Червоний борщ із болгарським перцем
Опис
Пізнього літа та восені до базового набору овочів для червоного борщу додається ще один яскравий, смачний інгредієнт - солодкий перець!
Люблю додати до боршу червону чи жовтогарячу перчину, тоді страва стає барвистішою та апетитнішою як проста смажена картопля із додаванням кольорових овочів перетворюється на незвичайну "Осінню пательню"!
Спробуйте і Ви зварити смачний український борщ із болгарським перцем - Вашим домашнім сподобається!
Інгредієнти:
Інструкція:
Спочатку, як завжди, відварюємо м’ясо та квасолю, бо ці продукти готуються довше за інші. Квасолю варто попередньо залити водою на ніч, тоді вона швидше звариться. Отже, перебираємо квасольку - я беру до борщу і білу, і пістряву, так гарніше. Заливаємо чистою холодною водою та залишаємо на ніч.
М’ясо ріжемо невеликими шматочками, опускаємо до каструлі із холодною водою. Доводимо до кипіння, зливаємо першу воду та набираємо нової. Додаємо квасолю разом із водою, якщо вона ввібрала не всю, та варимо на вогні трохи менше за середній хвилин 40, а тим чаосм можна помити та почистити усі овочі для борщу та приготувати засмажку.
Для засмажки цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці, перець ріжемо смужками, помідори тремо на тертці та протираємо крізь сито (зручніше взяти заморожені томати, їх не треба протирати). Можна використовувати томатну пасту чи домашній томатний сік, що набагато корисніше!
Розігріваємо у пательні олію та висипаємо цибулю. Обсмажуємо до легкої прозорості та додаємо терту моркву. Ще через пару хвилин - солодкий перець, перемішуємо та обсмажуємо кілька хвилин, до м’якості.
Тоді додаємо томат, перемішуємо, тушкуємо 2-3 хвилини та знімаємо з вогню.
Коли м’ясо та квасоля вже м’які та на 2/3 готові, час додавати інші інгредієнти. Першою всипаємо до каструлі картопю, нарізану кубиками. А поки картопля варитиметься, тонко шинкуємо капусту.
Коли закипить, всипаємо до каструлі капусту, помішуємо та хай вариться хвилин 5-7.
Через кілька хвилин після закипання час додати засмажку із цибулі, моркви, томату та солодкого перцю.
Викладаємо її до борщу - і він миттю стає чудового червоно-золотистого кольору. Але це ще не все, зараз борщ стане ще гарнішим. Знаєте, як зробити, щоб борщ був червоним?
Через 5-7 хвилин, коли засмажка покипить, додаємо до борщу тертий на великій тертці буряк і зразу ж вливаємо ложку оцту (в мене яблучний 6%) або соку лимона. Кислота закріпить колір, і борщ залишиться рубіновим.
Через пару хвилин після додавання буряка кладемо до каструлі лавровий лист, перець-горошок, подрібнений часник та зелень.
Іще 2-3 хвилини, і смачний борщ із солодким перцем готовий!
Можна наливати борщик до тарілок, додавати сметанку та пригощатися.
Та ліпше дати борщу настоятися до завтра: адже вчорашній борщ смакує іще краще!