Лаваш із бринзою та зеленню
Опис
Що приготувати з лаваша? Спробуйте ось ці лепішки із бринзою та весняною зеленню! Це наша улюблена страва з лаваша, коли треба щось швидко зготувати на природу, смачне та поживне.
Лаваш із бринзою легко готувати та зручно їсти. Однієї такої лепішки на усю сковороду вистачає, щоб добряче перекусити. Подобаються лепішки і дорослим, і дітям-школярам. До речі, таку можна і з собою до школи дати.
Отже, зараз я Вам розповім, як гприготувати лаваш із начинкою з бринзи, шпинату, кропу та петрушки.
Інгредієнти:
- 4 листи лаваша;
- 4 яйця;
- 200 г бринзи, можна додати потроху твердого та м’якого сиру;
- Пучок різноманітної зелені;
- Сіль;
- Олія.
Інструкція:
Я використала два види бринзи: звичайна біла та бринза із зеленню. Вона дуже смачна, у зелені цяточки.
Натираємо сир та бринзу на великій морквяній тертці. Зелень тримаємо у холодній воді хвилин зо 5, потім прополіскуємо під краном, обтрушуємо та мілко ріжемо.
![тремо бринзу та ріжемо зелень тремо бринзу та ріжемо зелень](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-9.jpg)
Розкладаємо листи лаваша на столі, розрізаємо на квадрати. На кожен розбиваємо яйце. Яйця беріть невеличкі.
![додаємо яйце до лавашу додаємо яйце до лавашу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-10.jpg)
Виделкою розподіляємо яйце по поверхні лаваша, трохи не доходячи до країв.
![розподіляємо яйце розподіляємо яйце](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-11.jpg)
Щедро посипаємо лаваш начинкою із бринзи.
![лаваш з начинкою із бринзи та зелені лаваш з начинкою із бринзи та зелені](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-12.jpg)
Згортаємо конвертиком, загинаючи кути до середини, трохи притискаємо.
![складаємо лаваш конвертом складаємо лаваш конвертом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-13.jpg)
На пательню наливаємо трішки олії та, коли гарно розігріється, викладаємо конвертик з лавашу швами донизу, обережно, щоб начинка не розсипалася.
![викладаємо лаваш на сковороду викладаємо лаваш на сковороду](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-14.jpg)
Смажимо 1-2 хвилини - до золотисто-коричневої скоринки, потім перевертаємо лопаткою та підсмажуємо з іншого боку.
![обсмажуємо з двох сторін обсмажуємо з двох сторін](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-2.jpg)
Знімаємо готові лепішки на тарілку.
![викладаємо на тарілку викладаємо на тарілку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-3.jpg)
Лаваш із бринзою смачний тільки-но з пательні, тоді він хрумкий та гарячий; гарний він залишається і в теплому вигляді, та навіть охолодженими ці лепішки добре смакують.
![рецепт з лавашу рецепт з лавашу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-4.jpg)
А ще можна робити таку страву не тільки із бринзою, але і з сиром, тож слідкуйте за наступиними рецептами на сайті!
![страва з лавашу страва з лавашу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/lavash-brynza-5.jpg)