Контент

Червоний борщ із болгарським перцем

Порцій: 10-12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Пізнього літа та восені до базового набору овочів для червоного борщу додається ще один яскравий, смачний інгредієнт - солодкий перець!

червоний борщ із болгарським перцем

Люблю додати до боршу червону чи жовтогарячу перчину, тоді страва стає барвистішою та апетитнішою як проста смажена картопля із додаванням кольорових овочів перетворюється на незвичайну "Осінню пательню"!

смачний український борщ

Спробуйте і Ви зварити смачний український борщ із болгарським перцем - Вашим домашнім сподобається!

інгредієнти для борщу із болгарським перцем

Інгредієнти:

На 3 л каструлю води:
  • 200-300 г м’яса;
  • Півсклянки квасолі;
  • 3-4 середні картоплини;
  • 1 середня морква;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 солодкі перці;
  • 1 невеликий буряк;
  • ¼ середнього чи 1/2 маленького качана капусти;
  • 2-3 столових ложки олії;
  • 2-3 помідори чи 2-3 столові ложки томатної пасти;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 столова ложка оцту 6-9% чи лимонного соку;
  • 1-2 лаврових листа;
  • 8-10 перців-горошків;
  • Пучечок свіжої зелені чи пара ложок замороженої;
  • 3-4 зубка часнику.
  • Інструкція:

    Спочатку, як завжди, відварюємо м’ясо та квасолю, бо ці продукти готуються довше за інші. Квасолю варто попередньо залити водою на ніч, тоді вона швидше звариться. Отже, перебираємо квасольку - я беру до борщу і білу, і пістряву, так гарніше. Заливаємо чистою холодною водою та залишаємо на ніч.

    заливаємо квасолю водою

    М’ясо ріжемо невеликими шматочками, опускаємо до каструлі із холодною водою. Доводимо до кипіння, зливаємо першу воду та набираємо нової. Додаємо квасолю разом із водою, якщо вона ввібрала не всю, та варимо на вогні трохи менше за середній хвилин 40, а тим чаосм можна помити та почистити усі овочі для борщу та приготувати засмажку.

    наріжемо овочі для борщу

    Для засмажки цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці, перець ріжемо смужками, помідори тремо на тертці та протираємо крізь сито (зручніше взяти заморожені томати, їх не треба протирати). Можна використовувати томатну пасту чи домашній томатний сік, що набагато корисніше!

    Розігріваємо у пательні олію та висипаємо цибулю. Обсмажуємо до легкої прозорості та додаємо терту моркву. Ще через пару хвилин - солодкий перець, перемішуємо та обсмажуємо кілька хвилин, до м’якості.

    обсмажуємо овочі

    Тоді додаємо томат, перемішуємо, тушкуємо 2-3 хвилини та знімаємо з вогню.

    додаємо томат

    Коли м’ясо та квасоля вже м’які та на 2/3 готові, час додавати інші інгредієнти. Першою всипаємо до каструлі картопю, нарізану кубиками. А поки картопля варитиметься, тонко шинкуємо капусту.

    кладемо до борщу картоплю

    Коли закипить, всипаємо до каструлі капусту, помішуємо та хай вариться хвилин 5-7.

    додамо до каструлі капусту

    Через кілька хвилин після закипання час додати засмажку із цибулі, моркви, томату та солодкого перцю.

    засмажка для борщу із солодким перцем

    Викладаємо її до борщу - і він миттю стає чудового червоно-золотистого кольору. Але це ще не все, зараз борщ стане ще гарнішим. Знаєте, як зробити, щоб борщ був червоним?

    додаємо засмажку до борщу

    Через 5-7 хвилин, коли засмажка покипить, додаємо до борщу тертий на великій тертці буряк і зразу ж вливаємо ложку оцту (в мене яблучний 6%) або соку лимона. Кислота закріпить колір, і борщ залишиться рубіновим.

    як варити борщ щоб був червоним

    Через пару хвилин після додавання буряка кладемо до каструлі лавровий лист, перець-горошок, подрібнений часник та зелень.

    додаємо до борщу спеції та зелень

    Іще 2-3 хвилини, і смачний борщ із солодким перцем готовий!

    рецепт борщу із болгарським перцем

    Можна наливати борщик до тарілок, додавати сметанку та пригощатися.

    борщ із солодким перцем

    Та ліпше дати борщу настоятися до завтра: адже вчорашній борщ смакує іще краще!

    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (2 голоса, в середньому: 5 з 5)

    Рекомендуємо прочитати:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Додайте світлину страви, jpg

    Підвал

    Лічильник відвідувачів