Контент

Манник на молоці

Порцій: 8-10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 35 хвилин, запікання 40 хвилин

Опис

Один з наших улюблених рецептів домашньої випічки – то манник: простенький, невибагливий та дуже смачний!

Мені подобається в рецепті манника те, що для нього не треба борошна і яєць, тож манник можна пекти, навіть коли ці продукти раптово закінчилися, а йти до крамниці не хочеться.

Є рецепт манника на кефірі, а є на молоці. От другий варіант я й пропоную Вам нині спекти. «Родзинка» рецепту – у молочній пропитці, яка надає маннику вологості та приємного смаку.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки манної крупи;
  • 2 склянки молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру (0,5 склянки);
  • 1 чайна ложка соди (без верху);
  • 0,5 столової ложки цитринового соку;
  • Дрібка солі;
  • Жменя родзинок.

Інструкція:

Манну крупу у мисці заливаємо однією склянкою молока кімнатної температури. Друга склянка знадобиться пізніше.

Залишаємо манку на півгодини, а тим часом розтоплюємо вершкове масло, промиваємо та запарюємо гарячою водою родзинки, тоді зливаємо воду (вона, до речі, смачна й корисна) та обсушуємо.

За півгодини додаємо до манки цукор та розтоплене масло, всипаємо соду, додаємо лимонний сік та перемішуємо.

3

Додаємо родзинки, а щоби вони не опинилися всі унизу пирога, попередньо обкачуємо їх у борошні.

Також до манника можна додати інші сухофрукти – курагу, в’ялену вишню чи журавлину, горіхи, шматочки шоколаду або свіжих фруктів.

Форму для кекса із отвором змащуємо вершковим маслом та обсипаємо манкою. Викладаємо тісто та ставимо до розігрітої духовки.

Манник випікається десь 35-40 хвилин. Перевірте пиріг на готовність за допомогою дерев’яної шпажки: якщо вона виходить зсередини кекса сухою, без залишків тіста, - манник готовий.

Дістаємо його з духовки, але не поспішаймо діставати з форми! Натомість проштрикніть пиріг шпажкою ще разів зі 100, а тоді залийте просто у формі другою склянкою молока, тієї, що залишилася, пам’ятаєте? Не хвилюйтеся, усе молоко всотається у пиріг, завдяки чому він стане соковитим, вологим та особливо смачним.

Даємо маннику постояти у формі хвилин 15-20, тоді перекладаємо на тацю. Зручно робити так: спочатку піддіти його лопаткою з краєчків, тоді накрити форму тацею й перевернути.

Знімаємо форму – і пиріг опиняється на таці.

Можна нарізати манник із молоком шматочками та запрошувати домашніх та друзів до чаювання!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів