Контент

Болгарський перець, фарширований сирками Світлофор

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: приготування 10 хвилин, очікування 2 години

Опис

Ця нескладна, та смачна і яскрава страва популярна у нашій родині, доки себе пам’ятаю. Ми підібираємо перці різних кольорів - червоний, жовтий, зелений - та називаємо болгарський перець, фарширований плавленими сирками, «Світлофор»!

перець фарширований сирками

Фарширований перець, рецепт якого я розповім Вам зараз, дуже гарно виглядатиме на святковому столі. Ефектна закуска неодмінно сподобається Вашим гостям!

перець фарширований

Готувати перець із сирками дуже просто, активної участі потрібно хвилин 10. Тоді ще потрібен деякий час, щоб охолодити перці у холодильнику, аби їх можна було акуратно нарізати. Можна зготувати фарширований перець напередодні або за 2-4 години до бенкету.

Звісно, ви можете нафарширувати сирками й звичайну «білозерку», але кольорові перці виглядатимуть набагато яскравіше! Тож візьміть червоний, жовтогарячий чи сонячно-жовтий та зелений перці і творіть!

інгредієнти для перцю з сирками

Інгредієнти:

  • 3 середніх болгарських перці;
  • 3 плавлених сирка;
  • Шматочок вершкового масла (1-2 столові ложки);
  • 2 столові ложки сметани чи майонезу;
  • 1-2 зубка часнику;
  • Дрібка солі;
  • За бажанням - трохи свіжої зелені.

Інструкція:

Перці обирайте соковиті, ціленькі. Миємо їх, зрізуємо верхівку із хвостиком чи просто очищуємо від хвостику та сердевини із насінням.

готуємо начинку

Готуємо начинку. Плавлені сирки тремо на тертці із великими вічками. Краще брати не пастоподібні, а більш тверді сирки, тоді їх зручно терти. Додаємо до тертих сирків м’яке вершкове масло, сіль, очищений та тертий на мілкій тертці чи пропущений через прес часник, а також сметану чи майонез. Я давно вже не купую майонез, а готую його вдома, є дуже простий та гарний рецепт без сирих яєць, із сметани та олії з гірчицею та соком цитрини. Об простіше, можна не готувати соус, а додати до сирків сметани, трохи лимонного соку та гірчиці. Усе ретельно перемішуємо. Також можна додати трохи подрібненої зелені: кропу чи петрушки. Тоді страва буде ароматнішою та ще гарніше виглядатиме із зеленими крапочками.

начинка для перцю

Та щільненько напхаємо до перців. Ставимо фаршировані сирками перці до холодильника на кілька годин.

фаршируємо перець

Коли охолодяться як слід, нарізаємо перці гострим ножем на кружальця 0,5-0,7 см завтовшки та викладаємо на тарілку.

нарізаємо фарширований перець

Прикрашаємо гілочками свіжої петрушки. Фарширований перець із сирками готовий! Ну як, смачно?

перець з сирками
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів