Контент

Курячий бульон з домашньою локшиною

Порцій: 4-6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 20 минут

Опис

У попередній публікації я розповідала Вам, шановні читачі сайту Рецепти Українською, як приготувати смачну домашню яєчну локшину. А нині пропоную зварити чудовий, смачнющий та поживний курячий суп із цією локшиною!

Курячий бульйон з локшиною домашнього приготування, та з домашньої курки - це зовсім не те саме, що курячий суп з вермішеллю,придбаною в крамниці, та покупним бройлером. Це дві великі різниці, як то кажуть в Одесі. От спробуйте, і самі переконаєтесь! Ваші дітки наминатимуть домашній супчик із добавкою, замість десерту:) Золотистий, наваристий бульйон із кружальцями моркви та духмяною зеленню; смачне м'ясо та ніжна локшина, що тане у роті... Це справжня смакота!

Інгредієнти:

На 3 л води:

  • 1 невелика домашня курка, або пара окорочків;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • неповна столова ложка солі;
  • 1-2 лаврових листи;
  • пучок зелені (петрушка, кріп);
  • пара жмень домашньої локшини.

Інструкція:

Як я вже казала, найсмачніший (та найкорисніший) суп вийде із домашньою куркою. Якщо ви мешкаєте не в селі, таку можна придбати у крамниці від птахокомбінату. Супові кури жилаві та менш товстенькі, ніж бройлери, і варити м'ясо треба довго. Але, якщо гарно проварити, м'ясо теж стане ніжним. Крім того, бульйон з домашньої курки не вдвічі навіть, а вдесятеро смачніший за той, що з бройлерних окорочків.

Отже, заливаємо шматочки курки водою та ставимо каструлю на середній вогонь. Коли закипить, першу воду зливаємо, набираємо нову та варимо далі, поки м'ясо стане м'яким (перевіряємо кінчиком ножа). Підготуємо овочі: миємо та чистимо, картоплю ріжемо кубиками, моркву — кружальцями. Цибулю можна подрібнити або ж, якщо вам не подобаються цибулеві шматочки в супі, покласти до бульйону цілком. Тоді цибулина віддасть бульйону смак та аромат, а їсти її необов'язково, можна просто виловити... хоча краще з'їсти, бо цибуля корисна:) Добре, якщо знайдеться корінь петрушки — він надає супам неперевершений аромат. Зелень кладемо у холодну воду, щоб відмокли часточки землі з листя, тоді прополіскуємо під краном.

До бульйону із майже готовим м'ясом кладемо картоплю, моркву, корінь петрушки та цибулю, варимо хвилин 10, поки овочі почнуть ставати м'якими.

Тепер посолимо суп та додамо локшину.

Відразу перемішуємо, щоби локшина не злиплась в одну велику галушку.

Додаємо лавровий лист та зелень, найкраще свіжу петрушку, хоча можна й заморожену. Варимо ще 2-3 хвилини — домашня локшина ніжна й вариться дуже швидко.

Наливаємо свіженький суп з локшиною до тарілок та запрошуємо домашніх до столу!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів