Домашні чебуреки з лаваша: швидко та смачно!

Порцій: 12 штук   Час приготування: 30 хвилин 16. 12. 2018 г.

Вам теж смакують чебуреки – гарячі, золотисті, із хрусткою скоринкою? Не кваптеся купувати їх на вулиці! Бо знаєте той віршик про пиріжок, який продали подорожньому:) Краще гайда я Вам покажу, як швидко та просто зробити чебуреки вдома, дуже смачні та натуральні.

домашні чебуреки з лаваша

Цей рецепт зручний тим, що не треба місити тісто, бо за нього правитиме тонкий лаваш. Домашні чебуреки з лаваша виходять чудові: тонкий шар тіста, хрумкого та м’якого водночас, та соковита м’ясна начинка усередині.

чебуреки з лаваша

Єдиний недолік, що тіста менше ніж начинки, але як на мене, саме такі й мають бути чебуреки. Це вже на колір та смак.

смачні чебуреки з лаваша

Звісно, є й більш автентичні рецепти чебуреків – із дріжджового тіста чи на кефірі, але якщо треба швидко зготувати щось поживне – то лаваш стане у пригоді. З нього взагалі можна безліч смачних страв зготувати – наприклад, трикутнички з сиром. Чи конвертики із бринзою. Чи навіть солодкі пиріжки чи рулети. Отож, почнемо!

інгредієнти для чебуреків з лаваша

Інгредіенти:

На 12 штук:

  • 3 листи тонкого лаваша;
  • 300 г фаршу;
  • 1 середня цибулина чи половина великої;
  • 1 яйце;
  • Сіль, мелена суміш перців за смаком;
  • 2-3 столові ложки води;
  • 3-4 столові ложки олії.

Процес приготування:

Фарш найкраще змолоти із свіжого м’яса, наприклад не дуже жирного шматочка свинини. Тоді буде смачніше, ніж з готового, бо у магазинному фарші часом трапляється багато жиру. Дрібно ріжемо цибулю та додаємо до фаршу. Не переймайтеся, якщо здається, нібито цибулі забагато: саме вона надає начинці соковитості. Далі солимо та перчимо фарш, можна сипнути трошки подрібненої зелені. Доливаємо трошки води - 2-3 столові ложки, і добре вимішуємо.

підготуємо начинку з фарша

Лаваш нарізаємо кухонними ножицями на квадрати. Щоби точно вийшов квадрат, зігніть шматочок лаваша удвічі навскоси, трикутником, тоді чебуреки будуть рівненькі.

нарізаємо лаваш на квадрати

Яйце збиваємо виделкою у тарілочці. Змащуємо яйцем квадратики з лаваша за допомогою кулінарного пензлика, особливу увагу приділяємо краям, щоби вони гарно зліпилися.

Накладаємо на половину кожного квадрата начинку, відступаючи від країв десь на 1 см.

Згинаємо лаваш навпіл по діагоналі та добре притискаємо краї.

формуємо чебуреки з лаваша

На пательні розігріваємо олію. Коли добре розігріється, викладаємо чебуреки по два чи по три. Обсмажуємо на вогні трошки менше за середній, щоби фарш встиг пропектися, доки лаваш зарум’яниться, близько 3-4 хвилин з одного боку, до золотистої скоринки.

обсмажуємо чебуреки

Тоді перевертаємо та обсмажуємо з другого боку.

смажимо чебуреки до скоринки

Готові чебуреки викладаємо на паперові серветки, щоби позбутися залишків олії.

викладаємо чебуреки на серветки

Ось бачите, чебуреки з лаваша добре пропеклися, фарш усередині готовий.

соковиті чебуреки з лаваша

Найкраще домашні чебуреки смакують гарячими!

смачні чебуреки
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.