Контент

Гарбузовий манник без яєць і масла

Порцій: 4-6  
Калорійність: 190 ккал  
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Домашня

Опис

Тримайте осінній рецепт: сонячний, золотистий, як кленове листя, напрочуд файний пиріг з гарбуза і манки на кефірі. Причому в його складі немає яєць, борошна та жиру: взагалі ніякого, ні вершкового масла, ні навіть олії. Тож можна сказати, це не просто смачна, але й корисна випічка! А ще гарбузовий манник без яєць дуже просто готувати: раз — усе змішали, два — поставили в духовку, три — просочили сиропом, і можна смакувати.

гарбузовий манник

Спочатку я гадала, що ніц з того не вийде, запіканка якась, може, або й не пропечеться взагалі, бо пікся він не 45 хвилин, як мав би, а принаймні годину. проте, спробувавши шматочок, я не повірила своїм смаковим рецепторам та потяглася за другим шматком пирога... А потім заварила чай та не поспішаючи, смакувала третій. Тим часом донька, яка гарбуз та страви з нього терпіти не може, потяглася за добавкою пирога.

Отож, поки гарбузовий сезон у розпалі, яйця дорогі — печіть цей файний манник із гарбузом та смакуйте і пригощайте родину.

гарбузовий манник без яєць

Фішка рецепта — у лимонному сиропі, котрим просочується манник. Завдяки цьому пиріг стає вологим та ніжним, лимонна нотка надає приємного смаку (гарбуз, до речі, зовсім не відчувається). А ще у мене були сумніви щодо кількості цукру, не люблю надто солодке. Проте пиріг вийшов на диво гармонійним: якраз такий смак, як треба. Це теж завдяки лимонній кислинці. Втім, гадаю, що і з апельсиновою пропиткою буде смачно. Тільки тоді беріть трошки менше цукру для сиропу.

А ще з гарбуза можна робити смачнющі кекси, печиво та навіть тістечка!

На круглу форму 24 см діаметром або квадратну 24х24 см, краще пекти в цільній формі, або, якщо печете у роз'ємній, потім перекласти у пательню, наприклад, щоби сироп під час просочування не тікав назовні.

інгредієнти

Інгредієнти:

  • 300 г сирого гарбуза
  • 275 г манної крупи
  • 250 мл кефіру
  • 100 г цукру
  • 1,5 чайної ложки розпушувача
  • 0,25 чайної ложки харчової соди
  • 0,25 чайної ложки куркуми
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну
Для сиропу:
  • 100 мл води
  • 6 столових ложок цукру
  • сік лимона

Інструкція:

Гарбуз натріть на дрібній тертці (це найбіьш трудомісткий етап приготування). Змішайте манку, розпушувач, соду, сіль, цукор, тертий гарбуз. Я ще додала ваніліну на кінчику чайної ложки 09для аромату) та куркуми (для кольору).

натираємо гарбуз

Влийте кефір та перемішайте. Тісто готове!

додаємо кефір

Викладіть його у форму, застелену пергаментом та змащену олією.

викладаємо в форму

Випікайте при 180С упродовж 45—55 хвилин, або ж допоки дерев'яна паличка виходитиме з тіста сухою.

випікаємо манник без яєць і масла

Коли манник готовий, робимо сироп: у воду всипте цукор, додайте лимонний сік (у мене з половини великого лимона), нагрівайте до розчинення цукру, а коли закипить, зніміть з вогню. Пару хвилин охолоне — і гарячим сиропом просочіть пиріг. не хвилюйтеся, він увесь всотається вже за кілька хвилин.

робимо цукровий сироп

Почекайте хвилин 20, а тоді можна нарізати гарбузовий пиріг на шматочки та ласувати!

нарізаємо гарбузовий пиріг

Смачного чаювання!

гарбузовий пиріг без яєць рецепт гарбузового пирога
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів