Овочевий суп з броколі та цвітною капустою
Опис
Літо! Яскрава пора! Скільки навкруги смачних, вітамінних, соковитих та барвистих овочів! Червоний та жовтий солодкий перець, жовтогаряча морква, зелена броколі та навіть цвітна - справді цвітна, не біла, а бузкова - капуста! Ціла веселка! Так і хочеться зготувати щось таке ж барвисте. Наприклад, овочевий суп з броколі та цвітною капустою! Такий кольоровий супчик навіть діткам буде до вподоби!
Взимку ми з вами готували суп із заморожених овочів, а влітку - саме час зварити овочевий суп зі свіжих овочів. Нумо починаймо! Це буде легкий суп без засмажки, але поживний, бо ми додамо курячу грудку.
Інгредієнти:
На 2,5-3 л води:
- 2-3 картоплини;
- 1-2 невеличкі моркви;
- 1 цибулина;
- 1 суцвіття броколі;
- 1 суцвіття цвітної капусти;
- 2-3 солодких перця;
- 1 куряче філе;
- 1 столова ложка солі без верху;
- Зелень - шпинат, петрушка, кріп.
Інструкція:
Куряче філе я спочатку проварюю окремо до закипання, тоді зливаю першу воду і вже по тому продовжую варити далі у новій воді - тій, що є основою для супу. Поки філе вариться - хвилин 10-15 - миємо та очищуємо усі овочі. Картоплю ріжемо кубиками, моркву - кружальцями чи тремо на крупній тертці, цибулю подрібнюємо, перець нарізаємо смужками, броколі та цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Ось яка веселка!

Додаємо до каструлі: спочатку картоплю з морквою та варимо хвилин 5-7 на середньому вогні під кришкою; посолимо, додамо цибулю та перець; через 5 хвилин - цвітну капусту та броколі, ще через 5 хвилин - подрібнену зелень,ще 1-2 хвилини - і смачний овочевий суп готовий!

Наливаємо його у тарілки, додаємо прохолодну сметанку та куштуємо!