Вишневе варення

Порцій: 1-1,2 л   Час приготування: Підготовка 1 година 15 хвилин, очікування 2 дні 08. 07. 2017 г.

Вишня - одна з наших найулюбленіших ягідок, усе з неї смачне: і пиріжки, і вареники, і напої!

вишні фото

А ще - вишневе варення: ароматне, солодке!

вишневе варення

Вишеньки в ньому схожі на ті, що всередині смачних шоколадних цукерок, а вишневий сироп насиченого рубінового кольору смакує до чаю замість цукру - ложечку-дві чайних до чашки, і напій набуває неперевершеного смаку! - і чудово підходить для просочування коржів.

варення з вишень

Взимку гарно буде зробити шоколадний торт з вишнею із варення, просочивши бісквітні коржі цим запашним сиропом, трохи розбавленим водою.

рецепт вишневого варення

Хочете дізнатися, як зварити таке варення з вишень без кісточок? Наразі розповім та ще й поділюся секретною «фішкою», завдяки якій варення стає особливо запашним!

інгредієнти для варення

Інгредіенти:

  • 1 кг вишень;
  • 1 кг цукру;
  • Дрібка кориці (цинамону).

Процес приготування:

Так-так, кориця і є тим секретним інгредієнтом, завдяки якому вишневе варення виходить напрочуд смачним та ароматним. Досить додати одну дрібку наприкінці варки. Втім, якщо Вам не подобається цинамон, можна обійтися і без нього - все одно буде смачно.

Співвідношення вишень та цукру для цього рецепту - 1:1. Наприклад, я готувала 1 кг 300 г вишень та взяла на цю кількість 1,3 кг цукру. Варення виходить дуже солодким, зате добре зберігається: його не потрібно закривати ключем, достатньо загвинтити слоїки кришками. Якщо Ви полюбляєте менш солодке, колись розповім інший рецепт - вишні у власному соці, там на 1 кг вишень треба лише 1 склянку цукру (200 г). А поки що нумо варити вишневе варення!

Спочатку треба промити та очистити від кісточок вишні. Я не люблю, коли у варення чи варениках трапляються тверді кісточки, до того ж, вони містять синільну кислоту, а це не є гарно для тривалого зберігання консервації. Очищені вишні кладемо до емальованої миски - у такій зручно варити варення: не пригорає, не окислюється від контакту кислого соку з металом (як у алюмінієвому посуді, тому він для варення не підходить), а завдяки тому, що миска широка, волога випаровується швидше і варення скоріше буде готове. Втім, підійде і велика каструля з неіржавійки.

кладемо очищені вишні до миски

Вишні засипаємо цукром та залишаємо на 2-3 години, щоби пустили сік. На цьому етапі можна залишити приготування на завтра - ставимо миску до холодильника та відчиваємо до ранку.

засипаємо вишні цукром

Наступного дня ставимо миску на невеличкий вогник, обережно, щоб не пом’яти, перемішуємо вишні із цукром, та нагріваємо, час від часу помішуючи, до розчинення цукру.

як зварити вишневе варення

Доводимо до кипіння та варимо упродовж 15-20 хвилин, знімаючи пінку. ЇЇ складаємо на блюдце - пінка з варення смачна і її можна з’їсти із чаєм в очікуванні, доки буде готове варення.

знімаємо пінку

Проваривши вишні у перший раз, знімаємо миску з вогню та відставляємо на 4-5 годин, наприклад до вечора.

як варити варення з вишень

Тоді знов нагріваємо та проварюємо упродовж 5 хвилин, і знов залишаємо.

як готувати вишневе варення

Так повторюємо 3-4 рази, допоки ягідки добре проваряться, трохи зморщаться та стануть схожі на ”п’яну вишню”, а сироп трохи загусне. Зверніть увагу, що він у гарячому вигляді рідкий, а коли охолоне, стає густішим.

До останнього проварювання у Вас вже мають бути підготовані стерильні слоїки та кришки.

додаємо дрібку кориці

Додаємо до варення пучку кориці та проварюємо іще 5 хвилин, і гарячим розливаємо по слоїках. Загвинчуємо кришками та накриваємо чимось теплим до вистигання.

розливаємо варення по слоїках

Взимку буде гарно відкрити баночку варення з вишень та пригощатися із чаєм, насолоджуючись пахощами та смаком теплого вишневого літа!

вишневе варення на зиму
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, у середньому: 4 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.