Манник на сметані 4 склянки
Опис
З манної крупи можна не тільки кашу варити, а ще й пекти смачні пироги! Мій улюблений рецепт манника — на кефірі, отой, що без яєць, туди треба по склянці кефіру, манки, цукру та борошна,а ще — 100 г розтопленого вершкового масла чи трохи менше олії. Часто печу такий, додаючи до тіста то фрукти, то ягоди, то какао. Також можна пекти манники на молоці.
Але є іще рецепт манника — на сметані, з яйцями, зате без масла. На мій смак, він більш сухий, проте ніхто не завадить пропитати пиріг молоком чи, наприклад, помаранчевим соком, заливши його просто у формі, поки гарячий.
" alt="Манник 4 склянки" width="580" height="450" class="aligncenter size-full wp-image-4402" />
Пропоную простий та швидкий рецепт манника на сметані до чаю.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка сметани
- 1 склянка манної крупи
- 1 склянка борошна
- 0,5 чайної ложки соди
- 1/3 чайної ложки лимонної кислоти
- 1/4 чайної ложки солі
- 2 столові ложки какао-порошку
Інструкція:
Форму змастіть вершковим маслом та обсипте манкою.
Збийте яйця із сметаною та цукром.
Додайте сухі інгредієнти: манку, просіяне з содою борошно та лимонну кислоту. Перемішайте.
Тісто розділіть навпіл, до однієї половини додайте какао та перемішайте.
Викладіть тісто в форму. Щоб отримати зебру із смужками, викладайте в центр форми почергово ложку темного та ложку білого тіста. Щоб вийшов мармуровий манник, викладіть тісто у творчому безладі, а тоді проведіть шпажкою чи зубочисткою туди-сюди. Бачите, які гарні візерунки?
Випікайте манник за 160-170С упродовж 35-40 хвилин, до сухої шпажки.
Смачного чаювання!