Контент

Манник на сметані 4 склянки

Порцій: 8  
Калорійність: 200 ккал  
Час приготування: 45
Домашня

Опис

З манної крупи можна не тільки кашу варити, а ще й пекти смачні пироги! Мій улюблений рецепт манника — на кефірі, отой, що без яєць, туди треба по склянці кефіру, манки, цукру та борошна,а ще — 100 г розтопленого вершкового масла чи трохи менше олії. Часто печу такий, додаючи до тіста то фрукти, то ягоди, то какао. Також можна пекти манники на молоці.

Манник на сметані

Але є іще рецепт манника — на сметані, з яйцями, зате без масла. На мій смак, він більш сухий, проте ніхто не завадить пропитати пиріг молоком чи, наприклад, помаранчевим соком, заливши його просто у формі, поки гарячий.

Манник 4 склянки " alt="Манник 4 склянки" width="580" height="450" class="aligncenter size-full wp-image-4402" />

Пропоную простий та швидкий рецепт манника на сметані до чаю.

інгредієнти для манника на сметані

Інгредієнти:

На форму 20-22 см
  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 склянка борошна
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 1/3 чайної ложки лимонної кислоти
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 2 столові ложки какао-порошку

Інструкція:

Форму змастіть вершковим маслом та обсипте манкою.

підготуйте форму

Збийте яйця із сметаною та цукром.

збити яйця із цукром та сметаною

Додайте сухі інгредієнти: манку, просіяне з содою борошно та лимонну кислоту. Перемішайте.

додати сухі інгредієнти

Тісто розділіть навпіл, до однієї половини додайте какао та перемішайте.

до половини тіста додати какао

Викладіть тісто в форму. Щоб отримати зебру із смужками, викладайте в центр форми почергово ложку темного та ложку білого тіста. Щоб вийшов мармуровий манник, викладіть тісто у творчому безладі, а тоді проведіть шпажкою чи зубочисткою туди-сюди. Бачите, які гарні візерунки?

викласти тісто в форму як спекти красивий пиріг

Випікайте манник за 160-170С упродовж 35-40 хвилин, до сухої шпажки.

як приготувати манник на сметані

Смачного чаювання!

рецепт манника на сметані

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *