Контент

Пісний пиріг на чаю з варенням

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 15 хвилин, випікання 30 хвилин

Опис

Смачна випічка без яєць, масла та сметани? Цілком можливо! Цей пісний пиріг з варенням на чаї виходить навдивовижу пишним, запашним та чудово смакує! І готується швидко та просто — на раз-два-три, ось нижче самі побачите.

Рецепт пісного пирога на чаю — справжня знахідка для тих, хто дотримується посту. А ще це дуже бюджетна випічка, адже собівартість цілого пирога складає десь 5 гривень! Звісно, без урахування газу, електроенергії та води, що були витрачені під час приготування, та все ж.

Із порції інгредієнтів виходить височенький пиріг діаметром 18 см.

Я готувала на абрикосовому варенні. Втім, підійде будь-яке не дуже густе варення без кісточок.

Пісний пиріг на чаї — чудова альтернатива пісному медівнику, для тих, в кого алергія на мед.

Інгредієнти:

  • 150 мл свіжозавареного охолодженого чаю
  • 50 г варення
  • 1 та 1/4 столової ложки олії
  • 150 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 50 г цукру
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • 1/4 чайної ложки кардамону
  • ванілін на кінчику чайної ложки

Набір спецій — за бажанням та вашим смаком.

Інструкція:

Рецепт пісного пирога дуже простий. Раз — змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, цукор, сіль та спеції, усе перемішуємо.

Два — в іншій мисці поєднуємо всі рідкі інгредієнти: чай кімнатної температури, варення та олію, перемішуємо.

Три — вливаємо рідку суміш до сухої та ще раз перемішуємо.

Тісто готове!

По густині воно, як гарна домашня сметана.

Викладаємо тісто в форму,змащену тонким шаром олії, та ставимо в розігріту духовку. Випікаємо пісний пиріг з варенням при 180 с упродовж 30 хвилин. В електричній духовці пиріг може бути готовим швидше — хвилин за 20, тому перевіряйте тісто дерев'яною шпажкою Якщо суха — готовий. Також він помітно підійметься та набуде золотисто-коричневого кольору.

Перекладаємо пиріг на тарілку, хай пару хвилин охолоне.

Та притрушуємо цукровою пудрою.

Щоб отримати гарний візерунок, притрушуйте з сита через мереживо, покладене на пиріг.

Розрізаємо пиріг. Ось який пишний та як гарно пропікся!

Заваріть чаю та насолоджуйтесь смачною пісною випічкою!

А якщо розрізати пиріг на два коржі та промастити варенням, вийде тортик:)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 4.7 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів