Контент

Печені пиріжки з капустою. Дуже смачні!

Порцій: 15 штук  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 1,5 години, випікання 30 хвилин

Опис

Смачнющі пиріжки з капустою, печені в духовці — кращі за солодкі булочки!

Саме такими пиріжками пахне в дворі нашої школи. Їх печуть в їдальні. А ми можемо спекти вдома!

До речі, дріжджове тісто для пиріжків універсальне. Можна пекти пиріжки не лише з капустяною начинкою, але й і з картоплею, сиром, яблуками... Є також рецепт пісного дріжджового тіста, на воді, без яєць та масла — з нього теж виходять дуже смачні пироги. Згодом поділюся, тож залишайтеся на зв'язку:)

Інгредієнти:

На 15 пиріжків:

  • 45 г свіжих дріжджів (або 15 г сухих)
  • 200 мл молока
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 яйця
  • 50 г вершкового масла
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 столові ложки олії
  • 450 г борошна
  • яйце для змащування
  • кунжут для посипання
Для начинки: капуста — 1/4 качана морква — 1 шт цибуля — 1 шт олія — 2-3 столові ложки сіль, перець, томат, лавровий лист за смаком

Інструкція:

Капусту слід приготувати заздалегідь, щоб начинка встигла охолонути до кімнатної температури. Якщо вже маєте тушковану капусту, дістаньте її з холодильника перед приготуванням тіста — хай нагріється знову ж таки до кімнатної температури. З цією ж метою дістаньте яйця та вершкове масло з холодильника.

Для капустяної начинки спочатку обсмажте подрібнену цибулю на олії 2-3 хвилини, помішуючи; тоді додайте терту моркву та спасеруйте ще пару хвилин; далі — викладіть у сковороду чи сотейник нашатковану капусту, перемішайте та тушкуйте на малому вогні, допоки капуста стане м'якою. Посоліть та поперчіть за смаком, можна додати пару ложок томату та лавровий лист для аромату. Хай начинка вистигає, а ми тим часом приготуємо тісто.

Пресовані дріжджі покришіть в миску та розітріть із ложкою цукру.

Влийте тепленьке молоко та перемішайте.

Просійте частину борошна (1 склянку, це третина від загальної кількості: в склянці 250 мл міститься 150 г борошна).

Знов перемішайте та залиште в теплі на 15 хвилин.

Якщо у вас сухі дріжджі в гранулах (такі маленькі кульки), змішайте їх із цукром та молоком і також залиште на 15 хвилин до появи пінки. Якщо ж дріжджі у вигляді порошку (миттєві), то одразу змішуйте їх із борошном та додавайте всю решту інгредієнтів: цукор, сіль, молоко, яйця, масло, олію та замішуйте тісто.

Повернемося до тіста зі свіжих дріжджів. Ось як гарно воно підійшло.

Час додати яйця кімнатної температури та розм'якшене вершкове масло.

Перемішайте та просійте ще склянку борошна. Разом із борошном додайте сіль та знов перемішайте.

Тоді просійте третю склянку борошна та додайте олію. Підійде соняшникова рафінована, оливкова, та найсмачніша дріжджова випічка, на мій смак, із гірчичною олією. А можна додати асорті — по ложці кожного виду.

Гарно вимісіть тісто. Якщо воно відчутно прилипає до рук — можна додати трошки борошна, але не переборщіть, щоби тісто залишалося м'яким та еластичним. Від надлишку борошна воно стає надто крутим,а нам треба, щоб тісто гарно підійшло та випічка вийшла пишною. Тому краще вимісіть подовше - помітите, як в процесі вимішування тісто стає все більш гладеньким та менш липким. Можна також змащувати руки олією, щоб не підсипати зайвого борошна. Вимісивши тісто хвилин 5-10, покладіть його в миску, притрушену борошном, на накрийте рушником. Поставте в тепле місце на 45-60 хвилин.

Ось в нас є тісто та начинка. Час ліпити пиріжки!

Робіть з тіста круглі коржики, викладайте посередині капустяну начинку та заліплюйте, вийдуть ось такі гарні трикутнички. Можна, звісно, ліпити пиріжки іншої форми, або один великий пиріг, прямокутний чи круглий.

Застеліть деко пергаментом. Змастіть олією. Викладіть пиріжки. Хай, поки духовка розігрівається до 170 С, постоять в теплі та підійдуть.

Змастіть пиріжки збитим яйцем (чи жовтком з 1 чайною ложкою молока) та посипте кунжутом.

Випікайте при 170-180 С 30-35 хвилин.

Коли пиріжки майже готові, можна ще 5 хвилин випікати при 200 С, щоб вони підрум'янилися.

Готові пиріжки з капустою викладіть на тарілку та накрийте рушником, тоді вони залишатимуться м'якими.

Печені пиріжки з капустою в духовці мені навіть більш до вподоби, ніж смажені! А Вам?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(23 голоса, в середньому: 3.7 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів