Контент

Пісний борщ з печерицями

Порцій: 10-12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Звісно, найсмачнійший борщ - із м’ясом та квасолею. Але й пісний варіант червоного борщу можна зготувати так, що пальчики оближеш та й не помітиш, що він без м’яса!

борщ з печерицями

Пісний борщ із грибами - смачний та поживний, ще й дуже оригінальний. У грибах та квасолі багато білку, тому таким борщем можна гарно наїстися, не зважаючи на відсутність м’яса. Підійдуть свіжі печериці чи вешенки, мені більше до вподоби перший варіант.

борщ з грибами

інгредієнти для борщу з грибами

Інгредієнти:

На 3 л води:
  • 3 середні картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки томатної пасти чи 2-3 помідори;
  • Половина невеличкого качана капусти;
  • 1 буряк;
  • 1 склянка квасолі;
  • 200 г свіжих грибів;
  • 2-3 столові ложки оліїї;
  • 1 столова ложка солі без гірки чи за смаком;
  • 1 столова ложка 6% яблучного оцту чи лимонного соку;
  • 1-2 лаврових листа;
  • 6-7 перців горошком;
  • Зелень свіжа чи заморожена.

Інструкція:

Квасолю я заливаю чистою фільтрованою водою на ніч чи на 2-3 години, потім додаю ще води та відварюю окремо, а тоді готову квасолю додаю до майже готового борщу. Отже, водночас із квасоелю ставимо на вогонь каструлю з водою. Поки вона нагрівається, чистимо та миємо овочі.

Готуємо засмажку. До пательні із розігрітою олією висипаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо 1-2 хвилини, зрідка помішуючи. Тим часом натираємо моркву на великій тертці. Очищені та вимиті гриби ріжемо тонкими скибочками.

обсмажуємо цибулю

Додаємо до цибулі терту моркву та печериці. Продовжуємо обсмажувати, час від часу помішуючи, упродовж 3-4 хвилин.

додаємо моркву та печериці

Далі можна додати трохи солодкого перцю, свіжого, замороженого чи з салату, порізаного смужками.

додаємо солодкий перець до засмажки

Замість томатної пасти я додаю до борщу 3-4 тертих заморожених помідори. Можна взяти склянку томатного соку. Тушкуємо усе разом кілька хвилин. Засмажка готова. А тим часом вода у каструлі вже кипить.

додаємо помідори або томатну пасту

У киплячу воду вкидаємо картоплю, нарізану кубиками. Поки вона вариться 3-4 хвилини, тонко шаткуємо капусту.

шаткуємо капусту

Додаємо до каструлі капусту та варимо ще пару хвилин. Тоді час додати засмажку та квасолю, якщо вона вже м’яка. Солимо борщ, варимо ще 3-4 хвилини.

додаємо засмажку та квасолю

Далі додаємо тертий на великій тертці буряк разом із ложкою оцту чи цитринового соку. Кислота сприяє збереженню яскравого бурякового кольору.

додаємо тертий буряк

Варимо борщ недовго, хвилини 2-3 при несильному кипінні, тоді додаємо спеції - лавровий лист, перець та зелень, пробуємо на сіль. Після додавання зелені хай покипить ще пару хвилин, і борщ готовий.

пісний борщ з грибами

Борщ із грибами, як і будь-який варіант червоного борщу, найкраще смакує на другий день. Але цілком можливо їсти його зразу, як приготуєте:)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(7 голосів, в середньому: 4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів