Контент

Новорічне меню 2022: Тигровий рулет до солодкого столу

Порцій: 10  
Калорійність: 325 ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, запікання 12 хвилин
Домашня

Опис

А ви вже вигадали, що приготувати на Новий рік 2022? Пропоную смугасту ідею! Оскільки 2022 — рік Тигра, то у тренді все смугасте. Тож нумо пекти смачний та оригінальний, дуже гарний бісквітний рулет Тигр!

Такий смугастий рулет зробити дуже просто та цікаво. Зараз я вам все розкажу і покажу, внизу рецепта є відео. Уявіть, як здивуються ваші домашні та гості, побачивши такого симпатичного “смугастика”!

Цей рецепт бісквітного рулету я люблю за те, що він не ламається та легко завертається. А ще дуже смачний та просто готується.

Інгредієнти:

  • 3 великих яйця
  • 100 г цукру
  • 1 столова ложка меду
  • дрібка солі
  • 130 г борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 столова ложка какао-порошку
  • джем чи сметана

Інструкція:

Щоб намалювати гарний тигровий візерунок зі смужками, краще роздрукувати на папері такий, що вам до вподоби, та підкласти під пергамент для випікання. Тоді зробити схожі смуги буде простіше. Заздалегідь підготуйте малюнок та пергамент, змащений тонким шаром олії, розігрійте духовку до 180 С та готуйте бісквітне тісто. Воно не має довго стояти після приготування, треба випікати одразу.

Поєднуємо в глибокій мисці яйця, цукор (100 г — це пів склянки об'ємом 200 мл) та мед. Якщо мед зацукрився, підігрійте його на водяній бані.

Збиваємо міксером на низькій швидкості упродовж 4-5 хвилин, до пишної густої маси, на які повільно тануть сліди від вінчиків.

Борошно (130 г — це 1 склянка 200 мл без верху) змішуємо з содою (чайна ложка врівень з краями) та просіюємо до збитої маси. Перемішуємо рухами по колу.

4 столові ложки тіста (повнісінькі скільки наберете) відкладаємо до окремої мисочки та додаємо 1 столову ложку какао.

Перемішуємо та отримуємо шоколадне тісто. Викладаємо його до пакету та зрізаємо куточок.

Тепер найцікавіше! З пакетика зі зрізаним кутком малюємо на пергаменті смужки. Робіть їх не надто широкими, бо під час запікання вони ширшають.

Ставимо деко в розігріту духовку (180С) на 2 хвилини. Не перетримайте, бо смужки пропечуться і потім ламатимуться, а нам треба, щоб вони лише трошки “схопилися”.

Дістаємо деко та розподіляємо біле тісто зверху смужок, спочатку заповнюємо проміжки, тоді розподіляємо по всій поверхні.

Повертаємо деко в духовку та випікаємо бісквітний корж для рулету при 180С упродовж 8-10 хвилин, до яскраво-золотистого кольору. Печеться корж дуже швидко, тож пильнуйте: в електродуховці може знадобитися навіть менше часу.

Перемістіть корж разом із пергаментом на стіл та зачекайте 2-3 хвилини, поки він трошки охолоне. Тим часом акуратно відокремлюємо корж від пергаменту з усіх країв.

Намащуємо корж повидлом середньої густини без кісточок, або сметаною. Якщо любите солодке, додайте до сметани цукрову пудру. Якщо, як я, любите на надто солодке, беріть просто сметану або варення з кислинкою.

Згортаємо рулет. Ось який гарний тигриний візерунок вийшов!

А ось такий бісквітний рулет у розрізі.

Вам сподобався смугастик? Чекаю на коментарі! А ви що готуватимете до новорічного столу? :)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів