Контент

Майонез домашній без яєць

Порцій: 150 мл  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 5 хвилин

Опис

Ви усе ще купуєте майонез у крамниці? А от я вже років 5 не купую! Бо навчилася робити майонез вдома - на смак чудовий, майже не відрізнити від покупного, а за складом - безумовно кращий, набагато корисніший та повністю натуральний!

домашній майонез

Що важливо - у складі домашнього майонезу нема жовтків та сирих яєць, я шукала саме такий рецепт домашнього майонезу. Обрала саме цей рецепт, спробувавши перед тим ще 2, бо він виявився найпростішим у приготуванні та найкращим за смаком. Робиться за 2 хвилини із сметани, олії, цитринового соку та спецій.

майонез без яєць

Майонез домашнього приготування ідеально підходить для заправки салатів, промащування закусочних тортів - як-от кбачкового чи печінкового, - до усіх страв, де за рецептом потрібен майонез. Перше, що я з ним спробувала, - це салат олів’є для дітей, їх улюблений, тільки у корисному варіанті. Замість вареної ковбаси взяла відварену курячку грудку, а заправила домашнім майонезом. Салат вийшов - смакота! Спробуйте і Ви зготувати такий соус вдома - і також перестанете купувати бозна-що під етикеткою «майонез».

рецепт домашнього майонезу

інгредієнти для домашнього майонезу

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 чайна ложка пастоподібної гірчиці;
  • Дрібка солі;
  • Дрібка меленого чорного перцю;
  • 7 столових ложок сметани.

Інструкція:

Сметана підійде будь-якої жирності - і 15%, і 20%, і 25%. Просто нежирний соус буде менш густим, а жирний - більш калорійним та за густиною подібним до заводського майонезу.

А от гірчиця треба тільки пастоподібна; та ж, що іхз зернятками - діжонська, - для соусу не підходить.

Оливкова олія найкраще першого холодного віджиму- Extra Virgin, - вона найзапашніша та найкорисніша.

Готуємо! До невеличкої піали наливаємо олію, додаємо лимонний сік, гірчицю. Гарно перемішуємо.

змішуємо олію, сік лимону, гірчицю

Додаємо до суміші сметану і ще раз ретельно перемішуємо до однорідності. Солимо та перчимо за смаком.

додаємо сметану додаємо сіль та перець як зробити домашній майонез

Домашній майонез готовий!

майонез без жовтків

Бачте, як просто. Тож давайте годувати своїх рідних тільки натуральною, смачною та корисною їжею!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів