Гарячі канапки з печерицями та сиром

Порцій: 4   Час приготування: 20 хвилин 07. 03. 2018 г.

Це напрочуд смачнющі гарячі канапки із грибами та сиром! Рецепт залишається моїм найулюбленішим упродовж 20 років!

гарячі канапки з печерицями та сиром

Вперше ми спробували такі канапки з печерицями, коли я ще вчилася у школі, у старших класах. Неподалік від дому було кафе «Валентино», якось ми з мамою зайшли туди та замовили оці канапки. О, яка це смакота!.. На довгій теплій скибці батону - із хрусткою скоринкою, м’якенькій всередині - начинка із обсмажених печериць із цибулею, а зверху - розплавлений сир.

канапки з печерицями

Нам дуже сподобалося і, вивчивши ретельно склад канапок, ми зготували вдома такі самі. Спробуйте і Ви! Страва нескладна, а смакує, як у ресторані!

ингредіенти для приготування канапок

Інгредіенти:

  • 4 скибки білого хліба;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 200 г свіжих печериць;
  • 1 невелика цибулина;
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком;
  • 1-1,5 столові ложки олії;
  • За бажанням - 1-2 столові ложки домашнього майонезу;
  • 30-50 г твердого сиру.

Процес приготування:

Білий хліб нарізаємо скибками завтовшки 1 см. Змащуємо тоненьким шаром вершкового масла. Можна було б і не змащувати, оскільки гриби із цибулею обсмажуються на олії, але під час запікання вершкове масло тане та просочує хліб, від чого канапки стають ще смачнішими та ніжнішими. Тому я все-таки намащую, зовсім трошечки, тільки дірочки замастити:)

змащуємо хліб вершковим маслом

Печериці очищуємо та миємо. Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо.

пасеруємо подрібнену цибулю

Викладаємо подрібнену цибулю до пательні із розігрітою олією та пасеруємо, час від часу помішуючи, до напівпрозорого стану та золотистого кольору.

додаємо печериці

Тоді додаємо нарізані шматочками грибочки та продовжуємо обсмажувати, помішуючи, до випаровування вологи та легкої рум’яності. Солимо та перчимо - по дрібці приправ достатньо.

обсмажуємо до легкої рум’яності

Викладаємо гриби з цибулею на хліб. Можна трохи полити зверху домашнім майонезом, як його робити зі сметани, описано тут: https://рецепти-юльєтти.in.ua/sousy-kremy/maionez-domashnii-bez-iaiets.html

викладаємо гриби з цибулею на хліб

Посипаємо канапки сиром, тертим на мілкій тертці.

посипаємо канапки сиром

Викладаємо канапки на деко, застелене пергаментом, та ставимо на 5 хвилин до духовки, розігрітої до 200 С.

запікаємо канапки з грибами

Запікаємо гарячі канапки з грибами, допоки розплавиться сир. Довго не тримайте, аби хліб не засухарився. Найкраще, коли хрустка скоринка тільки з краєчку, а всередині хліб м’який.

смачнющі гарячі канапки із грибами

Готові канапки з печерицями викладаємо на тарілку.

канапки з печерицями та сиром

Прикрашаємо гілочками свіжої зеленої петрушки та одразу подаємо!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.