Контент

Абрикосове варення 5 х 5

Порцій: 1 л  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Ділюся з Вами моїм найулюбленішим рецептом варення з абрикосів!

абрикосове варення

Дізналася його від мами вже років 10 тому, з того часу варю абрикосове варення тільки таким чином. По-перше, дуже просто, по-друге - швидко, а по-третє - виходить воно смачне та надзвичайно гарне!

варення з абрикосів

У солодкому абрикосовому сиропі кольору сонячного бурштину - половинки фруктів, якими так чудово ласувати зимою із чаєм, робити млинці та пироги. А сиропом можна просочувати бісквіти, рулети та торти.

рецепт абрикосового варення

Щоби абрикоси не розварилися, а залишилися половинками, треба брати не перестиглі, м’які фрукти, а трохи твердуваті, але не зелені.

варення з абрикосів фото

Втім, і зі стиглих абрикосів варення буде дуже смачне, тільки більше схоже на джем.

інгредієнти для абрикосового варення

Інгредієнти:

  • Абрикоси;
  • Цукор.
  • 100 мл води.

Інструкція:

Чому не вказана точна кількість, здивуєтесь Ви. А тому, що фішка цього рецепту варення з абрикосів - що фруктів та цукру треба по п’ять однакових ємностей. Не має значення, будуть це склянки чи миски. Тому й рецепт називається 5х5. А ще тому, що кожна порція абрикосів вариться... так, по 5 хвилин! Тому варення готується не добу-двоє, як полуничне чи вишневе при настоювання та тривалому очікуванні, а трохи більше за півгодини.

Також знадобиться таймер чи пісочний годинник.

Отже, миємо абрикоси, ділимо на половинки, очищуємо від кісточок.

Беремо дві однакові ємності та наповнюємо одну абрикосами, а другу - цукром. З п’яти отаких піалок в мене вийшло трохи більше 1 л варення.

відмірюємо фрукти та цукор однаковими ємностями

На дно посуду, в якому будете варити варення (ємальованої миски чи неїржавіючої каструлі) наливаємо трошки води - з чверть склянки, висипаємо першу порцію цукру та нагріваємо на маленькому вогні, допоки цукор розчиниться.

розчиняємо цукор у воді

Тоді всипаємо першу порцію абрикосів та варимо 5 хвилин.

додаємо абрикоси

Тим часом знов наповнимо ємності фруктами та цукром.

абрикосове варення 5 хвилин

Коли пройде 5 хвилин, всипаємо другу порцію цукру.

всипаємо цукор

Чекаємо трохи, доки він розчиниться, і додаємо другу порцію абрикосів. Варимо п’ять хвилин.

чекаємо, доки цукор розчиниться додаємо фрукти

Можна обережно помішувати час від часу та знімати пінку ложкою на тарілку.

знімаємо пінку

Так само додаємо 3-ю, 4-у і 5-ту порції цукру та абрикосів. Увага! 5-ту порцію варимо вже не 5 хвилин, а 15, щоб гарно проварилися - і зразу ж розкладаємо варення по слоїках й закриваємо кришками - закручувати немає потреби, підійдуть кришки, що загвинчуються чи навіть щільні поліетиленові.

як варити абрикосове варення

Хай варення охолоне під рушником, і можна ставити його для зберігання у темне прохолодне місце.

смачне абрикосове варення

Як гарно буде взимку відкрити слоїк, повний сонця, та насолодитися смаком запашного абрикосового літа!

варення з абрикосів рецепт
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 3.4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів