Торт Дрова під Снігом з листковими вишневими трубочками

Порцій: 10   Час приготування: 1,5 години 09. 07. 2017 г.

На завершення цьогорічного Вишневого Тижня пропоную Вам спекти оригінальний на вигляд та нескладний у приготуванні торт Дрова під Снігом, він же Торт Карпати, також відомий як Торт Монастирська Хата - ось скільки назв у цього простого, та смачного десерта!

торт з вишнями Дрова під снігом

На Хату чи гори Карпати тортик схожий завдяки своїй формі; романтичній назві «Дрова під снігом» він також завдячує своєму вигляду. Торт збирається із листкових трубочок із вишнею, складених гіркою та политих сметанним кремом - ну достоту полінниця, припорошена сніжком. Та не хвилюйтеся: на смак цей тортик зовсім не схожий на дрова, навпаки, він дуже ніжний! Особливо, якщо дати йому гарно пропитатися кремом.

Їсти торт можна, як розбираючи його по «полінцю», так і нарізаючи скибочками: тоді він дуже цікаво виглядає у розрізі.

торт Карпати з вишневих трубочок

Готувати цей торт дуже легко: потрібне готове листкове тісто, вишня та сметана. Впорається навіть кулінар-початківець!

інгредієнти для вишневого торта з листкового тіста

Інгредіенти:

Для вишневих трубочок:
  • 0,5 кг готового листково-дріжджового тіста;
  • 2 склянки вишень без кісточки;
  • Цукор.
Для крему:
  • 300 мл (півтори склянки) сметани (краще густої, 20-25%);
  • 2-3 столових ложки цукрової пудри.
Для прикрашання:
  • Шоколад.

Процес приготування:

Тісто розморожуємо за кімнатної температури. Тим часом можна підготувати вишні, очистивши їх від кісточок та потримавши у ситі, щоби стік зайвий сік. Його, до речі, не треба виливати - краще зберіть у миску та зваріть вишневий компот:)

Коли тісто стане м’яким, притрушуємо стіл борошном та трохи розвалковуємо тісто качалкою. Так можна, я перевіряла: усупереч існуючій думці, шари у листковому тісті не порушуються.

Розрізаємо тісто на 15 рівних смужок.

нарізаємо листкове тісто смужками

Притрушуючи стіл борошном, по черзі ще трохи розвалковуємо кожну смужку так, щоб її ширина вистачило викласти рядочок вишень та заліпити краї.

ліпимо вишневі трубочки

Викладаючи вишні, притрушуємо їх цукром. Защипуємо краї смужки та викладаємо вишневі трубочки швом донизу на деко, застелене злегка промащеним олією пергаментом. Між трубочками залишаємо відстань 2-3 см, бо вони будуть підходити під час випікання.

викладаємо трубочки на деко

Випікаємо листкові трубочки за температури 200-220С упродовж 20-25 хвилин (у різних духовках по-різному) - до сухого тіста й золотистого кольору.

Викладаємо на стіл, хай вистигнуть. А тим часом зготуємо сметанний крем - збиваємо охолоджену сметану із цукровою пудрою міксером на середній швидкості, впродовж 1-2 хвилин.

А тепер найцікавіше: збираємо тортик! Викладаємо на тацю перший ряд - 5 трубочок.

викладаємо перщий шар трубочок

Змащуємо солодкою сметаною.

поливаємо сметанним кремом

Зверху викладаємо у шаховому порядку 4 трубочки і знов крем.

другий шар 4 трубочки

Потім 3 трубочки, змащуємо кремом.

третій шар 3 трубочки

На них - 2 трубочки та сметанка.

4-й шар 2 трубочки

І нарешті нагору кладемо ще 1 трубочку та поливаємо торт зверху сметанним кремом.

як зібрати торт дрова під снігом

Ось яка гірка вийшла. Натираємо зверху чорний чи молочний шоколад та залишаємо тортик на годину-дві, щоб гарно пропитався.

посипаємо тертим шоколадом

Ходимо навколо, облизуючись:) Та не поспішайте, ми ж не збираємося їсти дрова... тобто, перепрошую, хрусткі вишневі трубочки, хай розм’якнуть у кремі, тоді буде ніжно й смачно! І різати торт буде легше.

торт Монастирська Хата

А тепер у нагороду за терпіння можна скуштувати тортика! Ось який він оригінальний у розрізі.

торт з листкових трубочок із вишнями

Заварюємо чай чи каву та пригощаємо родину смачним тортом з вишнями!

простий вишневий торт
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: , ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.