Голубці з молодої капусти
Опис
Полюбляєте голубці? Пропоную приготувати весняний варіант цієї популярної страви - голубці з молодої капусти! Мені вони подобаються тим, що ніжне листячко ранньої капусти набагато легше загортати, ніж пізньої капустини.
Це майже дієтичний рецепт голубців: тільки капуста, нежирний фарш, рис та сіль.
Якщо ж Ви хочете додатково збагатити смак страви, можна зробити морквяну підливу із обсмаженою цибулею, додати трохи олії та томату.
Інгредієнти:
- 1 качанчик молодої капусти;
- Півсклянки рису;
- 400 г фаршу;
- Сіль за смаком;
- Вода.
Інструкція:
Відваримо рис для начинки. Півсклянки рису заливаємо склянкою )200 мл) холодною води та ставимо на середній вогонь. Як закипить, зменшуємо вогонь та зсуваємо кришку з каструлі, щоб рис не тікав на плиту. Трохи солимо (з чверть чайной лоєки) та варимо, помішуючи, впродовж 5-17 хвилин - доки крупа вбере майже усю воду. Знімаємо з вогню та залишаємо на 10 хвилин під кришкою, хай дойде. Рис має бути не твердим і не зовсім м’яким, а майже готовим, трошки недовареним.
Коли рис трохи вистигне, змішуємо його із фаршем, солимо, можна поперчити.
![змішуємо рис та фарш змішуємо рис та фарш](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-2.jpg)
Теперь підготуємо капусту. Знімаємо два верхні листки, споліскуємо капустину у воді. Робимо надрізи навкруг качану, на якому тримається листя, щоб воно легше знімалося. Тим часом кип’ятимо воду у каструльці - такій, щоби вмістилася капустина. Коли вода закипить, обережно опускаємо капустину до окропу і варимо лише однй хвилинку - молода капуста дуже ніжна, тож її, на відміну від пізньої, не треба довго розм’якшувати, бо листя розлізеться. Хвилинка-півтори - і досить, акуратно перевертаємо виделкою та проварюємо ще стільки ж з іншого боку.
![підготуємо капусту до голубців підготуємо капусту до голубців](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-3.jpg)
Тепер обережно, щоб не обпектися, виловлюємо капустину та охолоджуємо водою. Потім можна розібрати її на листки.
![як готувати голубці як готувати голубці](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-4.jpg)
Накладаємо на лист порцію начинки.
![накладаємо начинку на капустяний лист накладаємо начинку на капустяний лист](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-5.jpg)
Та загортаємо: спочатку нижний краєчок догори...
![як загорнути голубець як загорнути голубець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-6.jpg)
Потім лівий та правий досередини...
![загортаємо голубець загортаємо голубець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-7.jpg)
І нарешті згортаємо рулетиком.
![рецепт голубців з молодої капусти рецепт голубців з молодої капусти](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-8.jpg)
Ось які гарні голубці!
Наливаємо на дно каструлі води - небагато, на 4-5 см - голубці не повинні бути занурені у воду повністю. Та щільно одне до одного викладаємо голубці до каструлі у 2-3 шари. Верхні шари будуть готуватися на пару.
![викладаємо голубці до каструлі викладаємо голубці до каструлі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-9.jpg)
Накриваємо кришкою та тушкуємо голубці на середньому вогні впродовж півгодини. Можна підсолити за смаком, додати томату чи лавровий лист, перець-горошок.
![голубці з молодої капусти із рисом та фаршем голубці з молодої капусти із рисом та фаршем](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-11.jpg)
Викладаємо голубці з молодої капусти на тарілочки.
![прості голубці прості голубці](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/05/holubtsi-z-molodoi-kapusty-13.jpg)
Та подаємо зі сметаною!
Дякую за рецепт обов'язково спробую, а я особисто завжди готую за класичним рецептом https://novastrava.com/klasichnij-recept-golubciv-z-risom-ta-myasom/