Як приготувати борщ із салом
Опис
Нещодавно ми з Вами дізналися, як засолити сало, а нині пропроную зварити смачний борщ на салі.
Морквяно-томатна обсмажка для цього борщу готується не на олії, а на шкварках - обсмажених шматочках сала. На витопленому жирі й обсмажуємо цибулю та моркву.
Інгредієнти:
- 3 середні картоплини;
- 1-2 невеличкі моркви;
- 1 середня цибулина;
- 1 невеликий буряк;
- 50 г томатної пасти (1,5-2 ст.л.);
- Півкапустини (маленької);
- Шматок сала 50-70 г;
- 2-3 зубки часника;
- 1 столова ложка солі чи за смаком;
- 1 столова ложка лимонного соку чи яблучного оцету 6%;
- 1-2 лаврових листа;
- Зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля).
Інструкція:
Ставимо на вогонь каструлю з водою, хай нагрівається.
Очищуємо та миємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками та вкидаємо до води, коли та закипить.
![ріжемо картоплю ріжемо картоплю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-5.jpg)
Тонко шаткуємо капусту та додаємо до картоплі за 4-5 хвилин. Хай варяться разом ще хвилин 7-10, а ми тим часом зробимо засмажку, яка надасть борщу гарного яскравого кольору.
![шаткуємо капусту шаткуємо капусту](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-8.jpg)
Цибулю дрібно ріжемо, моркву та буряк тремо на тертці із великими вічками. Сало нарізаємо невеличкими шматочками та викладаємо у пательню. Нагріваємо на вогні більш за середній, час від часу помішуючи, допоки витопиться жир, а шматочки сала почнуть перетворюватися на хрусткі шкварки. Додаємо до сала подрібнену цибулю та продовжуємо обсмажувати разом упродовж 2-3 хвилин, до напівпрозорості цибулі. Якщо жиру мало, можна долити ложку олії.
![обсмажуємо цибулю із салом обсмажуємо цибулю із салом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-2.jpg)
Тоді додаємо терту моркву та обсмажуємо, помішуючи, ще пару хвилин.
![рецепт борщу на салі рецепт борщу на салі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-3.jpg)
Далі додамо тертий буряк. Його можна покласти як у засмажку, так і просто в борщ наприкінці приготування, чи розділити навпіл і частину додати до засмажки, а іншу - до борщу.
![рецепт червоного борщу рецепт червоного борщу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-4.jpg)
Врешті додаємо до засмажки томат, перемішуємо, тушкуємо ще із хвилину та додаємо до борщу.
![засмажка для борщу засмажка для борщу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-7.jpg)
Також увіллємо ложку оцту чи цитринового соку, аби закріпити рубіновий колір, що його дає бурячок.
![приготування борщу приготування борщу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-9.jpg)
Борщ майже готовий. Хай провариться із засмажкою іще хвилини 3-4, а ми тим часом дрібно наріжемо вимиту зелень (можна взяти й заморожену) та додамо її до борщу разом із лавровим листом, перцем-горошком та подрібненим часником.
![смачний борщ на салі смачний борщ на салі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/borshch-na-sali-12.jpg)
Хай прокипить іще 2 хвилини - і борщ із салом та часником готовий. Смачного!