Контент

Гарбузово-горіхові тістечка: Смакота!

Порцій: 6  
Калорійність: 353 ккал  
Час приготування: підготовка 20, випікання 45
Домашня

Опис

А ви знали, що з гарбуза можна приготувати... тістечка! Та ще й такі, що ніхто не здогадається, що там за секретний інгредієнт! Домашні не хочуть гарбузової каші? Готуймо ці гарбузово-горіхові тістечка:) Вони ще й шоколадно-апельсинові при цьому. Куди там енергетичним батончикам з крамниці — отаке тістечко одне з'їв та наївся! Тістечка з гарбуза та горіхів не просто смачні та поживні, а ще й корисні. І діткам, і дорослим!

Горіхи можна будь-які, як нема алергії — волоські, можна замінити мигдалем, фундуком чи кеш'ю. А гарбуз краще яскраво-помаранчевий, такий найсолодший. Хоча й жовтий теж підійде.

В мене з наведеної кількості інгредієнтів вийшло 6 кексів-бісквітиків у порційних формочках та один великий корж у квадратній формі 24х24 см, який я нарізала на тістечка-ромбики.

А ще дуже смачним, на диво, виходить пиріг з гарбузом без яєць, масла, олії та борошна. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • дрібка солі
  • 150 г очищених горіхів
  • 250 сирого гарбуза
  • 2 столові ложки соку з помаранча
  • апельсинова цедра
  • 150 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • ванілін на кінчику ножа
  • за бажанням — дрібка кориці, куркуми

Для шоколадної глазурі:

  • 3 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка какао-порошку
  • 2-3 столові ложки молока
  • за бажанням — шматочок вершкового масла

Інструкція:

Спочатку підготуємо горіхи та гарбуз, а тоді тісто, бо воно бісквітне, дуже пишне, не може чекати, щоби не осіло, тому пиріг треба ставити в духовку й випікати одразу.

Горіхи подрібніть (зручно в блендері, чи можна розкатати їх качалкою на дошці.

Сирий очищений гарбуз натріть на тертці з великими вічками.

Апельсин гарно вимийте у гарячій воді зі щіточкою.

Духовку вмикаємо, хай розігріється до 180-200 С.

Тепер розділіть яйця на жовтки та білки.

В одній мисці збиваємо міксером білки з дрібкою солі. Коли білкова маса стане густою та пишною, поступово всипаємо ПОЛОВИНУ цукру,, продовжуючи збивати.

В іншій мисці збиваємо жовтки з другою половиною цукру.

Додайте до збитих жовтків тертий гарбуз та цедру з апельсина, натерту на дрібній тертці.

Влийте свіжовижатий помаранчевий сік (2 ложки) та обережно перемішайте.

Додайте подрібнені горіхи та знов перемішайте.

Просійте борошно, додайте столову ложку розпушувача і ще раз перемішайте.

Тепер за 3-4 рази додаємо збиті білки, щоразу обережно вмішуємо по колу.

Застеліть форми пергаментом, змоченим у воді: тоді бісквіт не прилипне, і олія не заважатиме йому підніматися, як могло б статися в разі змащування нею пергаменту. Силіконові формочки для кексів можна також змочити водою зсередини. Викладаємо тісто на 2/3 висоти форм та ставимо в розігріту до 180-100 С духовку.

Маленькі бісквітики випікаються швидше: 25-30 хвилин; великий — до 45 хвилин. Зазирніть до бісквітів хвилин через 15 після того, як поставите в духовку. Якщо вони стрімко піднімаються та вже почали набувати золотисто-карамельного кольору, та серединка ще рідка й сира — трошки зменшуємо температуру в духовці. Якщо навпаки, бісквіти не поспішають підніматися — трошки збільшуємо. Перевіряти готовність можна за допомогою дерев'яної палички. Якщо вона виходить з тіста сухою, отже воно пропеклося. Краще дати великому бісквіту постояти 10-15 хвилин у вимкненій духовці, щоби вен залишився більш пишним.

Доки бісквіти вистигають, приготуймо шоколадну глазур. Змішайте какао-порошок із цукром, додайте трохи молока, щоб суміш вийшла не надто рідкою, перемішайте гарненько та нагрівайте на слабкому вогні до закипання. Тоді зніміть з вогню, а коли глазур буде вже не гарячою, а теплою, можна додати шматочок вершкового масла та розмішати, доки він розтане. Масло додає глазурі приємного вершкового смаку, густішої консистенції та гарного матового блиску.

Готові бісквіти полийте шоколадною глазур'ю та прикрасьте горішками.

Гарбузові тістечка готові!

Як ваші враження від рецепту! Чекаю на коментарі!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів