Контент

Як приготувати борщ із салом

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Нещодавно ми з Вами дізналися, як засолити сало, а нині пропроную зварити смачний борщ на салі.

червоний борщ на салі

Морквяно-томатна обсмажка для цього борщу готується не на олії, а на шкварках - обсмажених шматочках сала. На витопленому жирі й обсмажуємо цибулю та моркву.

інгредієнти для борщу на салі

Інгредієнти:

На 3 л води:
  • 3 середні картоплини;
  • 1-2 невеличкі моркви;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 невеликий буряк;
  • 50 г томатної пасти (1,5-2 ст.л.);
  • Півкапустини (маленької);
  • Шматок сала 50-70 г;
  • 2-3 зубки часника;
  • 1 столова ложка солі чи за смаком;
  • 1 столова ложка лимонного соку чи яблучного оцету 6%;
  • 1-2 лаврових листа;
  • Зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля).

Інструкція:

Ставимо на вогонь каструлю з водою, хай нагрівається.

Очищуємо та миємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками та вкидаємо до води, коли та закипить.

ріжемо картоплю

Тонко шаткуємо капусту та додаємо до картоплі за 4-5 хвилин. Хай варяться разом ще хвилин 7-10, а ми тим часом зробимо засмажку, яка надасть борщу гарного яскравого кольору.

шаткуємо капусту

Цибулю дрібно ріжемо, моркву та буряк тремо на тертці із великими вічками. Сало нарізаємо невеличкими шматочками та викладаємо у пательню. Нагріваємо на вогні більш за середній, час від часу помішуючи, допоки витопиться жир, а шматочки сала почнуть перетворюватися на хрусткі шкварки. Додаємо до сала подрібнену цибулю та продовжуємо обсмажувати разом упродовж 2-3 хвилин, до напівпрозорості цибулі. Якщо жиру мало, можна долити ложку олії.

обсмажуємо цибулю із салом

Тоді додаємо терту моркву та обсмажуємо, помішуючи, ще пару хвилин.

рецепт борщу на салі

Далі додамо тертий буряк. Його можна покласти як у засмажку, так і просто в борщ наприкінці приготування, чи розділити навпіл і частину додати до засмажки, а іншу - до борщу.

рецепт червоного борщу

Врешті додаємо до засмажки томат, перемішуємо, тушкуємо ще із хвилину та додаємо до борщу.

засмажка для борщу

Також увіллємо ложку оцту чи цитринового соку, аби закріпити рубіновий колір, що його дає бурячок.

приготування борщу

Борщ майже готовий. Хай провариться із засмажкою іще хвилини 3-4, а ми тим часом дрібно наріжемо вимиту зелень (можна взяти й заморожену) та додамо її до борщу разом із лавровим листом, перцем-горошком та подрібненим часником.

смачний борщ на салі

Хай прокипить іще 2 хвилини - і борщ із салом та часником готовий. Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів