Контент

Салат Олів`є зі свіжим зеленим горошком

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 10 хвилин

Опис

Для тих, хто збирається святкувати Старий Новий рік:) Шукаєте новенький рецепт? А як щодо салату Олів`є?..
Що? Знов салат Олів`є до новорічного столу?.. Хтось скаже - класика, хтось - банальність... Втім, наш олів`є - не такий, як у всіх! Він має свою родзинку, тобто... горошинку!

Бо я готую салат не з консервованим горошком, а із свіжомороженим - з нашого городу, який ми заготували влітку. Такий салатик із яскраво-зеленими цяточками горошку барвистіший та корисніший, і взимку нагадує про тепле літо!

Це ще не все, що можна вигадати із звичним рецептом салату. Можна ще замість солоного огірка покласти свіжий (але якщо готуємо для діток, то цей варіант краще робити не на Новий рік, а в сезон свіжих огірків). А ось замінити варену ковбасу відварним курячим філе буде корисніше і для дорослих, і для дітей. До того ж, для заправки салату ми використаємо не майонез, а смачний домашній соус на основі сметани та олії. Такий олів’є можна покуштувати навіть малим діткам 4-5 років.

Інгредієнти:

  • 4-5 відварних картоплин у шкірці;
  • 1-2 варені моркви;
  • 2-3 яйця вкруту;
  • 1-2 солоних огірка;
  • Півсклянки свіжомороженого зеленого горошку;
  • 200 г якісної вареної ковбаси або вареного курячого філе;
  • Дрібка солі (вважаючи, що огірки солоні).

Для заправки:

  • 3 столові ложки сметани;
  • 1,5 столові ложки олії;
  • 0,5 столової ложки лимонного соку;
  • 0,5 чайної ложки гірчиці;
  • По дрібці солі та меленого чорного перцю.

Інструкція:

Овочі ретельно миємо зі щіточкою та відварюємо у шкірці до м’якості (пробуємо кінчиком ножа). Зразу ж заливаємо холодною водою, щоб легше очищувалися.

Шкаралупу яєць також старанно миємо з милом та відварюємо яйця вкруту (хвилин 7-8 після закипання), а коли зваряться, заливаємо холодною водою. Щоб під час варки шкаралупа не тріснула, кладемо яйця не холодильника, а кімнатної температури у холодну воду (а не до окропу). Можна додати до води велику щіпку солі - такий розчин матиме більшу щільність.

Яйця та овочі очищуємо та ріжемо невеличкими кубиками. Додаємо так само нарізані огірки та ковбасу, розморожений горошок, перемішуємо.

Готуємо соус: розтираємо олію із гірчицею, сіллю, перцем та лимонним соком до однорідності, тоді додаємо сметану і гарно вимішуємо. Заправляємо салат незадовго до подачі до столу. Пробуємо та, якщо треба, трохи додаємо солі. Прикрашаємо салат листячком свіжої петрушки.

Смачного! Як вам салат олів`є із зеленим горошком?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів