Контент

Смачна кабачкова ікра вдома, як у крамниці

Порцій: 1 л  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35-45 хвилин

Опис

Що зготувати з кабачків, коли їх багатенько, та ще й здорові такі виросли, що вже не посмажиш? Звісно, кабачкову ікру!

ікра з кабачків

Мене завжди виручає рецепт ікри з кабачків, якщо треба переробити багато великих овочів, в яких уже жорстка шкірка та величеньке насіння. Саме ікру ми любимо найбільше з усіх страв із кабачків, більше, ніж смажені чи млинці.

кабачкова ікра

Раніше я тушкувала овочі для ікри і думала, що то найкращий рецепт. Але цього року знайшла іще один варіант - ікра із запечених овочів. І він сподобався мені ще дужче, бо ікра вийшла - як у крамниці: смачна, гомогенної консистенції та того самого кольору.

Поділюся з вами обома рецептами ікри з кабачків, а Ви пробуйте й пишіть, який Вам більш до смаку!

інгредієнти для ікри з кабачків

Інгредієнти:

Варіант 1, тушкована ікра:
  • 2 кабачки;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 столові ложки томатної пасти;
  • 0,5 склянки (100 мл) соняшникової олії;
  • Сіль за смаком;
  • чорний перець мелений - дрібка чи перець-горошок - 10-12 штук;
  • лавровий лист - 1-2 штуки.

Інструкція:

Миємо та очищуємо усі овочі. Прокручуємо через м’ясорубку порізані шматками кабачки, моркву, цибулю.

прокручуємо овочі, додаємо олію

Перемішуємо, викладаємо до глибокої пательні чи сотейника. Вливаємо олію та тушкуємо овочі на середньому вогні, час від часу помішуючи, упродовж 20 хвилин.

тушкуємо овочі

Тоді додаємо сіль, томат, спеції, перемішуємо й готуємо ще 5-7 хвилин.

додаємо томат та спеції

Тушкована кабачкова ікра готова до споживання. На зиму я ікру не закручую, бо не люблю стерилізувати слоїки.

домашня кабачкова ікра

За першим рецептом ікра виходить смачна, але менш однорідна по консистенції - при прокручуванні залишаються дрібні шматочки овочів.

як зробити кабачкову ікру

А тепер давайте спробуємо для порівняння запечену ікру.

Варінат 2, запечена ікра:

  • 2 великі кабачки (загальною вагою близько 1 кг);
  • 2 моркви;
  • 2 цибулі;
  • 2 солодких болгарських перця (червоний та жовтогарячий);
  • 2-3 помідора;
  • 4-5 зубків часнику;
  • 3 столових ложки олії (оливкової або соняшникової, чи навпіл тієї й іншої);
  • 1 чайна ложка солі без гірки чи за смаком;
  • Дрібка цукру;
  • 1/3 чайної ложки куркуми;
  • 1/3 чайної ложки меленої паприки (солодкого перцю);
  • Дрібка меленого чілі (гострого перцю);
  • ¼ чайної ложки меленого чорного перцю.

Бачте, в другому варіанті ікри склад багатший - тут і перець солодкий, і часник, і спеції різноманітні, набір та кількість яких можна регулювати за своїм смаком. Головне ж, що склад цілком натуральний: замість томату беремо свіжі помідори. Червоні помідори, яскравий перець та жовта куркума надають страві приємного кольору. Щоб він був таким от помаранчевим, беріть кабачки із білою шкіркою (якщо не очищуете), а зелені цукіні очищуйте у будь-якому разі, навіть якщо шкірка ніжна і тонка.

Знов-таки, миємо й очищуємо овочі. Далі ріжемо шматками приблизно однакового розміру, щоб пропеклися одночасно: кабачки - кубиками десь 1,5х1,5 см, моркву - кружальцями 0,5 см завтовшки, перець - смужками, цибулю - кільцями чи напівкільцями, помідори - скибочками.

Висипаємо усі овочі у змащену олією форму для запікання чи до глибокого противню. Поливаємо олією та гарно перемішуємо, щоб шматочки були змащені олією. Помідорні скибки викладаємо зрізами угору, щоб не стікав сік, й ставимо форму до розігрітої духовки. Запікаємо овочі при 200С упродовж 40 хвилин - до м’якості. А тим часом можна відпочити або зайнятися своїми справами. За 5 хвилин до готовності додаємо очищений та подрібнений часник.

рецепт кабачкової ікри

Дістаємо запечені овочі. Вони вже смачні - підсолити й можна їсти просто так, як рагу! Але ми зачекаємо, хай трошки вихолонуть, додамо спеції та погружим блендером перетворимо овочі на ікру. Готово!

За цим рецептом виходить дуже смачна кабачкова ікра, ніжної та однорідної консистенції. Ось спробуйте.

Який рецепт Вам сподобався найбільше? Чекаю відгуків!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 3.6 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів