Гречка з грибами
Опис
Пропоную Вам рецепт простої та смачної пісної страви з гречки - апетитну гречану кашу з грибами. Я готую з шампіньонами, підійдуть також і вешенки.
Якщо додати до звичної каші трохи обсмажених із цибулею шампіньонів, вийде зовсім нова, цікава страва. Завдяки грибочкам, що містять багато білку, вона поживна, тому гречку з грибами можна подавати без доповненння у вигляді котлет чи відбивних. Звертаю Ващу увагу, що гриби можна дітям з 12 років. І звісно, Ви маєте бути впевнені у якості та безпечності грибів. Я купую шампіньони на ринку.
Також раджу спробувати смачний борщ з грибами!
Інгредієнти:
- 1 склянка гречаної крупи;
- 2-2,5 склянки води;
- 1-1,5 чайної ложки солі чи за смаком;
- 200 г свіжих шампіньонів;
- 1 велика цибулина;
- 2-3 столові ложки олії;
- Дрібка меленого чорного перцю;
- Пучечок зеленої цибулі.
Інструкція:
Гречану крупу перебираємо, заливаємо водою із розрахунку 2 частини води на 1 частину гречки, додаємо сіль та ставимо варитись на середньому вогні під кришкою. Коли закипить, кришку трохи зсуваємо вбік та зменшуємо вогонь. Розмішаємо та хай вариться далі, допоки крупа стане м’якою. Якщо гречка увібрала всю воду, але залишається ще твердою, долийте ще півсклянки води та продовжуйте варити.
Тим часом обсмажимо гриби з цибулею. Миємо та чистимо шампіньони. Цибулю очищуємо від лушпиння й дрібненько ріжемо. Висипаємо подрібнену цибулю до пательні із розігрітою олією та пасеруємо, помішуючи, кілька хвилин до напівпрозорості.
Гриби ріжемо маленькими скибочками та додаємо до цибулі. Обсмажуємо далі разом, як у рецепті гарячих канапок, допоки випарується волога та цибуля з грибочками стануть рум’янитися.
Готову гречку змішуємо із обсмаженими грибами.
Накладаємо до тарілок, посипаємо подрібненої зеленню.