Контент

Котлети з гарбузом із фарша

Порцій: 15-20  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Пропоную Вам спробувати простий та цікавий рецепт котлет із гарбузом. Дуже смачно та корисно!

Мабуть, Ви вже знаєте, що як додати до фаршу терту картоплину чи кабачок, котлети вихоять більш соковиті та ніжні. Так само й гарбуз: він додає вфаршу ніжності. А смак у гарбуза нейтральний, тож у котлетах він майже не відчувається.

Інгредієнти:

  • 400 г фаршу (свинина/яловичина);
  • 200 г сирого гарбуза;
  • 1 яйце;
  • 1 середня цибулина;
  • 4-6 столових ложок манки чи панірувальних сухарів;
  • 1 чайна ложка солі або за смаком;
  • ¼ чайної ложки чорного меленого перцю чи за смаком;
  • Дрібка універсальної приправи та куркуми;
  • Олія для смаження.

Інструкція:

Гарбуз тремо на дрібній тертці (буряковій). Цибулину очищуємо та подрібнюємо (за допомогою блендера чи великої тертки). Змішуємо у мисці фарш із тертим гарбузом, цибулею, яйцем, спеціями та манною крпою. Добре перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин. Манка всотує вологу та котлети гарно ліпляться.

Гарно розігріваємо пательню із тонким шаром олії. Руками, змоченими у воді, ліпимо котлети. Їх можна із силою перекидати з руки в руку - тоді будуть краще триматися докупи:) Викладаємо котлети на пательню та смажимо під кришкою на вогні більше за середній до скоринки знизу та зміни кольору згори (це означає, що котлети просмажилися всередині). Тоді перевертаємо лопаткою та обсмажуємо з другого боку.

Готові гарбузові котлети перекладаємо на тарілку. Смачного!

А тепер послухаймо чудову зимову пісеньку! :)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів