Болгарський перець, фарширований сирками Світлофор
Опис
Ця нескладна, та смачна і яскрава страва популярна у нашій родині, доки себе пам’ятаю. Ми підібираємо перці різних кольорів - червоний, жовтий, зелений - та називаємо болгарський перець, фарширований плавленими сирками, «Світлофор»!
Фарширований перець, рецепт якого я розповім Вам зараз, дуже гарно виглядатиме на святковому столі. Ефектна закуска неодмінно сподобається Вашим гостям!
Готувати перець із сирками дуже просто, активної участі потрібно хвилин 10. Тоді ще потрібен деякий час, щоб охолодити перці у холодильнику, аби їх можна було акуратно нарізати. Можна зготувати фарширований перець напередодні або за 2-4 години до бенкету.
Звісно, ви можете нафарширувати сирками й звичайну «білозерку», але кольорові перці виглядатимуть набагато яскравіше! Тож візьміть червоний, жовтогарячий чи сонячно-жовтий та зелений перці і творіть!
Інгредієнти:
- 3 середніх болгарських перці;
- 3 плавлених сирка;
- Шматочок вершкового масла (1-2 столові ложки);
- 2 столові ложки сметани чи майонезу;
- 1-2 зубка часнику;
- Дрібка солі;
- За бажанням - трохи свіжої зелені.
Інструкція:
Перці обирайте соковиті, ціленькі. Миємо їх, зрізуємо верхівку із хвостиком чи просто очищуємо від хвостику та сердевини із насінням.
Готуємо начинку. Плавлені сирки тремо на тертці із великими вічками. Краще брати не пастоподібні, а більш тверді сирки, тоді їх зручно терти. Додаємо до тертих сирків м’яке вершкове масло, сіль, очищений та тертий на мілкій тертці чи пропущений через прес часник, а також сметану чи майонез. Я давно вже не купую майонез, а готую його вдома, є дуже простий та гарний рецепт без сирих яєць, із сметани та олії з гірчицею та соком цитрини. Об простіше, можна не готувати соус, а додати до сирків сметани, трохи лимонного соку та гірчиці. Усе ретельно перемішуємо. Також можна додати трохи подрібненої зелені: кропу чи петрушки. Тоді страва буде ароматнішою та ще гарніше виглядатиме із зеленими крапочками.
Та щільненько напхаємо до перців. Ставимо фаршировані сирками перці до холодильника на кілька годин.
Коли охолодяться як слід, нарізаємо перці гострим ножем на кружальця 0,5-0,7 см завтовшки та викладаємо на тарілку.
Прикрашаємо гілочками свіжої петрушки. Фарширований перець із сирками готовий! Ну як, смачно?