Новорічний торт Ялинка
Опис
Такий ось гарний та незвичайний новорічний торт-ялинка приводить у захват не тільки діток, але й дорослих! Ви встигнете зробити таку красу за годину до свята:)
Щоб зробити новорічний торт у вигляді ялинки, не треба форми чи якихось кондитерських інструментів. Все, що Вам знадобиться, - миска, ложка, будь-яка термостійка ємність для випікання — хай навіть пательня, і пара одноразових рукавичок. Чи харчових пакетиків. Цікаво? Тоді гайда!
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 150 г цукру (3/4 склянки)
- 200 мл сметани (1 склянка)
- 100 г вершкового масла
- 200 г борошна (1,5 склянки)
- 1,5 чайної ложки розпушувачу
- 1/4 чайної ложки соди
- дрібка солі
- 1 столова ложка какао-порошку
- 1 склянка сметани
- 2 столові ложки цукру
- 150 г шоколаду
- 2 столові ложки молока
- мармелад
- цукерки чи цукати
- кокосова стружка
Інструкція:
Спечемо корж. Тісто готується за універсальним рецептом для кексів. З такого тіста виможете пекти маленькі порційні кексики у формочках, чи великий кекс, чи торт (якщо розрізати кекс та промастити кремом). До тіста можна додавати ягоди (свіжі чи заморожені), родзинки, горіхи,, шоколад — і кожного разу отримувати новий рецепт. Мармуровий кекс чи “зебру” теж можна спекти з цього тіста.
Яйця збиваємо з цукром. Можна обійтися без міксера — перебовтати вінчиком чи навіть ложкою.
Додаємо сметану та розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Просіюємо борошно разом із дрібкою соди, всипаємо розпушувач та сіль, перемішуємо. Соду додаю теж, разом з розпушувачем, бо в тісті є сметана — продукт із кислою реакцією. В розпушувачі кількість кислоти (лимонної) та лугу (та ж сода) збалансована, тому, як в тісті є кефір, сік, сметана чи мед, варто додати ще трішки соди для кращого ефекту розпушування.
Тісто виходить густіше, ніж на оладки. Можна поділити його навпіл та у половину додати какао.
Змащуємо олією будь-яку форму — круглу, квадратну чи просто чавунну пательню, - викладаємо тісто як завгодно та випікаємо в духовці, розігрітій до 180 С, 35-45 хвилин, до рум'яності та сухої шпажки.
Хай готовий корж охолоне, а тоді... нарізаємо його кубиками.
Готуємо сметанний крем: склянку сметану змішуємо з парою ложок цукру міксером, секунд 10, чи знов таки просто ложкою.
Гарно перемішуємо ці кубики з кремом.
Висипаємо все те на тацю. Вдягаємо на руки одноразові поліетиленові рукавички або просто два харчових пакетика... та починаємо ліпити ялинку!
Формуємо пиріг у вигляді ялинки.
Розтоплюємо на водяній бані шоколад із молоком. Можна взяти темний чи молочний, а молока треба стільки, щоб глазур вийшла потрібної густини.
Розподіляємо глазур по тортику і швидко, поки вона не застигла, притрушуємо кокосовою стружкою, наче сніжком.
Тепер — найцікавіше! Прикрашаємо ялинку цукерками та мармеладками, начебто це кульки та намиста. Увага! Враховуйте вік діток! Маленьким не можна дрібні та тверді солодощі! Звісно, такими яскравими цукерками не варто ласувати кожного дня, але раз на рік — цілком! Втім, якщо ви за натуральні продукти (адже робимо для діток), можна прикрасити еко-цукатами, родзинками, в'яленими вишнями чи журавлиною.
Новорічний торт готовий!
Щасливого Нового року! :)
чудова вийшла ялиночка, навіть їсти таку красу шкода!
мої вітання з Новим роком!
нових звершень на кулінарному поприщі!
Дякуюююю! 🙂