Контент

Гречаний суп

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Гречка - наша улюблена крупа, вона найсмачніша! Тому я часто готую гречану кашу чи суп.

гречаний суп

Нині я розповім Вам, як зварити смачний гречаний суп у двох варіантах: пісний та із м’ясом.

інгредієнти для приготування гречаного супу

Інгредієнти:

На 2,5 л води:

  • 3 середні картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • Півсклянки гречаної крупи;
  • 1 столова ложка солі без верху;
  • Зелень (кріп, петршка) або лавровий лист;
  • 2 столові ложки олії (пісний рецепт);
  • або 200-300 г м’яса чи курки.

Інструкція:

Спочатку подивимось, як варити пісний суп без м’яса, але із засмажкою на олії, яка дає золотистий колір. Овочі миємо та чистимо. Картоплю ріжемо кубиками, моркву тремо на великій тертці, цибулю подрібнюємо. У каструлі нагріваємо воду, коли закипить, кладемо картоплю та гречку. Хай вариться на середньому вогні під кришкою.

підготуємо інгредієнти для супу

Розігріваємо у пательні олію, викладаємо цибулю та обсмажуємо 1-2 хвилини, помішуючи.

смажимо цибулю

Додаємо моркву та продовжуємо пасерувати до м’якості, ще 2-3 хвилини.

додаємо до засмажки моркву

Коли картопля та гречка вже майже готові, хвилин через 10, як варяться - додаємо засмажку та сіль. Суп набуває приємного золотавого кольору.

додаємо засмажку до супу

Варимо ще хвилин 5, пробуємо на сіль та чи м’які овочі та крупа, додаємо зелень (свіжу влітку чи заморожену взимку), лавровий лист. Ще 2 хвилини - і суп готовий.

Якщо варите із м’ясом, спочатку треба проварити свинину чи курку. Ріжемо м’ясо шматочками чи беремо стегенця, ніжки чи окорочок. Кладемо до холодної води, доводимо до кипіння, проварюємо 1-2 хвилини та зливаємо першу воду. Тоді набираємо чисту та варимо свинину чи яловичину 35 хвилин, курку - 25 хвилин. Далі додаємо картоплю та гречку, моркву, порізану кружальцями чи зірочками, и продовжуємо варити ще 10 хвилин. Тоді додаємо дрібно порізану сиру цибулю, сіль і варимо ще 3-4 хвилини. Якщо не любите, коли у супі трапляються шматчоки вареної цибулі, покладіть цибулину цілком. За 2 хвилини до готовності додайте зелень.

смачний гречаний суп

Другий варіант гречаного супу мені подобається більше, бо він без засмажки, на бульоні, а тому корисніший.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(59 голосів, в середньому: 3.2 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Просрався дуже потужно

    • То не від супу. Ви не їли пиріжки на вокзалі?


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів