Страва з броколі та цвітної капусти
Опис
Чи Ви знаєте, як готувати броколі та цвітну капусту? Є чимало рецептів із цими корисними овочами, та, мабуть, найпростіший та наш найбільш улюблений – то страва з броколі, смаженої в яйці. Приготування потребує хвилин 15, і Ви матимете чудовий сніданок!
Броколі корисна тим, що містить багато фолієвої кислоти, яка необхідна для росту діткам. Цвітна капуста містить багато вітаміну С та інших вітамінів та мінеральних речовин. А ось така, як мені трапилася на ринку цього разу – незвичайна, сонячного кольору, вирізняється ще й високим вмістом каротину. Смакують ці овочі добре, вони ніжні та приємні на смак.
Інгредієнти:
- Броколі – 1 суцвіття;
- Цвітна капуста – 1 суцвіття;
- 2-3 яйця;
- Сіль за смаком;
- Олія – 2 столові ложки.
- Сметана до подачі.
Інструкція:
Скільки варити броколі? Як і цвітна капуста, броколі дуже ніжна, тому досить проварити її лише пару хвилин у підсоленому окропі, щоби стала трохи м’якшою, але не розварилася та зберегла свій яскравий смарагдовий колір. Отже, щойно вода закипить, вкидаємо туди суцвіття броколі та проварюємо 2 хвилини. Тоді відкидаємо на друшляк та промиваємо холодною водою. Залишаємо на кілька хвилин, щоби стекли надлишки води.
Тим часом збиваємо у тарілці яйця, трохи солимо, враховуючи, що капуста вже варилася у підсоленій воді. Розігріваємо на пательні олію.
Вмочаємо броколі у яйце з усіх боків та викладаємо на добре розігріту пательню.
Обсмажуємо до скоринки – доки яйце засмажиться, тоді перевертаємо лопаткою на інший бік.
Також обсмажуємо до рум’яності та знімаємо на тарілку.
Дуже смачно ласувати теплою обсмаженою броколі в яйці із сметанкою, ось спробуйте!