Контент

Мармуровий кекс із какао

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 35 хвилин

Опис

Цей рецепт кекса я памятаю з дитинства, саме такий мама пекла на свята, бо він джуже смачний, красивий та до того ж, ще й бюджетний. Частіше ми робили його у вигляді «зебри» - смугастим, а зараз пропоную Вам мармуровий кекс з вигадливим візерунком, тут тісто викладається інакше, ніж для зебри, та виходить теж гарний малюнок!

Ви можете пекти кекс у круглій, прямокутній формі чи з отвором, як у мене, або у порційних маленьких формочах - і звавжли виходитиме різний візерунок. Цікаво готувати та гарно смакувати:)

Двоколірний кекс приготувати дуже легко, а продукти для нього завжди знайдуться в холодильнику. Причому їх кількості не треба дотримуватися точно: наприклад, яєць можна покласти від 3 до 5; сметани взяти трохи менше - не 200 г, а,скажімо, 120, натомість покласти більше масла - не 70 г, а 100 г. Сюди чудово йдуть всіляки рештки та залишки продуктів: стара сметана (не зіпсована, а просто така, що полежала у холодильнику та свіжою до борщу її вже класти якось не теє... а ось до випічки - саме те!) Трошки недопитого кефіру також можна додати дло тіста разом зі сметаною - тільки не дуже багато, бо якщо в кефірі багато ацидофільної палички (це така молочнокисла бактерія), то пиріг може вийти трохи глевкуватим). До тіста можна додатвати горіхи, родзинки, шматочки сушених чи свіжих фруктів, ягоди, шоколад. Уявіть лише, яким різноманітним буває цей кекс!

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 180 г цукру (неповна склянка);
  • 200 мл сметани (10-15%, 1 склянка);
  • 70 г вершкового масла;
  • 1,5 склянки борошна (200 г);
  • 1,5 чайної ложки розпушувачу;
  • Дрібка солі;
  • Дрібка соди;
  • 2-3 столові ложки какао-порошку.

Інструкція:

Яйця збиваємо з цукром - міксер використовувати необов’язково, можна скористатися вінчиком чи навіть ложкою. Додаємо сметану, перемішуємо, тоді додамо негаряче розтоплене масло. Знов перемішаємо та просіємо борошно разом із розпушувачем та содою. Додамо сільта перемішаємо - має вийти тісто, як густа сметана. Цього разу я додала до тіста шокладні крапельки та подрібнені волоські горіхи.

Ділимо його на дві частини, до однієї домішуємо какао-порошок. А оскільки після додаваннясухого інгредієнту тісто стає густішим, доливаємо туди пару ложок молока, щоби шоколадне тісто стало за густиною таким, як світле.

Змащуємо форму для випікання тонким шаром олії та викладаємо почергово два види тіста.

Випікаємо мармуровий кекс при 180 С упродовж 30-35 хвилин, допоки бамбукова шпажка при перевірці тіста залишатиметься сухою.

Даємо кексу трохи охолонути, тоді піддіваємо лопаткою по краєчках, накриваємо форму тацею та перевертаємо - кекс опиняється на таці.

Смачного чаювання!

З кавою чи какао також чудово:)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів