Печений перець із часниковою підливкою

Порцій: 4-6   Час приготування: 35 хвилин 29. 09. 2017 г.

Обожнюю цю страву, незважаючи на їїї простоту, чи не більше, ніж фарширований перець!

печений перець

Запечені перці із апетитною часниковою підливкою - чудовий рецепт із болгарського перцю, которий ражду спробувати усім поціновувачам овочевих страв.

перець запечений в духовці

Солодкий перець, запечений в духовці чи на вогнищі, відмінно смакує як окрема страва із хлібом, або як доповнення до м’яса чи гарніру з картоплі.

інгредієнти для перцю з часниковою підливкою

Інгредіенти:

  • 6-7 шт. болгарського перцю;
  • 2 чайні ложки олії;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • Дрібка меленого чорного перцю;
  • 1 столова ложка оцту 9%;
  • 1 столова ложка кип’яченої води;
  • 3-4 зубка часнику;
  • Зелень петрушки.

Процес приготування:

Що мені подобається у цьому рецепті - перці не треба чистити від сердецвини із насінням, достатньо просто помити. Викладаємо миті та обсушені перці на лист, трохи змащений олією, та ставимо до розігрітої духовки.

викладаємо перці на лист

Запікаємо десь півгодини при 180С, коли пройде половина часу, акуратно перевертаємо перці на другий бік.

як запекти перці в духовці

Або можна запекти на вугіллі від вогнища, загорнувши перці у фольгу, так теж дуже смачно. Перці готові, коли стануть м’якими. Темні плями на овочах - нормальне явище, вони не підгоріли, а просто підсмажилися. Хай охолонуть, а ми тим часоми готуємо підливку.

для підливки змішуємо воду, оцет, спеції та олію

Змішуємо воду, оцет, сіль та перець, додаємо подрібнений часник, перемішуємо, вливаємо олію. Ще раз перемішайте, і підливка готова. Можна обережно очищувати перці від тонкої шкірки, вмочати у підливку та смакувати!

запечений болгарський перець

Або просто у тарілці полити перці підливою та посипати подрібненою зеленню свіжою петрушки.

рецепт печеного солодкого перцю
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.