Контент

Гарбузово-шоколадний кекс

Порцій: 6-8  
Калорійність: 181 ккал  
Час приготування: підготовка 20, випікання 40
Домашня

Опис

Гарбузові кекси з шоколадом: смугасті, смачні та корисні! Печу ці гарбузово-шоколадні кекси всю осінь: такі вони смачні та симпатичні! А ще й корисні, бо ж гарбуз у каші не всі хочуть їсти, а ці кекси розлітаються вмить.

Гарбузові кекси з шоколадом до вподоби всім: дорослим та діткам. Пригощала ними домашніх та батьків, колег на роботи — і кекси не набридають, хоча печу їх сьогодні вже втретє за сезон. Спробуйте і Ви!

Ми з Вами вже пекли смачні гарбузові кекси із родзинками. Цей рецепт трошки схожий, але, окрім гарбузового тіста, готуємо ще й шоколадне. Поєднання цих двох кольорів та смаків — рудого й шоколадного, чудово виглядає та смакує! Кекси із гарбузом та какао виходять смугасті, як тигри: сонячно-помаранчеві із брунатними смужками. До тіста можна додавати ягоди, горішки, шматочки шоколаду.

Такі кекси з гарбузом та шоколадом можна випікати як у маленьких, так і у великій формі: круглій з отвором (22 см), або прямокутній для хлібу. Сьогодні в мене вийшло 6 порційних кексів та один великий. Маленькі кекси випікаються дещо швидше: 25-30 хвилин, великий — 35-40 хвилин.

Якщо пекти тільки маленькі, вийде 15-18 штук, зважаючи на розмір формочок.

А ще спробуйте манник з гарбузом на кефірі, без яєць та масла. Смачний, із лимонним сиропом!

Інгредієнти:

Для шоколадного тіста:

  • 130 г борошна;
  • 3 столові ложки какао-порошку;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 75 г вершкового масла;
  • 3-4 столові ложки сметани;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Дрібка солі.

Для помаранчевого тіста:

  • 200 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача;
  • ¼ чайної ложки кориці;
  • ¼ чайної ложки куркуми;
  • на кінчику чайної ложки ванілін;
  • Дрібка солі;
  • 200 г гарбузового пюре;
  • 1 столова ложка цедри апельсина;
  • 2 яйця;
  • 75 мл олії без запаху.

Інструкція:

Як готувати гарбузове пюре,Треба нарізати очищений гарбуз кубиками та тушкувати із невеликою кількістю води до м'якості. Тоді воду злити, а гарбуз збити блендером чи потовкти товкачкою для пюре. Що яскравіше гарбуз — то солодший він та смачніший. Найкраща випічка вийде із арабатським гарбузом, схожим на пляшку. Втім, із жовтим круглим теж смачно, а для кольору та користі можна додати трошки куркуми.

Для шоколадного тіста: збити м'яке масло з цукром

По одному додати яйця, щоразу збиваючи до однорідності.

Додати сметану та перемішати.

Просіяти борошно (130 г — це 1 склянка об'ємом 200 мл без верху); й какао, додати розпушувач та сіль, перемішати.

Якщо тісто надто густе, додати 1-2 столові ложки молока.

Для гарбузового тіста: в одній мисці змішати сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, сіль, спеції.

В другій мисці збити яйця з цукром до пишності (2-3 хвилини).

В третій - змішати гарбузове пюре із олією.

Влити збиті яйця до сухої суміші, перемішати.

Додати гарбузове пюре з олією, ще раз перемішати.

В шоколадне тісто я додала шматочки шоколаду а в гарбузове — ягоди журавлини, можна свіжі чи заморожені.

Викласти в форми для кексів почергово гарбузове та шоколадне тісто: тоді кекси вийдуть смугастими.

Випікати при 180С 25-30 хвилин малі кекси, 35-40 хвилин великий.

Перевірити, чи готові, деревяної паличкою: якщо тісто не прилипає, кекси готові.

Як гарбузово-шоколадні кекси трошки охолонуть, дістати з формочок та викласти на тарілки.

Приємного чаювання!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів