Контент

Пиріг зі свіжими абрикосами

Порцій: 10-12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Цей пиріг з абрикосами - наш найулюбленіший, завжди печу його у абрикосовий сезон!

пиріг з абрикосами

Пухкий, мов хмаринка, сонячний, наче літня днина, дуже смачний - ось який цей абрикосовий пиріг!.. Ось спробуйте. До того це й надзвичайно легко готується.

абрикосовий пиріг

За цим же рецептом можно пекти пиріг зі сливами чи нектаринами.

рецепт пирога з абрикосами

інгредієнти для пирога зі свіжими абрикосами

Інгредієнти:

На форму 24 см:
  • 200 г цукру (1 склянка);
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 4 середніх яйця;
  • 300 г борошна (2 та 1/3 склянки) ;
  • 2 чайні ложки розпушувачу;
  • Дрібка солі;
  • Півтора десятка абрикосів;
  • Цукрова пудра.

Інструкція:

Масло заздалегідь дістаємо з холодильнику, хай розм’якшиться за кімнатної температури.

збиваємо цукор, масло та яйця

Цукор збиваємо із розм’якшеним маслом та яйцями за допомогою міксера до однорідного стану.

збиваємо до однорідного стану

Просіюємо борошо, змішане із розпушувачем, та замішуємо тісто. Воно виходить досить густе.

додаємо борошно

Роз’ємну форму затягуємо пергаментом на денці. Змащуємо тонким шаром олії. Викладаємо половину тіста та розподілюємо його по формі. І ставимо її на 5-7 хвилин до духовки, розігрітої до 180С.

викладаємо частину тіста до форми

А поки тісто трохи «схопиться», підготуємо свіжі абрикоски. Помиємо їх, трохи обсушимо на паперовому рушнику.

Дістаємо форму, трохи притрушуємо тісто крахмалом через сито.

притрушуємо тісто крохмалем

Теперь час викладати фрукти: завдяки попередньому запіканню, нижній шар пирога не буде сирим через абрикосовий сік. Ділимо абрикоси на половинки та викладаємо на тісто щільно одна до одної.

викладаємо абрикоси

А зверху на абрикоси викладаємо другу половину тіста. Оскілько воно густе, зручно брати потроху ложкою та рівномірно розподіляти по пирогу: спочатку з країв, потім усередині. Ще можна викласти тісто за допомогою кондитерського пакету.

викладаємо залишок тіста

Ставимо пиріг знов до духовки та продовжуємо випікати на середній поличці при 180С до сухої шпажки та золотистої скоринки - близько 45 хвилин до 1 години.

випікаємо пиріг з абрикосами

Готовий пиріг дістаємо та дозволяємо вихолонути у формі, потім розкриваємо її та переміщуємо пиріг на тацю.

перекладаємо пиріг на тацю

Притрушуємо пиріг з абрикосами цукровою пудрою через ситечко.

смачний пиріг з абрикосами

Нарізаємо на порції та пригощаємося!

випічка з абрикосами

Дуже м’якенький та смачний!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(6 голосів, в середньому: 3.2 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів