Домашні чебуреки з лаваша: швидко та смачно!
Опис
Вам теж смакують чебуреки – гарячі, золотисті, із хрусткою скоринкою? Не кваптеся купувати їх на вулиці! Бо знаєте той віршик про пиріжок, який продали подорожньому:) Краще гайда я Вам покажу, як швидко та просто зробити чебуреки вдома, дуже смачні та натуральні.
Цей рецепт зручний тим, що не треба місити тісто, бо за нього правитиме тонкий лаваш. Домашні чебуреки з лаваша виходять чудові: тонкий шар тіста, хрумкого та м’якого водночас, та соковита м’ясна начинка усередині.
Єдиний недолік, що тіста менше ніж начинки, але як на мене, саме такі й мають бути чебуреки. Це вже на колір та смак.
Звісно, є й більш автентичні рецепти чебуреків – із дріжджового тіста чи на кефірі, але якщо треба швидко зготувати щось поживне – то лаваш стане у пригоді. З нього взагалі можна безліч смачних страв зготувати – наприклад, трикутнички з сиром. Чи конвертики із бринзою. Чи навіть солодкі пиріжки чи рулети. Отож, почнемо!
Інгредієнти:
На 12 штук:
- 3 листи тонкого лаваша;
- 300 г фаршу;
- 1 середня цибулина чи половина великої;
- 1 яйце;
- Сіль, мелена суміш перців за смаком;
- 2-3 столові ложки води;
- 3-4 столові ложки олії.
Інструкція:
Фарш найкраще змолоти із свіжого м’яса, наприклад не дуже жирного шматочка свинини. Тоді буде смачніше, ніж з готового, бо у магазинному фарші часом трапляється багато жиру. Дрібно ріжемо цибулю та додаємо до фаршу. Не переймайтеся, якщо здається, нібито цибулі забагато: саме вона надає начинці соковитості. Далі солимо та перчимо фарш, можна сипнути трошки подрібненої зелені. Доливаємо трошки води - 2-3 столові ложки, і добре вимішуємо.
Лаваш нарізаємо кухонними ножицями на квадрати. Щоби точно вийшов квадрат, зігніть шматочок лаваша удвічі навскоси, трикутником, тоді чебуреки будуть рівненькі.
Яйце збиваємо виделкою у тарілочці. Змащуємо яйцем квадратики з лаваша за допомогою кулінарного пензлика, особливу увагу приділяємо краям, щоби вони гарно зліпилися.
Накладаємо на половину кожного квадрата начинку, відступаючи від країв десь на 1 см.
Згинаємо лаваш навпіл по діагоналі та добре притискаємо краї.
На пательні розігріваємо олію. Коли добре розігріється, викладаємо чебуреки по два чи по три. Обсмажуємо на вогні трошки менше за середній, щоби фарш встиг пропектися, доки лаваш зарум’яниться, близько 3-4 хвилин з одного боку, до золотистої скоринки.
Тоді перевертаємо та обсмажуємо з другого боку.
Готові чебуреки викладаємо на паперові серветки, щоби позбутися залишків олії.
Ось бачите, чебуреки з лаваша добре пропеклися, фарш усередині готовий.
Найкраще домашні чебуреки смакують гарячими!