Лаваш із бринзою та зеленню

Порцій: 4   Час приготування: 10 хвилин 26. 05. 2017 г.

Що приготувати з лаваша? Спробуйте ось ці лепішки із бринзою та весняною зеленню! Це наша улюблена страва з лаваша, коли треба щось швидко зготувати на природу, смачне та поживне.

лаваш із бринзою

Лаваш із бринзою легко готувати та зручно їсти. Однієї такої лепішки на усю сковороду вистачає, щоб добряче перекусити. Подобаються лепішки і дорослим, і дітям-школярам. До речі, таку можна і з собою до школи дати.

лепішки з лаваша із бринзою та зеленню

Отже, зараз я Вам розповім, як гприготувати лаваш із начинкою з бринзи, шпинату, кропу та петрушки.

інгредієнти для лепішок з бринзою

Інгредіенти:

На 4 персони:
  • 4 листи лаваша;
  • 4 яйця;
  • 200 г бринзи, можна додати потроху твердого та м’якого сиру;
  • Пучок різноманітної зелені;
  • Сіль;
  • Олія.

Процес приготування:

Я використала два види бринзи: звичайна біла та бринза із зеленню. Вона дуже смачна, у зелені цяточки.

Натираємо сир та бринзу на великій морквяній тертці. Зелень тримаємо у холодній воді хвилин зо 5, потім прополіскуємо під краном, обтрушуємо та мілко ріжемо.

тремо бринзу та ріжемо зелень

Розкладаємо листи лаваша на столі, розрізаємо на квадрати. На кожен розбиваємо яйце. Яйця беріть невеличкі.

додаємо яйце до лавашу

Виделкою розподіляємо яйце по поверхні лаваша, трохи не доходячи до країв.

розподіляємо яйце

Щедро посипаємо лаваш начинкою із бринзи.

лаваш з начинкою із бринзи та зелені

Згортаємо конвертиком, загинаючи кути до середини, трохи притискаємо.

складаємо лаваш конвертом

На пательню наливаємо трішки олії та, коли гарно розігріється, викладаємо конвертик з лавашу швами донизу, обережно, щоб начинка не розсипалася.

викладаємо лаваш на сковороду

Смажимо 1-2 хвилини - до золотисто-коричневої скоринки, потім перевертаємо лопаткою та підсмажуємо з іншого боку.

обсмажуємо з двох сторін

Знімаємо готові лепішки на тарілку.

викладаємо на тарілку

Лаваш із бринзою смачний тільки-но з пательні, тоді він хрумкий та гарячий; гарний він залишається і в теплому вигляді, та навіть охолодженими ці лепішки добре смакують.

рецепт з лавашу

А ще можна робити таку страву не тільки із бринзою, але і з сиром, тож слідкуйте за наступиними рецептами на сайті!

страва з лавашу
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.