Контент

Медівник Тигреня

Порцій: 15  
Калорійність: 150 ккал  
Час приготування: 90 хвилин
Домашня

Опис

Знаєте, рік якої тварини 2022? Господарем наступного рок буде Тигр! Тому пропоную здивувати друзів симпатичним тортиком з тематичним оформлення. Зустрічайте: медівник Тигреня!

Ідея такого тигриного тортика з'явилася ще кілька років тому, я його вже пекла, просто так, під настрій. А тепер, коли настає рік Тигра, згадала та вирішила поділитися з читачами сайту Рецепти Українською. Може, і вам до вподоби торт Тигр? Он який смугастий та вусатий!

Тортик являє собою медівник зі сметанним кремом та чорносливом, а всередині він теж смугастий, бо половина коржів — шоколадні.

До речі, медові коржі можна спекти за 3-4 дні до свята: якщо тримати в пакетику в сухому прохолодному місці, вони чудово зберігаються. А за день до свята промастити кремом та зібрати тортик.

Інгредієнти:

  • 65 г вершкового масла
  • 1 столова ложка меду
  • 200 г цукру (1 склянка)
  • 2 яйця
  • 2 чайні ложки харчової соди
  • дрібка солі
  • 2 столові ложки какао-порошку
  • 3,5 склянки борошна
  • Крем:

    • 500 мл сметани
    • цукрова пудра за смаком

    Оздоблення:

    • зефір — 1 шт
    • мармелад кольоровий
    • соломка солодка
    • чорнослив — 100 г

    Інструкція:

    Вирізаємо з картону шаблон — круглу мордочку з круглими вушками. Зручно обвести тарілку та потім домалювати вушка. Розігріваємо духовку до 200 С.

    Мед, масло та цукор розтоплюємо в посуді з товстим дном на малому вогні чи на водяній бані. Доки розтає, в окремій мисці збиваємо яйця із содою (чайні ложки без верху, врівень з краєчками). Як мед та цукор розтануть, вливаємо збиту суміш, увесь час помішуючи. Суміш починає пінитися, тут-таки знімаємо з вогню та поступово просіюємо борошно й замішуємо тісто. Просіємо 3 склянки борошна, тісто буде ще не дуже густе, - та розділимо його на 2 рівні частини. В одну частину додаємо 2 столові ложки какао-порошку, замішуємо мяке, не липке тісто, за потреби підсипаємо ще пару ложок борошна. В другу половину додаємо ще 3-4 столові ложки борошна, замішуємо таке саме по консистенції біле тісто. Ділимо кожен вид тіста на 4 частини, робимо кульки та накриваємо рушником, бо тепле тісто зручніше розвалковувати.

    Розвалковуємо частину тіста між двох аркушів пергаменту, притрусивши тісто борошном з обох боків, завтовшки близько 2 мм — корж має вийти діаметром трошки більшим, ніж шаблон.

    Разом з пергаментом перетягуємо корж на деко, щоб залишався рівним, можна потикати його виделкою, ставимо в розігріту духовку та випікаємо 5 хвилин за 200С, в електродуховці може вистачити 3-4 хвилини. Доки печеться один корж, розвалковуємо другий. Витягаємо перший, ставимо другий,, а перший одразу ж обрізаємо за шаблоном, доки гарячий. Щойно корж почне вистигати, він буде кришитися. Обрізки стануть в нагоді для оздоблення, але трошки можна з'їсти!

    Випікаємо усі коржі, виходить вісім — по 4 білих та шоколадних.

    Для крему збиваємо нежирну 15% сметану з цукровою пудрою (на 500 г сметани 3-4 столові ложки, можна й менше, як не любите надто солодке).

    Промащуємо медові коржі сметанним кремом, викладаючи за чергою: світлий — темний — знов білий — знов шоколадний.

    Обрізки дрібнимо у крихту (качалкою на дошці або в блендері). Боки та верх тора обмащуємо кремом та обсипаємо крихтою.

    Тепер найцікавіше: прикрашаємо торт, щоб вийшло Тигреня! З половинок білого зефіру робимо “щічки”.

    З соломки - “вуса”.

    З кольорового мармеладу - “очі”, “носик” та “ротик”.

    З нарізаного чорносливу — смужки.

    Торт Тигр готовий! Ось який гарнющий!

    Щоби медівник гарно смакував, йому треба пропитатится, тож зачекайте хоча б пару годин, перш ніж дегустувати тортиук, а краще — до завтра.

    Смачного та гарного Нового року!

    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (2 голоса, в середньому: 5 з 5)

    Рекомендуємо прочитати:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Додайте світлину страви, jpg

    Підвал

    Лічильник відвідувачів