Торт Дрова під Снігом з листковими вишневими трубочками
Опис
На завершення цьогорічного Вишневого Тижня пропоную Вам спекти оригінальний на вигляд та нескладний у приготуванні торт Дрова під Снігом, він же Торт Карпати, також відомий як Торт Монастирська Хата - ось скільки назв у цього простого, та смачного десерта!
На Хату чи гори Карпати тортик схожий завдяки своїй формі; романтичній назві «Дрова під снігом» він також завдячує своєму вигляду. Торт збирається із листкових трубочок із вишнею, складених гіркою та политих сметанним кремом - ну достоту полінниця, припорошена сніжком. Та не хвилюйтеся: на смак цей тортик зовсім не схожий на дрова, навпаки, він дуже ніжний! Особливо, якщо дати йому гарно пропитатися кремом.
Їсти торт можна, як розбираючи його по «полінцю», так і нарізаючи скибочками: тоді він дуже цікаво виглядає у розрізі.
Готувати цей торт дуже легко: потрібне готове листкове тісто, вишня та сметана. Впорається навіть кулінар-початківець!
Інгредієнти:
- 0,5 кг готового листково-дріжджового тіста;
- 2 склянки вишень без кісточки;
- Цукор.
- 300 мл (півтори склянки) сметани (краще густої, 20-25%);
- 2-3 столових ложки цукрової пудри.
- Шоколад.
Інструкція:
Тісто розморожуємо за кімнатної температури. Тим часом можна підготувати вишні, очистивши їх від кісточок та потримавши у ситі, щоби стік зайвий сік. Його, до речі, не треба виливати - краще зберіть у миску та зваріть вишневий компот:)
Коли тісто стане м’яким, притрушуємо стіл борошном та трохи розвалковуємо тісто качалкою. Так можна, я перевіряла: усупереч існуючій думці, шари у листковому тісті не порушуються.
Розрізаємо тісто на 15 рівних смужок.

Притрушуючи стіл борошном, по черзі ще трохи розвалковуємо кожну смужку так, щоб її ширина вистачило викласти рядочок вишень та заліпити краї.

Викладаючи вишні, притрушуємо їх цукром. Защипуємо краї смужки та викладаємо вишневі трубочки швом донизу на деко, застелене злегка промащеним олією пергаментом. Між трубочками залишаємо відстань 2-3 см, бо вони будуть підходити під час випікання.

Випікаємо листкові трубочки за температури 200-220С упродовж 20-25 хвилин (у різних духовках по-різному) - до сухого тіста й золотистого кольору.
Викладаємо на стіл, хай вистигнуть. А тим часом зготуємо сметанний крем - збиваємо охолоджену сметану із цукровою пудрою міксером на середній швидкості, впродовж 1-2 хвилин.
А тепер найцікавіше: збираємо тортик! Викладаємо на тацю перший ряд - 5 трубочок.

Змащуємо солодкою сметаною.

Зверху викладаємо у шаховому порядку 4 трубочки і знов крем.

Потім 3 трубочки, змащуємо кремом.

На них - 2 трубочки та сметанка.

І нарешті нагору кладемо ще 1 трубочку та поливаємо торт зверху сметанним кремом.

Ось яка гірка вийшла. Натираємо зверху чорний чи молочний шоколад та залишаємо тортик на годину-дві, щоб гарно пропитався.

Ходимо навколо, облизуючись:) Та не поспішайте, ми ж не збираємося їсти дрова... тобто, перепрошую, хрусткі вишневі трубочки, хай розм’якнуть у кремі, тоді буде ніжно й смачно! І різати торт буде легше.

А тепер у нагороду за терпіння можна скуштувати тортика! Ось який він оригінальний у розрізі.

Заварюємо чай чи каву та пригощаємо родину смачним тортом з вишнями!
