Найперша, найсмачніша, найвідоміша страва з-поміж усього розмаїття української кухні - то, звичайно ж, Борщ! Саме так, з великої літери. Якщо є борщ, навіть другої страви не потрібно - справжнім українським борщем із квасолею та м’ясом можна гарно наїстися, такий він ситний! Мабуть, усі українські господарочки знають, як варити борщ. Хоча, усе ми колись робимо вперше! Пам'ятаю, коли ми вчилися у 6-7 класі, на уроках праці готували прості салатики, а старшокласниці варили борщ. До нас долинали смачні запахи, і я тоді думала: напевне, це дуже складно, це вищий кулінарний пілотаж! Але прийшов час, і я також навчилася варити борщ, і виявилося, що це зовсім не складно і навіть не довго: усього за годдину можна зготувати велику каструлю борщу! Головне, підходити до справи із гарним настроєм:)
У кожній родині є свій рецепт українського борщу; у кожної господині, навіть якщо вони варитимуть за одним і тим самим рецептом, борщ виходить свій, особливий, неповторного смаку! Ось яка чарівна страва. Розповім Вам, як я готую борщ, а Ви поділіться у коментарях своїми рецептами!
Є безліч варіацій червоного борщу: з квасолею чи з грибами; з м’ясом чи куркою; пісний борщ із грибами на Святвечір та молодий літній борщик; з буряковою гичкою чи навіть з баклажанами. Та я поділюся з Вами базовим, класичним рецептом українського борщу.
Я варю борщ у найбільшій каструлі зі свого кухонного арсеналу - ємністю 5 з половиною літрів. Щоб усій родині вистачило на кілька днів! Бо справжній український борщ, що далі, то смачнішим стає. Усім відомо, що найсмачніший борщ - вчорашній! Тож варимо, облизуємось та чекаємо до ранку, щоб скуштувати! А потім ще тарілочку до обіду та й до вечері можна. Справді, борщ можна їсти тричі на день. І він ніколи не набридає.
А до борщу, звісно, треба напекти пампушок! Із часничком та кропом! Їх рецепт я розповім Вам наступного разу, а поки що гайда варити смачнющий червоний борщ!