Лаваш із бринзою та зеленню
Опис
Що приготувати з лаваша? Спробуйте ось ці лепішки із бринзою та весняною зеленню! Це наша улюблена страва з лаваша, коли треба щось швидко зготувати на природу, смачне та поживне.
Лаваш із бринзою легко готувати та зручно їсти. Однієї такої лепішки на усю сковороду вистачає, щоб добряче перекусити. Подобаються лепішки і дорослим, і дітям-школярам. До речі, таку можна і з собою до школи дати.
Отже, зараз я Вам розповім, як гприготувати лаваш із начинкою з бринзи, шпинату, кропу та петрушки.
Інгредієнти:
- 4 листи лаваша;
- 4 яйця;
- 200 г бринзи, можна додати потроху твердого та м’якого сиру;
- Пучок різноманітної зелені;
- Сіль;
- Олія.
Інструкція:
Я використала два види бринзи: звичайна біла та бринза із зеленню. Вона дуже смачна, у зелені цяточки.
Натираємо сир та бринзу на великій морквяній тертці. Зелень тримаємо у холодній воді хвилин зо 5, потім прополіскуємо під краном, обтрушуємо та мілко ріжемо.
Розкладаємо листи лаваша на столі, розрізаємо на квадрати. На кожен розбиваємо яйце. Яйця беріть невеличкі.
Виделкою розподіляємо яйце по поверхні лаваша, трохи не доходячи до країв.
Щедро посипаємо лаваш начинкою із бринзи.
Згортаємо конвертиком, загинаючи кути до середини, трохи притискаємо.
На пательню наливаємо трішки олії та, коли гарно розігріється, викладаємо конвертик з лавашу швами донизу, обережно, щоб начинка не розсипалася.
Смажимо 1-2 хвилини - до золотисто-коричневої скоринки, потім перевертаємо лопаткою та підсмажуємо з іншого боку.
Знімаємо готові лепішки на тарілку.
Лаваш із бринзою смачний тільки-но з пательні, тоді він хрумкий та гарячий; гарний він залишається і в теплому вигляді, та навіть охолодженими ці лепішки добре смакують.
А ще можна робити таку страву не тільки із бринзою, але і з сиром, тож слідкуйте за наступиними рецептами на сайті!