Контент

Брускетта з помідорами, базиліком та сиром

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 15-20 хвилин

Опис

Радо ділюся з Вами чудовим рецептом, що є справжнім хітом Літа! Це брускетта на вогнищі, смачнющі канапки із хрусткою підсмаженою скоринкою та ніжним м’якушем, із соковитими помідорами та запашною зеленню!

брускетта з помідорами та сиром

Назва bruscetta походить від італійського bruscare, що означає «запікати на вугіллі». Брускетту можна зготувати за 10-15 хвилин на дачі чи у селі, чи на на пікніку. Це найпростіша страва на природі, легкий і смачний перекус, що до вподоби дорослим і дітям. Я відкрила для себе цей рецепт два роки тому і дотепер кожного літа неодмінно кілька разів готую брускетту на вогнищі. Так здорово назбирати на городі стиглих помідорів щойно з гілочки, викопати часнику, зірвати трохи свіжої зелені - й тут-таки приготувати із цих дарунків Літа запашку, хрумку брускетту! А у прохолодний сезон чи в дощову погоду можна робити брускетту в духовці.

італійські канапки на вогнищі

Для найпростішої брускетти потрібен білий хліб, олія та часник. Хліб - в ідеалі - італійська чіабатта, але чудово підійде й наш «гірчичний» чи якийсь смачний білий батон. Так само і з олією: аутентичну брускетту поливають оливковою олією першого холодного віджиму, найзапашнішою та найкориснішою. Але я кілька разів пробувала із нашою духмяною соняшниковою олією - також виходить смачно!

До речі, саме так і виник рецепт брускетти - момихіть, коли на олійнях італійці куштували першу порцію олії нового врожаю. Щоби спробувати, вони підставляли під олію шматочок хлібу, обсмажений тут-таки на вогні. А потім вже з’явилися безліч різновидів брускетт: від найпростішої - із помідорами та базиліком - до складних рецептів із сиром, шинкою прошутто, болгарським перцем тощо.

брускетта с базіліком

Зараз пропоную вам приготувати просту та напрочуд смачну брускетту із помідорами, сиром та зеленню. Класичний рецепт - помідори черрі, моцарелла та зелений базилік; втім, наш варіант - із «голландським» сиром та фіолетовим базиліком та петрушкою - також чудовий!

інгредієнти для брускетти

Інгредієнти:

  • 4-8 скибочок білого хлібу;
  • 4-5 зубків часнику;
  • Оливкова олія;
  • Пучок зелені (петрушка, кріп, базилік);
  • Кілька помідорів (якщо черрі, то 12-15, якщо величенькі, то 3-4);
  • 50 г сиру.

Сир додаємо за бажанням, буде смачно й лише з помідорами та зеленню.

Інструкція:

Розпалюємо невелике вогнище. Щоби підсмажити хліб, не треба багато дров, як для шашлику - досить невеликого оберемку хмизу.

розпалюємо невелике вогнище

Поки хмиз прогорить та перетвориться на вугілля, ріжемо хліб скибочками 1-1,5 см завтовшки. Часник очищуємо. Помідори миємо та ріжемо: невеличкі - кружальцями, чималі - дрібними шматочками. Є два варіанти приготування: можна викласти кружальця помідорів на хліб, а можна змішати друбно нарізані помідори із подрібненим часником та зеленню, посолити та потім викласти на підсмажений хліб цей соковитий «салат». Для черрі більше пасує перший варіант, для великих томатів - другий.

змішуємо помідори з часником

Коли вогнище прогорить, ставимо над вугіллям, десь на висоті 15 см, решітку, викладаємо на неї хліб та чекаємо, доки він трохи підсушиться, хвилин 3-5.

підсушуємо хліб над вогнищем

Тоді кожен шматочок натираємо часником та викладаємо другим боком до вугілля й збризкуємо оливковою олією.

натираємо часником та олією

Чекаємо ще пару хвилин - сильно підсушувати не треба, у брускетти має бути тонка хрумка скориночка, а усередині хліб має бути м’якеньким.

викладаємо шматочки сиру

Час викласти на хліб шматочки сиру та помідори, або ж навпаки - спочатку помідорний шар, а тоді сир. Тримаємо брускетту над вугіллям ще 1-2 хвилини, і канапки готові.

викладаємо помідорний шар

Подавати та куштувати брускетту неодмінно потрібно теплою, тут-таки, щойно вона буде готова!

брускетта

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів