Голубці з молодої капусти

Порцій: 8-10   Час приготування: 1 година 26. 05. 2017 г.

Полюбляєте голубці? Пропоную приготувати весняний варіант цієї популярної страви - голубці з молодої капусти! Мені вони подобаються тим, що ніжне листячко ранньої капусти набагато легше загортати, ніж пізньої капустини.

голубці з молодої капусти

Це майже дієтичний рецепт голубців: тільки капуста, нежирний фарш, рис та сіль.

дієтичні голубці з молодої капусти

Якщо ж Ви хочете додатково збагатити смак страви, можна зробити морквяну підливу із обсмаженою цибулею, додати трохи олії та томату.

інгредієнти для голубців

Інгредіенти:

  • 1 качанчик молодої капусти;
  • Півсклянки рису;
  • 400 г фаршу;
  • Сіль за смаком;
  • Вода.
Фарш можна використовувати яловичий чи курячий філейний - вони менш жирні, ніж свинячий. Рис підійде як круглий, так і довгий.

Процес приготування:

Відваримо рис для начинки. Півсклянки рису заливаємо склянкою )200 мл) холодною води та ставимо на середній вогонь. Як закипить, зменшуємо вогонь та зсуваємо кришку з каструлі, щоб рис не тікав на плиту. Трохи солимо (з чверть чайной лоєки) та варимо, помішуючи, впродовж 5-17 хвилин - доки крупа вбере майже усю воду. Знімаємо з вогню та залишаємо на 10 хвилин під кришкою, хай дойде. Рис має бути не твердим і не зовсім м’яким, а майже готовим, трошки недовареним.

Коли рис трохи вистигне, змішуємо його із фаршем, солимо, можна поперчити.

змішуємо рис та фарш

Теперь підготуємо капусту. Знімаємо два верхні листки, споліскуємо капустину у воді. Робимо надрізи навкруг качану, на якому тримається листя, щоб воно легше знімалося. Тим часом кип’ятимо воду у каструльці - такій, щоби вмістилася капустина. Коли вода закипить, обережно опускаємо капустину до окропу і варимо лише однй хвилинку - молода капуста дуже ніжна, тож її, на відміну від пізньої, не треба довго розм’якшувати, бо листя розлізеться. Хвилинка-півтори - і досить, акуратно перевертаємо виделкою та проварюємо ще стільки ж з іншого боку.

підготуємо капусту до голубців

Тепер обережно, щоб не обпектися, виловлюємо капустину та охолоджуємо водою. Потім можна розібрати її на листки.

як готувати голубці

Накладаємо на лист порцію начинки.

накладаємо начинку на капустяний лист

Та загортаємо: спочатку нижний краєчок догори...

як загорнути голубець

Потім лівий та правий досередини...

загортаємо голубець

І нарешті згортаємо рулетиком.

рецепт голубців з молодої капусти

Ось які гарні голубці!

Наливаємо на дно каструлі води - небагато, на 4-5 см - голубці не повинні бути занурені у воду повністю. Та щільно одне до одного викладаємо голубці до каструлі у 2-3 шари. Верхні шари будуть готуватися на пару.

викладаємо голубці до каструлі

Накриваємо кришкою та тушкуємо голубці на середньому вогні впродовж півгодини. Можна підсолити за смаком, додати томату чи лавровий лист, перець-горошок.

голубці з молодої капусти із рисом та фаршем

Викладаємо голубці з молодої капусти на тарілочки.

прості голубці

Та подаємо зі сметаною!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.