Суп із зеленим горошком

Порцій: 6-8   Час приготування: 35 хвилин 22. 06. 2019 г.

Чомусь суп із зеленим горошком та капустой називають французьким. Вим не знаєте, чому? Як би там не було, це один з наших улюбленипх супів, поряд із гречаним, розсільником та гороховим. Мені подобається те, що цей суп легкий та смачний, швидко та просто готується. Дітки його дуже люблять.

До вподоби і те, що суп із горошком можна варити у двох варіантіах: зимовому і літньому. Якщо взимку беремо консервований горошок та стару капусту, то влітку супчик особливо свіжий та зелений завдяки зеленому горошку та молодій капусті. Втім, можна заморозити горошок на зиму та варити з ним яскраві літні супи! А ще азморожений горошок можна додавати до олів’є.

інгредієнти для супу

Інгредіенти:

  • 2 л води;
  • 3 середні картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 невеличка цибулина;
  • ¼ качана капусти;
  • Склянка зеленого горошку (свіжого або консервованого);
  • Сіль за смаком (0,5 столової ложки);
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • Зелень.

Процес приготування:

Овочі чистимо, миємо й ріжемо: картоплю - шматочками, моркву - кружальцями, цибулю подрібнюємо, капусту шаткуємо. В цей час нагрівається вода в каструлі.

Як закипить, спершу кладемо картоплю та моркву. За 3-4 хвилини - капусту та цибулю.

Коли овочі майже готові (м’які), додаємо зелений горошок, адже він вариться дуже швидко. Разом можна додати сіль та манку. Тепер будьте уважні, зсуньте кришку сз каструлі, бо після додавання манки суп спробує тікати:)

Насамкінець додамо подрібнену зелень и за 2 хвилини суп готовий.

Подавати суп з горошком дуже смачно зі сметаною!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(0 голосів, у середньому: 0 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.