Контент

Готуємо на природі. Суп із м`ясом на вогні

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 3,5 години

Опис

Сьогодні пропоную Вам рецепт від Ганни, моєї подруги та помічниці, разом із нею ми наповнюємо цей сайт смачними рецептами:) Спробуйте чудовий походний суп на вогні!

Хочу запропонувати вам рецепт смачного та ситного супу зі свинини. Ця юшка дуже схожа на «шурпу», яку їли чабани Херсонщини, коли випасали худобу. Щоб зігрітись та поповнити сили, вони готували таку страву, але використовували баранину. На мій смак баранина занадто жирна, тому замінила її на свинину.
Апетит на природі «нагулюється» дуже швидко. Свіже повітря та активний відпочинок сприяють цьому… Така адаптована «шурпа» стане в пригоді. Приготувати її можна і вдома на плиті, але краще на вогнищі. Тоді юшка насичується ароматом диму та стає смачнішою. Багато інгредієнтів не потрібно та й готується вона дуже просто.

суп на вогні

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця 1 -1.5 кг
  • Картопля 6-7 шт
  • Морква 1 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Лавровий лист
  • Перець (або суміш перців)
  • Сіль
  • Зелень
  • Часник 4-5 зубчиків

Можна додати будь який гострий томатний соус. Інколи в таку юшку можна додати крупу або локшину, тоді вона стане ще ситнішою (але в такому разі ви навряд зможете подужати більше однієї тарілки).

Інструкція:

М`ясо миємо, кладемо у казан і заливаємо водою. Щоб скоріше зварилося, можна поділити шматок на порції. На цьому етапі під казаном має бути достатнє багаття, вода повинна почати кипіти.

варимо м`ясо на слабкому вогні

Уважно слідкуйте за появою на поверхні піни, її потрібно ретельно прибрати і зменшити вогонь. Для цього прибираємо частину гілок з-під казана і відкладаємо їх на край багаття. Вода повинна ледь-ледь кипіти, тоді бульон буде прозорий.

юшка на вогні

Таким чином варимо юшку упродовж двух годин. Коли м`ясо почне відходити від реберець, додаємо лавровий лист, та цибулю і варимо ще близько години.

додаємо цибулю та лавровий лист

Окремо розповім про цибулю. Додавати її можна декількома способами: Перший варіант – цибуля додається цілою і не чищеною. В такому разі треба добре помити її, та відрізати хвостик і корінець. В такому разі бульон набуде золотавого кольору лушпиння. Другий спосіб - цибулю чистимо, але додаємо цілою, тоді легко вийняти її після приготування. Третій варіант – додаємо почищену та порізану цибулю, такий варіант підходить для компаній, де всі люблять цей овоч у вареному вигляді.

моркву нарізаємо кружальцями

Картоплю очищаємо, ріжемо на доволі великі кубики та додаємо до окропу. Тепер потрібно підкинути трохи дров, але все одно вода не повинна вирувати, а поволі кипіти.

ситний суп на вогні

Картопля вариться швидко і після того як вона буде майже готова, додаємо почищену та нарізану кружальцями моркву та сіль. Варимо юшку, доки морква стане м`якою, а тоді додаємо часник, спеції та, за бажанням, гострий томатний соус. Даємо супу закипіти і знімаємо з вогню.

додаємо овочі

Тепер черга потрапити у казан нарізаній зелені. Накриваємо кришкою і настоюємо 10-15 хв.

смачний суп на вогні

Смачна, ароматна, ситна та зігріваюча юшка Херсонських чабанів готова. Тільки скуштувавши її після довгого походу в лісі, ввечері, біля багаття, ви зрозумієте, яка вона смачнюча.

готуємо на природі
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 4.3 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів