Контент

Яєчня шакшука

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 10 хвилин, запікання 10 хвилин

Опис

Минулого літа я дізналася рецепт шакшуки - надзвичайно смачної та поживної яєчні, і з того часу вже понад рік це одна з наших улюблених страв. Шакшука - це національна ізраїльська страв, навіть більше, ніж просто страва - це, як у нас в Україні борщ, - символ національної кухні Ізраїлю, гордість країни!

Назва Шакшука походить з північноафриканських країв, де вона звучить як Тактука чи Чакчука. Симпатично,чи не так?

Є безліч варіацій на тему шакшуки, та базовий рецепт дуже простий: багато стиглих томатів та яйця. До цього набору Ви можете за бажанням додавати болгарскьий перець чи баклажани; гриби, сир чи бринзу. Смачно буде завжди!

Зручніш за все готувати у пательні, яку можна ставити як на плиту, так і до духовку. Спочатку томати та інші овочі тушкуються на вогні, а тоді додаються яйця та пательня ставиться до духовки, допоки будуть готові яйця. В мене чавунна пательня фірми Сітон 24 см діаметром, в ній якраз зручно готувати яєчню на 4 порції.

Інгредієнти:

  • 5-6 стиглих томатів;
  • 1-2 солодких перця (за бажанням);
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки олії;
  • 4 яйця;
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком;
  • Свіжа зелень.

Інструкція:

Розігріваємо у пательні соняшникову чи оливкову олію. Тим часом ріжемо томати та перець кубиками. Спочатку краще пасерувати перець, бо він готується довше, а тоді додавати помідори, але цього разу я переплутала. Втім, на смак це майже не вплинуло) Отже, викладаємо до пательні томати та тушкуємо пару хвилин, тоді додаємо солодкий перець (чи навпаки), часник, очищений та нарізаний тоненькими скибочками, трохи солі, та продовжуємо тушкувати ще 3-4 хвилини, допоки овочі стануть м’якими. Духовку в цей час розігріваємо до 200 С.

Тоді робимо ложкою заглиблення у томатному соусі та вбиваємо туди яйця. Щоб раптом якесь яйце не зіпсувало страви, краще розбивати їх спочатку до окемої мисочки, а толді вже викладати до пательні.

Переставляємо до духовки та продовжуємо готувати ще 10-12 хвилин, до готовності яєць. Щоб страва виглядала ефектніше, обережно зсувємо із жовтків білу плівку ложкою. Готову яєчню посипаємо подрібненою свіжою зеленню петрушки та кропу, солимо за смаком та подаємо гарячою.

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів