Контент

Тефтелі з фаршу та гарбуза

Порцій: 6-8  
Калорійність: 127 ккал  
Час приготування: 20 хвилин
Домашня

Опис

Гарбуз чудово придатний не тільки для каші, але й для багатьох смачнющих страв: випічки, супів-пюре, рагу, навіть котлети з додаванням гарбуза смакують набагато краще: вони ніжні, соковиті та корисні! А сьогодні пропоную вам ще один рецепт з гарбуза та фаршу, ще корисніший та простіший, ніж котлети: це гарбузові тефтелі. Тут всього два інгредієнти: фарш та гарбуз, а виходить так смачно, що їсть уся родина, в тому числі діти та котики!

смачні тефтелі

Тефтельки не треба смажити, тому їх простіше готувати, ніж котлети, не треба перевертати, знімати: поклав у пательню та чекаєш, доки будуть готові. А ще вони виходять дієтичнішими, як усі тушковані, а не смажені страви.

Рецепт тефтелей з фаршу та гарбуза вигадала моя мама. Я спочатку сумнівалася, чи дійсно не розваляться тефтелі, в складі яких порівну гарбуза та фаршу? Але вони таки трималися докупи, хоч і вийшли дуже ніжні. Головне, добре вимісити фарш, гарно зліпити та опускати у воду, що кипить.
Якщо вам не надто до вподоби смак гарбуза, беріть не 1:1, а гарбуза менше, ніж фаршу: 500 г фаршу та 400 г гарбуза. Також варто знати, що жовтий гарбуз має менш яскравий смак, а помаранчевий — більш насичений, тому він більше підходить для випічки, щоби тісто було жовтогарячого кольору.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого чи свинячого фаршу
  • 400-500 г гарбуза
  • сіль за смаком
  • спеції

Для підливи:

  • 2-3 цибулини
  • 2-3 морквини
  • 2 столові ложки томату
  • лавровий лист

Інструкція:

Поєднуємо в мисці фарш та гарбуз, тертий на дрібну терку, додаємо сіль, мелений чорний перець, куркуму чи ваші улюблені спеції для других страв. Ретельно вимішуємо.

Змоченими у воді руками ліпимо тефтельки та опускаємо в підсолений окріп. Зручно одразу готувати в сотейнику чи глибокій пательні, а потім додати туди підливу. Хоча можна проварити тефтельки в каструльці, а підливу зготувати у пательні й потім додати туди тефтелі — як вам зручніше.

Доки тефтелі варяться, очищаємо овочі, цибулю нарізаємо напівкільцями, а моркву натираємо на великій тертці. Викладаємо до тефтелів, солимо, перемішуємо, додаємо томат за бажанням та тушкуємо разом, допоки овочі приготуються, хвилин 10. Наприкінці приготування додаємо лавровий лист та перець-горошок.

Гарбузові тефтельки готові!

Подаємо з гарніром із гречки, ричу чи картопляного пюре. Дуже смачно!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів