Контент

Холодний борщ з буряка

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Спробуйте найсмачніший у світі холодний борщ - саме те літньої днини!

холодний борщ

Рубіновий, прохолодний, заправлений білосніжною сметанкою - це справжнє свято для спекотного дня.

холодник рецепт

Адже першу страву важливо їсти щодня, так? А гарячий борщ у спеку не те що їсти - навіть варити не хочеться. І тоді на допомогу кухареві приходять окрошки та холодники!

холодний борщ з буряка

Холодник - це по-білоруськи, а українською - холодний борщ з буряка! Найкраще для нього молодий бурячок, ніжний та червоний, мов оксамит у театрі.

інгредієнти для холодного борщу

Інгредієнти:

На 4 персони:
  • 3-4 невеличких молодих буряка з гичкою;
  • 3-4 середні картоплини;
  • 2 яйця вкруту;
  • 2 свіжих огірка;
  • 200 г відвареного м’яса;
  • 700-800 мл холодної кип’яченої води;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 1 столова ложку цукру без гірки;
  • 1 столова ложка олії;
  • 1 столова ложка яблучного оцту 9%;
  • 1 чайна ложка хрону;
  • Дрібка чорного меленого перцю;
  • Сметана.
Кількість спецій регулюємо за своїм смаком.

Інструкція:

Бурячки та картоплю миємо та відварюємо до м’якості, не очищуючи. Зразу ж зливаємо гарячу воду та заливаємо овочі холодною - так їх буде легко очистити.

відварюємо буряки та картоплю

Яйця відварюємо вкруту (7 хвилин у підсоленій воді з моменту закипання). Огірки миємо, якщо шкірка жорстка - очищуємо.

продукти для холодного борщу

Ріжемо соломкою буряки, картоплю та огірки. Щоб соломка вийшла рівна та гарна, зручно користуватися овочерізкою. М’ясо також тоненько ріжемо брусочками. Яйця розрізаємо на половинки.

нарізаємо овочі соломкою

Бурякову гичку підготуємо, як для борщу - потрримаємо кілька хвилин у холодній воді, а потім прополіскуємо у проточній, і листя чисте.

миємо бурякове листя

Нарізаний соломкою буряк кладемо до миски, заливаємо прохолодною кип’яченою водою та залишаємо на 20 хвилин. За цей час вода набуде чудового бурякового кольору і стане мов прозорий рубін!

заливаємо буряк водою

Перш ніж додавати спеції, обережно викладаємо бурякову соломку до сита чи дуршлага, щоб ніжні овочі не пом’ялися.

викладаємо буряк у дуршлаг

Додаємо до бурякової води сіль, цукор, оцет, перець, хрон та олію. Розмішуємо та пробуємо, додаємо чогось, якщо бракує солодкоко чи кислого, або хочеться трохи солоніше чи гостріше.

робимо заправку

Викладаємо до глибоких тарілок картоплю, буряк, огірки, м’ясо.

викладаємо до тарілок

Заливаємо буряковою заливкою. Кладемо до кожної тарілки половинку яйця.

як приготувати холодний борщ

Додаємо дрібно нарізане бурякове листя, можна ще кропу, зеленої цибулі, петрушки.

подрібнюємо бурякове листя

Подаємо холодний борщ зі сметаною та чорним хлібом!

рецепт холодного борщу

Найсмачніший він, звісно, у прохолодному стані.

холодний борщ зі сметаною

Пригощайтеся!

холодний борщ з молодого буряка
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів