Майонез домашній без яєць
Опис
Ви усе ще купуєте майонез у крамниці? А от я вже років 5 не купую! Бо навчилася робити майонез вдома - на смак чудовий, майже не відрізнити від покупного, а за складом - безумовно кращий, набагато корисніший та повністю натуральний!
Що важливо - у складі домашнього майонезу нема жовтків та сирих яєць, я шукала саме такий рецепт домашнього майонезу. Обрала саме цей рецепт, спробувавши перед тим ще 2, бо він виявився найпростішим у приготуванні та найкращим за смаком. Робиться за 2 хвилини із сметани, олії, цитринового соку та спецій.
Майонез домашнього приготування ідеально підходить для заправки салатів, промащування закусочних тортів - як-от кбачкового чи печінкового, - до усіх страв, де за рецептом потрібен майонез. Перше, що я з ним спробувала, - це салат олів’є для дітей, їх улюблений, тільки у корисному варіанті. Замість вареної ковбаси взяла відварену курячку грудку, а заправила домашнім майонезом. Салат вийшов - смакота! Спробуйте і Ви зготувати такий соус вдома - і також перестанете купувати бозна-що під етикеткою «майонез».
Інгредієнти:
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 1 чайна ложка пастоподібної гірчиці;
- Дрібка солі;
- Дрібка меленого чорного перцю;
- 7 столових ложок сметани.
Інструкція:
Сметана підійде будь-якої жирності - і 15%, і 20%, і 25%. Просто нежирний соус буде менш густим, а жирний - більш калорійним та за густиною подібним до заводського майонезу.
А от гірчиця треба тільки пастоподібна; та ж, що іхз зернятками - діжонська, - для соусу не підходить.
Оливкова олія найкраще першого холодного віджиму- Extra Virgin, - вона найзапашніша та найкорисніша.
Готуємо! До невеличкої піали наливаємо олію, додаємо лимонний сік, гірчицю. Гарно перемішуємо.
Додаємо до суміші сметану і ще раз ретельно перемішуємо до однорідності. Солимо та перчимо за смаком.
Домашній майонез готовий!
Бачте, як просто. Тож давайте годувати своїх рідних тільки натуральною, смачною та корисною їжею!