Контент

Смугастий кекс Тигр

Порцій: 6-8  
Калорійність: 182 ккал  
Час приготування: підготовка 15 хвилин, випікання 40 хвилин
Домашня

Опис

Всі з дитинства пам'ятають смачний та гарний пиріг Зебра у смужку! А нумо перейменуємо Зебру на Тигра — на честь Року Тигра 2022! Потішимо смугастого хижака оригінальною випічкою на його честь, адже хижаки теж люблять солодке. Так, тигри в природі не проти поласувати ягодами та фруктами!

Щоб перетворити Зебру на Тигра, треба всього лише замість білого тіста зробити руде. А в цьому нам допоможе гарбуз! Ми з вами вже пекли смачні та корисні гарбузово-шоколадні кекси. От їх рецепт і візьмемо за основу. Тільки тісто викладемо на хаотично (виходить мармуровий малюнок), а так, щоб отримати смужки. І ось — маємо смугастий кекс Тигр!

Я взяла у 1,5 рази більше інгредієнтів, тож у мене вийшов не тільки великий кекс у формі 24 см, а ще й 6 маленьких кексиків. Подаю кількість інгредієнтів на 1 кекс у формі 22-24 см.

Спеції можна додавати за вашим смаком (імбир, кориця, кардамон — за бажанням). А от куркуму раджу покласти неодмінно, бо із нею тісто жовтіше.

А ще спробуйте бісквітний тигровий рулет.

Інгредієнти:

130 г борошна — це якраз 1 склянка 200 мл без верху.

Для рудого-гарбузового тіста:

  • 125 г гарбуза
  • 50 мл олії без запаху
  • 1 яйце
  • 75 г цукру
  • 130 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • 1/4 чайної ложки куркуми
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • 1/4 чайної ложки кардамону
  • 1/4 чайної ложки імбиру

Для шоколадного тіста:

  • 75 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 4 столові ложки сметани
  • 130 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • 3 столові ложки какао-порошку
  • 2-3 столові ложки молока

Інструкція:

Готуємо помаранчеве (гарбузове) тісто. До речі, можна за бажанням додати в тісто цедру з апельсина,, тоді буде ще й помаранчевий аромат. Гарбуз ріжемо кубиками та тушкуємо до м'якості із невеликою кількістю води, тоді воду зливаємо й блендером (чи товкачиком) робимо гарбузове пюре, треба 125 г. Додаємо до гарбуза олію та перемішуємо.

В іншому посуді збиваємо яйце із цукром за допомогою міксера, до пишності, зо 2 хвилини.

В третю миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач та спеції, сіль.

Тепер змішуємо все: в миску з борошном виливаємо збите яйце, перемішуємо, тоді додаємо гарбузове пюре, перемішуємо, руде тісто готове.

Готуємо шоколадне тісто. В одній мисці змішуємо просіяне борошно, какао, сіль, розпушувач.

В другій мисці злегка збиваємо м'яке масло із цукром, тоді по одному додаємо яйця, щоразу збиваючи з пів хвилини до пишності.

Додаємо до збитої суміші сметану, перемішуємо.

Поєднуємо суху та рідку суміш, перемішавши, вливаємо пару ложок молока.

Тісто має вийти, як густа сметана. Обидва види тіста мають бути однакової густини, тож, як треба, домішайте молока і в гарбузове тісто.

Застилаємо форму пергаментом, змащуємо олією. Викладаємо по повній столовій ложці тіста в центр форми за чергою: руде-шоколадне, і так, доки викладете все тісто.

Можна намалювати візерунок зубочисткою.

В маленькі порційні формочки викладаємо по пів столової ложки рудого та шоколадного тіста, чергуючи кольори 4-5 разів.

Ставимо форми в розігріту до 180С духовку та випікаємо 30-40 хвилин, допоки дерев'яна паличка виходитиме з середини кексу сухою. Якщо робите маленькі кексики, вони будуть готові скоріше, за 25-30 хвилин.

Викладаємо кекс на тацю та милуємося от який гарний смугастик вийшов!

Веселих свят та щасливого Нового року!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів