Пиріг зі свіжими абрикосами
Опис
Цей пиріг з абрикосами - наш найулюбленіший, завжди печу його у абрикосовий сезон!
Пухкий, мов хмаринка, сонячний, наче літня днина, дуже смачний - ось який цей абрикосовий пиріг!.. Ось спробуйте. До того це й надзвичайно легко готується.
За цим же рецептом можно пекти пиріг зі сливами чи нектаринами.
Інгредієнти:
- 200 г цукру (1 склянка);
- 200 г м’якого вершкового масла;
- 4 середніх яйця;
- 300 г борошна (2 та 1/3 склянки) ;
- 2 чайні ложки розпушувачу;
- Дрібка солі;
- Півтора десятка абрикосів;
- Цукрова пудра.
Інструкція:
Масло заздалегідь дістаємо з холодильнику, хай розм’якшиться за кімнатної температури.

Цукор збиваємо із розм’якшеним маслом та яйцями за допомогою міксера до однорідного стану.

Просіюємо борошо, змішане із розпушувачем, та замішуємо тісто. Воно виходить досить густе.

Роз’ємну форму затягуємо пергаментом на денці. Змащуємо тонким шаром олії. Викладаємо половину тіста та розподілюємо його по формі. І ставимо її на 5-7 хвилин до духовки, розігрітої до 180С.

А поки тісто трохи «схопиться», підготуємо свіжі абрикоски. Помиємо їх, трохи обсушимо на паперовому рушнику.
Дістаємо форму, трохи притрушуємо тісто крахмалом через сито.

Теперь час викладати фрукти: завдяки попередньому запіканню, нижній шар пирога не буде сирим через абрикосовий сік. Ділимо абрикоси на половинки та викладаємо на тісто щільно одна до одної.

А зверху на абрикоси викладаємо другу половину тіста. Оскілько воно густе, зручно брати потроху ложкою та рівномірно розподіляти по пирогу: спочатку з країв, потім усередині. Ще можна викласти тісто за допомогою кондитерського пакету.

Ставимо пиріг знов до духовки та продовжуємо випікати на середній поличці при 180С до сухої шпажки та золотистої скоринки - близько 45 хвилин до 1 години.

Готовий пиріг дістаємо та дозволяємо вихолонути у формі, потім розкриваємо її та переміщуємо пиріг на тацю.

Притрушуємо пиріг з абрикосами цукровою пудрою через ситечко.

Нарізаємо на порції та пригощаємося!

Дуже м’якенький та смачний!