Контент

Страва з броколі та цвітної капусти

Порцій: 4-6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 15 хвилин

Опис

Чи Ви знаєте, як готувати броколі та цвітну капусту? Є чимало рецептів із цими корисними овочами, та, мабуть, найпростіший та наш найбільш улюблений – то страва з броколі, смаженої в яйці. Приготування потребує хвилин 15, і Ви матимете чудовий сніданок!

страви з броколі та цвітної капусти

Броколі корисна тим, що містить багато фолієвої кислоти, яка необхідна для росту діткам. Цвітна капуста містить багато вітаміну С та інших вітамінів та мінеральних речовин. А ось така, як мені трапилася на ринку цього разу – незвичайна, сонячного кольору, вирізняється ще й високим вмістом каротину. Смакують ці овочі добре, вони ніжні та приємні на смак.

Інгредієнти:

  • Броколі – 1 суцвіття;
  • Цвітна капуста – 1 суцвіття;
  • 2-3 яйця;
  • Сіль за смаком;
  • Олія – 2 столові ложки.
  • Сметана до подачі.

Інструкція:

Скільки варити броколі? Як і цвітна капуста, броколі дуже ніжна, тому досить проварити її лише пару хвилин у підсоленому окропі, щоби стала трохи м’якшою, але не розварилася та зберегла свій яскравий смарагдовий колір. Отже, щойно вода закипить, вкидаємо туди суцвіття броколі та проварюємо 2 хвилини. Тоді відкидаємо на друшляк та промиваємо холодною водою. Залишаємо на кілька хвилин, щоби стекли надлишки води.

броколі та цвітна капуста в яйці

Тим часом збиваємо у тарілці яйця, трохи солимо, враховуючи, що капуста вже варилася у підсоленій воді. Розігріваємо на пательні олію.

відварюємо капусту та броколі

Вмочаємо броколі у яйце з усіх боків та викладаємо на добре розігріту пательню.

обсмажуємо овочі в яйці

Обсмажуємо до скоринки – доки яйце засмажиться, тоді перевертаємо лопаткою на інший бік.

обсмажуємо до скоринки

Також обсмажуємо до рум’яності та знімаємо на тарілку.

броколі та цвітна капуста з яйцем

Дуже смачно ласувати теплою обсмаженою броколі в яйці із сметанкою, ось спробуйте!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 4.5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів