Контент

Смачний яблучний пиріг на сметані

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година 30 хвилин

Опис

За тиждень я вже двічі печу цей чудовий яблучний пиріг на сметані! Він такий файний, смачний, мякенький та ніжний, а ще – дуже красивий, що я просто у захваті!

Щиро вдячна за цей рецепт пирога з яблуками Ірині зі Львова, авторці сайту Мої Улюблені рецепти. Саме там я побачила цю красу.

Подивіться, пиріг схожий на троянду з яблучними пелюстками)

А зробити таку красу напрочуд легко, і продукти потрібні не екзотичні: яйця, цукор, олія, сметана, борошно та яблука. Тож нумо пекти смачний яблучний пиріг на сметані та частувати рідних та друзів!

На форму 24 см:

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 180 г цукру (неповна склянка);
  • 150 г сметани 15%;
  • 80 мл олії без запаху;
  • 250 г борошна;
  • 1 столова ложка розпушувачу (10 г);
  • ¼ чайної ложки солі;
  • Півпакетика ванільного цукру;
  • Дрібка кориці;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 4-6 яблук.

Інструкція:

2-3 яблука (або 4-5, якщо маленькі) очищуємо від шкірки та насіння й ріжемо кубиками. Скроплюємо цитриновим соком.

Яйця та цукор поєднуємо у місткій мисці та збиваємо міксером на низькій швидкості упродовж 3-4 хвилин, допоки масса стане світлою, пишною та об’ємною. Краще, якщо яйця будуть кімнатної температури.

Тоді додаємо сметану (10-15 %)...

Та вливаємо соняшникову рафіновану олію. Ще трохи збиваємо (кілька секунд).

Борошно, змішане із розпушувачем, просіюємо до миски, додаємо сіль, ванільний цукор та корицю, перемішуємо й отримуємо тісто, по густоті як домашня сметана.

Додаємо до тіста яблука та перемішуємо.

Викладаємо тісто до форми, застеленої пергаментом. Папір та стінки форми треба трохи змастити олією, щоб пиріг легко було дістати.

Ще 2-3 яблука миємо та ріжемо на чвертинки, очищуємо тільки від серединки, а щкірку залишаємо, тому найкраще щоб це були екологічно чисті яблука з Вашого саду:) Якщо шкірка різноколірна - червона, жовта, зелена, - пиріг вийде особливо гарним. Ріжемо яблука тоненькими скибочками.

Та викладаємо яблучні пелюстки на пиріг, трохи занурюючи в тісто, по колу чи по спіралі, утворюючи візерунок, схожий на троянду.

Тим часом духовка розігрівається до 190 С. Ставимо туди форму з пирогом, бажано не на решітку, а на деко, тоді низ не пригорить, якщо у вас духовка з нижнім нагрівом,як у мене. Я ще ставлю на дно пательню з водою. Випікаємо яблучний пиріг на сметані упродовж 1 години (+ - 10 хвилин). Пильнуємо, чи пропікся всередині (перевіряємо шпажкою). Коли тісто всередині пирога буде пропеченим, а скоринка стане рум’яною, - час діставати пиріг з духовки.

Хай трохи вистигне, тоді пройдемося ножиком по краях форми, розкриємо її та перемістимо пиріг на тацю.

Крізь ситечко притрушуємо пиріг з яблуками цукровою пудрою.

Наче сніжок :)

Нарізаємо яблучний пиріг на порції...

Смачного Вам чаювання!

Також пиріг за цим рецептом можна пекти із грушами, теж дуже смачно та гарно!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(27 голосів, в середньому: 3.2 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. ВАУУУ!!! Який чудовий пиріжок))) дуже гарно, дуже апетитно! Юльєтто, ви майстриня!

    • Дуже дякуююююю! :))))
      Це я у Вас навчилася пекти такий гарний пиріг:)

  2. Дуже дякую за рецепт. Вийшов неймовірний пляцок, він просто тає в роті 😉

    • Дуже рада, що рецепт вам сподобався! Дякую за коментар! 🙂


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів