Опис
Бачу, що серед читачів сайту дуже популярний рецепт гарбузових кексів! А якщо їх оригінально прикрасити... та додати ще горішків та шоколаду? Вийде класний рецепт до Хелоуїну - кекси Павутинки!
Шоколадна "павутинка" дуже гарно виглядає на руденьких гарбузових кексах, чи не так? 🙂 А із шматочками шоколаду всередині та горіхами гарбузові кекси вийшли ще смачнішими!
Такі ось сонячні осінні кекси дуже пасують до жовтнево-лbстопадової погоди, до рудого осіннього листя та затишних вечірніх чаювань. Пропоную Вам приєднатися до мене та влаштувати конкурс осінніх рецептів! Надсилайте рецепти Ваших страв із світлинами, а я залюбки викладатиму їх на сайті. Додати рецепт можна ось на цій сторінці: https://рецепти-юльєтти.in.ua/dodaty-retsept
Інгредієнти:
- 150-180 г гарбузового пюре;
- 180 г цукру;
- 3 яйця;
- 80 мл олії без запаху;
- 200 г борошна (1,5 склянки);
- 10 г розпушувачу (1 столова ложка);
- дрібка соди;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- дрібка солі;
- 2 столові ложки ложки манної крупи;
- жменя очищених волоських горіхів;
- 100 г темного або молочного шоколаду.
Інструкція:
Робимо гарбузове пюре: солодкий та яскраво-помаранчевий мускатний (арабатський) гарбуз ріжемо кубиками та тушкуємо із невеликою кількістю води. Тоді залишок води зливаємо, а гарубз перетворюємо на пюре за допомогою блендера. До пюре додаємо олію та ретельно перемішуємо.
В окремому посуді збиваємо яйця із цукром, а в іншій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне із розпушувачем борошно, маннну крупу, сіль та дрібку соди. Сода не обов'язкова, просто цього разу було трошки менше розпушувачу, тому я вирішила додати трішечки соди та лдимонного соку - для певності, що кекси гарно піднімуться. Вони вийшли ще пухкішими та кращими, ніж просто із розпушувачем.
Поєднуємо суху суміш із збитими яйцями та перемішуємо; тоді додаємо гарбузове пюре та знов перемішуємо. Залишилося всипати до тіста шматочки горіхів та шоколаду, перемішати ще раз та розкласти по формочках, і можна випікати!
Близько 30-35 хвилин за 180 С - і гарбузові кекси будуть готові: вершечки в них піднімуться, стануть золотистими, а шпажка буде виходити з середини сухою.
Доки кекси трошки охолонуть, розтопимо на водяній бані шоколад, чорний чи молочний, та покладемо до кондитерського пакетика (чи просто щільного харчового пакету). Зрізавши кутик, намалюємо на кексах шоколадні павутинки.
От як просто, незвичайно, смачно та колоритно! Спробуйте, та надішліть фотографії Вашої випічки:)