Гарячі канапки з печерицями та сиром
Опис
Це напрочуд смачнющі гарячі канапки із грибами та сиром! Рецепт залишається моїм найулюбленішим упродовж 20 років!
Вперше ми спробували такі канапки з печерицями, коли я ще вчилася у школі, у старших класах. Неподалік від дому було кафе «Валентино», якось ми з мамою зайшли туди та замовили оці канапки. О, яка це смакота!.. На довгій теплій скибці батону - із хрусткою скоринкою, м’якенькій всередині - начинка із обсмажених печериць із цибулею, а зверху - розплавлений сир.
Нам дуже сподобалося і, вивчивши ретельно склад канапок, ми зготували вдома такі самі. Спробуйте і Ви! Страва нескладна, а смакує, як у ресторані!
Інгредієнти:
- 4 скибки білого хліба;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 200 г свіжих печериць;
- 1 невелика цибулина;
- Сіль, мелений чорний перець за смаком;
- 1-1,5 столові ложки олії;
- За бажанням - 1-2 столові ложки домашнього майонезу;
- 30-50 г твердого сиру.
Інструкція:
Білий хліб нарізаємо скибками завтовшки 1 см. Змащуємо тоненьким шаром вершкового масла. Можна було б і не змащувати, оскільки гриби із цибулею обсмажуються на олії, але під час запікання вершкове масло тане та просочує хліб, від чого канапки стають ще смачнішими та ніжнішими. Тому я все-таки намащую, зовсім трошечки, тільки дірочки замастити:)
Печериці очищуємо та миємо. Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо.
Викладаємо подрібнену цибулю до пательні із розігрітою олією та пасеруємо, час від часу помішуючи, до напівпрозорого стану та золотистого кольору.
Тоді додаємо нарізані шматочками грибочки та продовжуємо обсмажувати, помішуючи, до випаровування вологи та легкої рум’яності. Солимо та перчимо - по дрібці приправ достатньо.
Викладаємо гриби з цибулею на хліб. Можна трохи полити зверху домашнім майонезом, як його робити зі сметани, описано тут: https://рецепти-юльєтти.in.ua/sousy-kremy/maionez-domashnii-bez-iaiets.html
Посипаємо канапки сиром, тертим на мілкій тертці.
Викладаємо канапки на деко, застелене пергаментом, та ставимо на 5 хвилин до духовки, розігрітої до 200 С.
Запікаємо гарячі канапки з грибами, допоки розплавиться сир. Довго не тримайте, аби хліб не засухарився. Найкраще, коли хрустка скоринка тільки з краєчку, а всередині хліб м’який.
Готові канапки з печерицями викладаємо на тарілку.
Прикрашаємо гілочками свіжої зеленої петрушки та одразу подаємо!