Голубці з рибою та рисом
Опис
Смачні голубці можна готувати не лише із фаршем, як ми звикли. Спробуйте додати до рису філе морської риби. Вийдуть пісні голубці, корисні та поживні.
Спробуйте цей варіант рецепту відомої страви, разом із пісними голубцями із грибами та пшоном. А у коментарях напишіть, який варіант вам сподобався найбільше!
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 1 склянка сухого рису;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 300-400 г філе риби (морський окунь, мінтай);
- 2-3 столові ложки томату;
- Сіль, перець, лавровий лист;
- 1-2 столові ложки олії.
Інструкція:
Заливаємо рис 2 склянками води, ставимо на середній вогонь і доваодимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, додаємо 1/3 чайної ложечки солі та, час від час помішуючи, відварюємо майже до готовности - доки крупа вбере воду. Варити рис треба під зсунутою кришкою, щоб не збігав. Якщо крупа трошки твердувата - нічого, потім дійде готовності у голубцях.
Поки вариться рис, підготуємо капусту. Знімаємо пару верхніх листів, миємо качан та опускаємо у киплячу підсолену воду на 5 хвилин. Листя стане м’яким і не буде ламатися при загортанні голубців. Охолоджуємо капусту під холодною водою та розбираємо на листки. Потовщення на листі зрізаємо.
Обсмажуємо подрібнену цибулю з тертою морквою на олії.

Змішуємо варений рис, нарізане дрібними шматочками філе морської риби та половину моркви з цибулею. Додаємо сіль та перець, перемішуємо.

Загортаємо начинку у капустяне листя.


У каструлю наливаємо склянку води, щільно викладаємо голубці у 2-3 шари. Тушкуємо під кришкою на середньому вогні до м’якості капусти.

До другої половини морквяно-цибулевої засмажки додаємо томатну пасту.

Викладаємо підливу на голубці, додаємо спеції за смаком та тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Смачні пісні голубці з рибою готові.