Контент

Гречка з грибами

Порцій: 4-6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Пропоную Вам рецепт простої та смачної пісної страви з гречки - апетитну гречану кашу з грибами. Я готую з шампіньонами, підійдуть також і вешенки.

гречана каша з грибами

Якщо додати до звичної каші трохи обсмажених із цибулею шампіньонів, вийде зовсім нова, цікава страва. Завдяки грибочкам, що містять багато білку, вона поживна, тому гречку з грибами можна подавати без доповненння у вигляді котлет чи відбивних. Звертаю Ващу увагу, що гриби можна дітям з 12 років. І звісно, Ви маєте бути впевнені у якості та безпечності грибів. Я купую шампіньони на ринку.

гречка з грибами

Також раджу спробувати смачний борщ з грибами!

інгредієнти для гречаної каші з грибами

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречаної крупи;
  • 2-2,5 склянки води;
  • 1-1,5 чайної ложки солі чи за смаком;
  • 200 г свіжих шампіньонів;
  • 1 велика цибулина;
  • 2-3 столові ложки олії;
  • Дрібка меленого чорного перцю;
  • Пучечок зеленої цибулі.

Інструкція:

Гречану крупу перебираємо, заливаємо водою із розрахунку 2 частини води на 1 частину гречки, додаємо сіль та ставимо варитись на середньому вогні під кришкою. Коли закипить, кришку трохи зсуваємо вбік та зменшуємо вогонь. Розмішаємо та хай вариться далі, допоки крупа стане м’якою. Якщо гречка увібрала всю воду, але залишається ще твердою, долийте ще півсклянки води та продовжуйте варити.

Тим часом обсмажимо гриби з цибулею. Миємо та чистимо шампіньони. Цибулю очищуємо від лушпиння й дрібненько ріжемо. Висипаємо подрібнену цибулю до пательні із розігрітою олією та пасеруємо, помішуючи, кілька хвилин до напівпрозорості.

обсмажимо гриби  з цибулею

Гриби ріжемо маленькими скибочками та додаємо до цибулі. Обсмажуємо далі разом, як у рецепті гарячих канапок, допоки випарується волога та цибуля з грибочками стануть рум’янитися.

гречку змішуємо із обсмаженими грибами

Готову гречку змішуємо із обсмаженими грибами.

пісна гречка з грибами

Накладаємо до тарілок, посипаємо подрібненої зеленню.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів