Медівник Тигреня
Опис
Знаєте, рік якої тварини 2022? Господарем наступного рок буде Тигр! Тому пропоную здивувати друзів симпатичним тортиком з тематичним оформлення. Зустрічайте: медівник Тигреня!
Ідея такого тигриного тортика з'явилася ще кілька років тому, я його вже пекла, просто так, під настрій. А тепер, коли настає рік Тигра, згадала та вирішила поділитися з читачами сайту Рецепти Українською. Може, і вам до вподоби торт Тигр? Он який смугастий та вусатий!
Тортик являє собою медівник зі сметанним кремом та чорносливом, а всередині він теж смугастий, бо половина коржів — шоколадні.
До речі, медові коржі можна спекти за 3-4 дні до свята: якщо тримати в пакетику в сухому прохолодному місці, вони чудово зберігаються. А за день до свята промастити кремом та зібрати тортик.
Інгредієнти:
Крем:
- 500 мл сметани
- цукрова пудра за смаком
Оздоблення:
- зефір — 1 шт
- мармелад кольоровий
- соломка солодка
- чорнослив — 100 г
Інструкція:
Вирізаємо з картону шаблон — круглу мордочку з круглими вушками. Зручно обвести тарілку та потім домалювати вушка. Розігріваємо духовку до 200 С.
Мед, масло та цукор розтоплюємо в посуді з товстим дном на малому вогні чи на водяній бані. Доки розтає, в окремій мисці збиваємо яйця із содою (чайні ложки без верху, врівень з краєчками). Як мед та цукор розтануть, вливаємо збиту суміш, увесь час помішуючи. Суміш починає пінитися, тут-таки знімаємо з вогню та поступово просіюємо борошно й замішуємо тісто. Просіємо 3 склянки борошна, тісто буде ще не дуже густе, - та розділимо його на 2 рівні частини. В одну частину додаємо 2 столові ложки какао-порошку, замішуємо мяке, не липке тісто, за потреби підсипаємо ще пару ложок борошна. В другу половину додаємо ще 3-4 столові ложки борошна, замішуємо таке саме по консистенції біле тісто. Ділимо кожен вид тіста на 4 частини, робимо кульки та накриваємо рушником, бо тепле тісто зручніше розвалковувати.
Розвалковуємо частину тіста між двох аркушів пергаменту, притрусивши тісто борошном з обох боків, завтовшки близько 2 мм — корж має вийти діаметром трошки більшим, ніж шаблон.
Разом з пергаментом перетягуємо корж на деко, щоб залишався рівним, можна потикати його виделкою, ставимо в розігріту духовку та випікаємо 5 хвилин за 200С, в електродуховці може вистачити 3-4 хвилини. Доки печеться один корж, розвалковуємо другий. Витягаємо перший, ставимо другий,, а перший одразу ж обрізаємо за шаблоном, доки гарячий. Щойно корж почне вистигати, він буде кришитися. Обрізки стануть в нагоді для оздоблення, але трошки можна з'їсти!
Випікаємо усі коржі, виходить вісім — по 4 білих та шоколадних.
Для крему збиваємо нежирну 15% сметану з цукровою пудрою (на 500 г сметани 3-4 столові ложки, можна й менше, як не любите надто солодке).
Промащуємо медові коржі сметанним кремом, викладаючи за чергою: світлий — темний — знов білий — знов шоколадний.
Обрізки дрібнимо у крихту (качалкою на дошці або в блендері). Боки та верх тора обмащуємо кремом та обсипаємо крихтою.
Тепер найцікавіше: прикрашаємо торт, щоб вийшло Тигреня! З половинок білого зефіру робимо “щічки”.
З соломки - “вуса”.
З кольорового мармеладу - “очі”, “носик” та “ротик”.
З нарізаного чорносливу — смужки.
Торт Тигр готовий! Ось який гарнющий!
Щоби медівник гарно смакував, йому треба пропитатится, тож зачекайте хоча б пару годин, перш ніж дегустувати тортиук, а краще — до завтра.
Смачного та гарного Нового року!