Домашні чебуреки з лаваша: швидко та смачно!
Опис
Вам теж смакують чебуреки – гарячі, золотисті, із хрусткою скоринкою? Не кваптеся купувати їх на вулиці! Бо знаєте той віршик про пиріжок, який продали подорожньому:) Краще гайда я Вам покажу, як швидко та просто зробити чебуреки вдома, дуже смачні та натуральні.
Цей рецепт зручний тим, що не треба місити тісто, бо за нього правитиме тонкий лаваш. Домашні чебуреки з лаваша виходять чудові: тонкий шар тіста, хрумкого та м’якого водночас, та соковита м’ясна начинка усередині.
Єдиний недолік, що тіста менше ніж начинки, але як на мене, саме такі й мають бути чебуреки. Це вже на колір та смак.
Звісно, є й більш автентичні рецепти чебуреків – із дріжджового тіста чи на кефірі, але якщо треба швидко зготувати щось поживне – то лаваш стане у пригоді. З нього взагалі можна безліч смачних страв зготувати – наприклад, трикутнички з сиром. Чи конвертики із бринзою. Чи навіть солодкі пиріжки чи рулети. Отож, почнемо!
Інгредієнти:
На 12 штук:
- 3 листи тонкого лаваша;
- 300 г фаршу;
- 1 середня цибулина чи половина великої;
- 1 яйце;
- Сіль, мелена суміш перців за смаком;
- 2-3 столові ложки води;
- 3-4 столові ложки олії.
Інструкція:
Фарш найкраще змолоти із свіжого м’яса, наприклад не дуже жирного шматочка свинини. Тоді буде смачніше, ніж з готового, бо у магазинному фарші часом трапляється багато жиру. Дрібно ріжемо цибулю та додаємо до фаршу. Не переймайтеся, якщо здається, нібито цибулі забагато: саме вона надає начинці соковитості. Далі солимо та перчимо фарш, можна сипнути трошки подрібненої зелені. Доливаємо трошки води - 2-3 столові ложки, і добре вимішуємо.
![підготуємо начинку з фарша підготуємо начинку з фарша](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-3.jpg)
Лаваш нарізаємо кухонними ножицями на квадрати. Щоби точно вийшов квадрат, зігніть шматочок лаваша удвічі навскоси, трикутником, тоді чебуреки будуть рівненькі.
![нарізаємо лаваш на квадрати нарізаємо лаваш на квадрати](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-2.jpg)
Яйце збиваємо виделкою у тарілочці. Змащуємо яйцем квадратики з лаваша за допомогою кулінарного пензлика, особливу увагу приділяємо краям, щоби вони гарно зліпилися.
Накладаємо на половину кожного квадрата начинку, відступаючи від країв десь на 1 см.
Згинаємо лаваш навпіл по діагоналі та добре притискаємо краї.
![формуємо чебуреки з лаваша формуємо чебуреки з лаваша](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-4.jpg)
На пательні розігріваємо олію. Коли добре розігріється, викладаємо чебуреки по два чи по три. Обсмажуємо на вогні трошки менше за середній, щоби фарш встиг пропектися, доки лаваш зарум’яниться, близько 3-4 хвилин з одного боку, до золотистої скоринки.
![обсмажуємо чебуреки обсмажуємо чебуреки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-5.jpg)
Тоді перевертаємо та обсмажуємо з другого боку.
![смажимо чебуреки до скоринки смажимо чебуреки до скоринки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-6.jpg)
Готові чебуреки викладаємо на паперові серветки, щоби позбутися залишків олії.
![викладаємо чебуреки на серветки викладаємо чебуреки на серветки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-9.jpg)
Ось бачите, чебуреки з лаваша добре пропеклися, фарш усередині готовий.
![соковиті чебуреки з лаваша соковиті чебуреки з лаваша](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-7.jpg)
Найкраще домашні чебуреки смакують гарячими!
![смачні чебуреки смачні чебуреки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/12/chebureky-z-lavasha-12.jpg)