг](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-15.jpg)
Заваріть чаю та насолоджуйтесь смачною пісною випічкою!
![рецепт чайного пирога з абрикосовим варенням](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/chainyi-pyrih-17.jpg)
А якщо розрізати пиріг на два коржі та промастити варенням, вийде тортик:)