Контент

Літній червоний борщ з буряковою гичкою

Порцій: 10-12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

На початку літа так гарно варити літні борщі із ранніх овочів: молодої хрумкої моркви, ніжної капусти, яскравого бурячка! Усе таке свіже, вітамінне! А який чудовий рубіново-червоний борщ виходить, просто казкового кольору.

борщ з буряковим листям

Ми з Вами вже варили пісний борщ з молодого буряка, готували й класичний червоний український борщ, але цей рецепт інший. По-перше, тут є м’ясо, та нема квасолі; а по-друге - є секретний інгредієнт! Знаете, що це? Бурякова гичка!

борщ з буряковою гичкою

Справді, молоде бурячиння так само придатне до їжі, як шпінат чи квасок. І не просто придатне, а ще й дуже корисне! У буряковому листі більше вітамінів та важливих для організму речовин, ніж у коренеплоді. Ми з вами це знаємо з рецепту голубців з бурякового листя. А тепер зготуємо смачний літній борщ з буряковим бадиллям!

інгредієнти для борщу з буряковим бадиллям

Інгредієнти:

На 3 л води:
  • 300 г м’яса (свинина);
  • 5 невеликих або 3 середніх молодих картоплини;
  • 2-3 молодих моркви;
  • 1-2 молодих буряки із гичкою;
  • 0,5 качана молодої капустини;
  • 1 цибулина з пір’ям;
  • 2-3 столові ложки томатної пасти;
  • 2 столові ложки олії;
  • 1 столова ложка яблучного оцту 9%;
  • 1 столова ложка солі;
  • Кілька зубків молодого часнику;
  • Пучок свіжої зелені: кропу, петрушки.

Інструкція:

Оскільки борщ із м’ясом, яке готується найдовше, спочатку його й відварюємо. Ріжемо шматочками 2х2 см, кладемо у холодну воду і доводимо до кипіння, зливаємо першу воду, набираємо нову і варимо майже до готовности, хвилин 40.

Пока м’ясо вариться, підготуємо овочі, помиємо, очистимо та сполоснемо.

Бурякове листя занурюємо у прохолодну воду, а через 5 хвилин прополіскуємо під проточною. Теперь бадилля чисте.

рецепт борщу з буряковим листям

Цибулю подрібнюємо та обсмажуємо на олії впродовж 2-3 хвилин.

Коли вона почне прозорішати та м’якшати, додамо половину моркви, терту на тертці із великими вічками.

обсмажуємо цибулю з морквою

Обсмаживши моркву з цибулею 1-2 хвилини, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Якщо томат надто густий, можна розвести його ¼ склянки води. Ще пару хвилин протушкуємо - і засмажка для борщу готова.

додаємо томат

Картоплю ріжемо невеличкими шматочками, другу моркву - кружечками, капусту тонко шаткуємо.

підготуємо овочі

По черзі додаємо до каструлі, де на середньому вогні вариться вже м’яке м’ясо:

Картоплю та моркву;

додаємо до борщу картоплю й моркву

Через 3-4 хвилини - капусту;

додаємо капусту

Через 1 хвилину, бо молода капуста дуже швидко вариться, - додаємо засмажку.

додаємо засмажку

Бачте, якого гарного червоно-золотистого кольору набуває борщ? Час додати сіль, ось таку ложку я кладу, а Ви регулюйте за смаком.

додаємо сіль

Тремо на великій тертці буряк та додаємо до борщу. Він стає ще гарнішим!

додаємо тертий буряк

Вливаємо до каструлі ложку оцту або лимонного соку: кислота закріпить рубіновий колір, що надає борщу буряк.

додаємо оцет

Подрібнюємо гичку, зелень та часник і також додаємо до борщу за кілька хвилин до готовності.

подрібнюємо бурякову гичку, зелену цибулю, кріп, петрушку

Хай покипить ще 3-4 хвилини, і червоний борщ з буряковим листям готовий!

додаємо до борщу зелень Наливаємо до тарілок та запрошуємо родину до столу. літній борщ з бурячинням

Подаємо літній борщик неодмінно зі сметаною!

молодий борщ з буряковим бадиллям червоний борщ з буряковим листям
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(9 голосів, в середньому: 3.2 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів