Пиріг зі свіжими абрикосами
Опис
Цей пиріг з абрикосами - наш найулюбленіший, завжди печу його у абрикосовий сезон!
Пухкий, мов хмаринка, сонячний, наче літня днина, дуже смачний - ось який цей абрикосовий пиріг!.. Ось спробуйте. До того це й надзвичайно легко готується.
За цим же рецептом можно пекти пиріг зі сливами чи нектаринами.
Інгредієнти:
- 200 г цукру (1 склянка);
- 200 г м’якого вершкового масла;
- 4 середніх яйця;
- 300 г борошна (2 та 1/3 склянки) ;
- 2 чайні ложки розпушувачу;
- Дрібка солі;
- Півтора десятка абрикосів;
- Цукрова пудра.
Інструкція:
Масло заздалегідь дістаємо з холодильнику, хай розм’якшиться за кімнатної температури.
![збиваємо цукор, масло та яйця збиваємо цукор, масло та яйця](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-7.jpg)
Цукор збиваємо із розм’якшеним маслом та яйцями за допомогою міксера до однорідного стану.
![збиваємо до однорідного стану збиваємо до однорідного стану](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-8.jpg)
Просіюємо борошо, змішане із розпушувачем, та замішуємо тісто. Воно виходить досить густе.
![додаємо борошно додаємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-9.jpg)
Роз’ємну форму затягуємо пергаментом на денці. Змащуємо тонким шаром олії. Викладаємо половину тіста та розподілюємо його по формі. І ставимо її на 5-7 хвилин до духовки, розігрітої до 180С.
![викладаємо частину тіста до форми викладаємо частину тіста до форми](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-1.jpg)
А поки тісто трохи «схопиться», підготуємо свіжі абрикоски. Помиємо їх, трохи обсушимо на паперовому рушнику.
Дістаємо форму, трохи притрушуємо тісто крахмалом через сито.
![притрушуємо тісто крохмалем притрушуємо тісто крохмалем](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-2.jpg)
Теперь час викладати фрукти: завдяки попередньому запіканню, нижній шар пирога не буде сирим через абрикосовий сік. Ділимо абрикоси на половинки та викладаємо на тісто щільно одна до одної.
![викладаємо абрикоси викладаємо абрикоси](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-3.jpg)
А зверху на абрикоси викладаємо другу половину тіста. Оскілько воно густе, зручно брати потроху ложкою та рівномірно розподіляти по пирогу: спочатку з країв, потім усередині. Ще можна викласти тісто за допомогою кондитерського пакету.
![викладаємо залишок тіста викладаємо залишок тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-4.jpg)
Ставимо пиріг знов до духовки та продовжуємо випікати на середній поличці при 180С до сухої шпажки та золотистої скоринки - близько 45 хвилин до 1 години.
![випікаємо пиріг з абрикосами випікаємо пиріг з абрикосами](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-5.jpg)
Готовий пиріг дістаємо та дозволяємо вихолонути у формі, потім розкриваємо її та переміщуємо пиріг на тацю.
![перекладаємо пиріг на тацю перекладаємо пиріг на тацю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-10.jpg)
Притрушуємо пиріг з абрикосами цукровою пудрою через ситечко.
![смачний пиріг з абрикосами смачний пиріг з абрикосами](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-12.jpg)
Нарізаємо на порції та пригощаємося!
![випічка з абрикосами випічка з абрикосами](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/pyrih-z-abrykosamy-13.jpg)
Дуже м’якенький та смачний!